Η Παπουτσάκη γίνεται Εσμεράλδα στην «Παναγιά των Παρισίων»

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Εδώ [λατρεμένη]Θεσσαλονίκη. Δεν έχεις παράπονο. Κι από τις διακοπές μου σου στέλνω Ατζέντες-ακόμα και …μεταμεσονύκτιες,για να μην πάθεις στερητικό.Λοιπόν,πάμε είδηση.Εγώ σου αποκάλυψα πως η άξια Σοφία Σπυράτου ετοιμάζεται να ανεβάσει του χρόνου την περίφημη«Παναγιά των Παρισίων» σε διασκευή του εξαίρετου Στρατή Πασχάλη για μικρά και…μεγάλα παιδιά,εγώ και πως τον Κουασιμόδο θα ερμηνεύει ο έμπειρος Δημήτρης Πιατάς.Σου είχα υποσχεθεί ότι θα επανέλθω δριμύτερος και ναι, ναι,έμαθα και ποια θα παίξει τον ρόλο της Εσμεράλδας! Η πολυτάλαντη Κατερίνα Παπουτσάκη που πρόκειται να συνεργαστεί με την Σπυράτου και στο «Αναζητώντας τον Αττίκ»που θα δούμε στο «Παλλάς»μετά το «Cabaret» και που για την ώρα αρέσει πολύ στον «Υπηρέτη δύο αφαντάδων»στο Άλφα-Ιδέα.Αναμένουμε με ενδιαφέρον λοιπόν.

Ο Στρατής Πασχάλης μεταφέρει στη σκηνή το περίφημο μυθιστόρημα του Βίκτωρος Ουγκώ που έχει αγαπηθεί πολύ.Η υπόθεση παρουσιάζει ως ηρωίδα την τσιγγάνα Εσμεράλδα να χορεύει στο προαύλιο του ναού της “Παναγίας των Παρισίων” όταν προκαλεί την προσοχή του αρχιδιακόνου Κλαύδιου Φρολό, που

φλεγόμενος από την επιθυμία να την κατακτήσει, προσπαθεί να την απαγάγει δια του κωδωνοκρούστη Κουασιμόδου ενός κακάσχημου αλλά ρωμαλέου ανθρώπου. Η Εσμεράλδα κατορθώνει να αποφύγει την απαγωγή χάρις στην επέμβαση κάποιας ομάδας στρατιωτών υπό τον αξιωματικό Φοίβο Ντε Σατοπέρ, τον οποίο και συναντά λίγες μέρες μετά. Ο αρχηγός των τσιγγάνων σκοπεύει να κρεμάσει τον Φοίβο εκτός αν μία τσιγγάνα προσφερθεί να τον παντρευτεί, κάτι που κάνει η Εσμεράλδα, αλλά ο Φοίβος αρνείται. Κατόπιν όμως την ερωτεύεται. Αργότερα εμφανίζεται ο Αρχιδιάκονος που με μικρό εγχειρίδιο μαχαιρώνει το Φοίβο όταν τον βλέπει μαζί με την Εσμεράλδα και στη συνέχεια κατηγορεί ως φονιά την Εσμεράλδα. Αυτή προ του κινδύνου να θανατωθεί τελικά προτιμά το θάνατο παρά να παραδοθεί στις ορέξεις του ιερωμένου. Η Εσμεράλδα οδηγείται πρό της πύλης του Ναού όπου τότε επεμβαίνει ο Κουασιμόδος, που και αυτός την αγαπά με πάθος, και καταφέρνει και την εισάγει στο εσωτερικό του Ναού. Ο Φρολό καταφέρνει να την πάρει ξανά, καθώς ο Κουασιμόδος ήταν απασχολημένος σε μια επίθεση από τους τσιγγάνους, που δεν καταλαβαίνει ότι ήρθαν για να σώσουν την Εσμεράλδα. Ο Φρολό της προσφέρει ξανά την επιλογή να γίνει δικιά του, αλλά έρχονται δραματικές ανατροπές που…κόβουν την ανάσα. Να σημειωθεί ότι η φιλόδοξη αυτή παράσταση θα είναι παραγωγή του Μιχάλη Αδάμ,που τον καιρό αυτό κερδίζει κοινό και ειδήμονες με τον “Δον Κιχώτη”που παίζεται στο Παλλάς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ