Η Δέσποινα Μπεμπεδέλη μιλά στο enikos.gr για το νέο «πάντρεμά» της με την Ιγερινού!

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Η σημαντική κυρία του θεάτρου μας Δέσποινα Μπεμπεδέλη «συναντά» εκ νέου την στενή συνεργάτιδα αλλά και αγαπημένη της φίλη Κάκια Ιγερινού, ανεβάζοντας στο Σατυρικό Θέατρο της Κύπρου την «Ηλέκτρα την τρίτη». «Με την Κάκια που εκτιμώ αλλά και θαυμάζω σαν ηθοποιό, σεναριογράφο και σαν άνθρωπο» μας είπε η σπουδαία καλλιτέχνιδα «γνωριστήκαμε και αγαπηθήκαμε είκοσι περίπου χρόνια πριν όταν μου ζήτησε να παίξω στις έξοχες σειρές της Περί ανέμων και υδάτων και Βίος Ανθόσπαρτος… Με εντυπωσίασε ο τρόπος που έφτιαχνε χαρακτήρες και όχι… καρικατούρες και η τεράστια επιτυχία που είχαν οι δύο αυτές δουλειές, οφείλονταν κατά πολύ σε εκείνη… Τι ωραίο σενάριο, τι εξαιρετικοί συντελεστές, τι θαυμάσιοι ηθοποιοί έμπειροι αλλά και νεότεροι! Χρυσές εποχές της τηλεόρασης!».

Οι δύο υπέροχες κυρίες συνεργάστηκαν εξαιρετικά και μεταξύ τους «άνθισε» μια ισχυρή φιλία που κρατάει πάνω από δύο δεκαετίες.

«Τον περασμένο χειμώνα η Κάκια μου έφερε ένα έργο, την Ηλέκτρα την τρίτη και με το που άρχισα να το διαβάζω ενθουσιάστηκα! Πρόκειται για μια τρυφερή, συγκινητική κωμωδία που έχει ηρωίδα της την Ηλέκτρα, μια σπουδαία πρωταγωνίστρια του θεάτρου, η οποία έχοντας αποσυρθεί, σε μεγάλη πια ηλικία, ζει ξεχασμένη σε ένα παλιό πύργο, παρέα με τις αναμνήσεις της παλιάς της δόξας. Μοναδικοί άνθρωποι στην καθημερινότητά της, η οικονόμος της, η οποία την φροντίζει και υπομένει όλες της τις ιδιοτροπίες, η κόρη του φαρμακοποιού της γειτονιάς, που την επισκέπτεται καθημερινά για να της μετρήσει την πίεση και ο λατρεμένος της γιος, που μαζί με τη γυναίκα του προσπαθούν να της “φάνε” τον πύργο. Μέχρι που ένα βράδυ ένας παράνομος μετανάστης από την Αφρική, κυνηγημένος από την αστυνομία, μπαίνει στο σπίτι της ζητώντας βοήθεια. Αυτή η μοιραία συνάντηση θα αλλάξει ολοκληρωτικά τις ζωές τους, καθώς αναπτύσσεται μεταξύ τους μια όμορφη σχέση φιλίας και αγάπης. Είναι ένα επίκαιρο και αξιόλογο έργο που δίνει μηνύματα ζωής κατά του ρατσισμού και υπέρ της αλληλεγγύης και της αγάπης! Το ανεβάζω στο Σατυρικό Θέατρό μας με πολύ όρεξη και μεράκι και είμαστε πια στην τελική ευθεία των εντατικών προβών…».

Η πρώτη πανελλήνια πρεμιέρα του έργου θα δοθεί το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018 σε σκηνοθεσία της Δέσποινας Μπεμπεδέλη, σκηνικά–κοστούμια του Στέφανου Αθηαινίτη. Δίπλα στην μεγάλη μας ερμηνεύτρια παίζουν οι ικανοί Μαριάννα Καυκαρίδου, Σπύρος Γεωργίου, Βασίλης Μιχαήλ, Λουκία Μιχαήλ, Ανδρέας Ρόζου και Μαρία Ζίττη». Θα δούμε και στην Αθήνα την φιλόδοξη αυτή δουλειά; Η Δέσποινα Μπεμπεδέλη θέλει πολύ, μα ξέρει πως είναι δύσκολο να μετακινηθεί ένας τόσο πολυπρόσωπος θίασος. «Ελπίζω να συμβεί πάντως, να βρεθεί η λύση και να παιχτεί η δουλειά μας και στην Αθήνα…».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ