Ο Στάνκογλου γίνεται Αγαμέμνονας στην Επίδαυρο με σκηνοθέτη τον Γκραουζίνις

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Αυτή κι αν είναι θεατρική «βόμβα»! Μετά το συναρπαστικό «πάντρεμά» τους στο «Επτά επί Θήβας» του ΚΘΒΕ, ο χαρισματικός Γιάννης Στάνκογλου και ο εξαίρετος Τσέζαρις Γκραουζίνις «έκλεισαν» να…κατέβουν και πάλι μαζί στην Επίδαυρο με τον «Αγαμέμνονα» του Αισχύλου.

Στο πλάι του ο άξιος πρωταγωνιστής που βλέπει τις μετοχές του να έχουν πιάσει κόκκινο, θα έχει την έμπειρη και σημαντικότατη Μαρία Πρωτόπαππα και την εξαίρετη Ιώβη Φραγκάτου στους ρόλους της Κλυταιμνήστρας και της Κασσάνδρας αντίστοιχα, ενώ η μετάφραση θα φέρει την υπογραφή του πολύτιμου Γιώργου Μπλάνα. Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον την φιλόδοξη αυτή παραγωγή που μοιάζει μεγάλος «άσσος»για το Φεστιβάλ Επιδαύρου.

ΕΔΩ να σου θυμίσω ότι πρώτος σου αποκάλυψα μέσα από την Απαγορευμένη Ατζέντα του κι άλλες παραγωγές που θα αγκαλιάσει το εν λόγω Φεστιβάλ. Και τους Αχαρνής που ετοιμάζει ο Τσιάνος με τους Φιλιππίδη,Χαϊκάλη,Δαδακαρίδη και τον Πλούτο που θα σκηνοθετήσει ο Νικίτα Μιλιβόγιεβιτς για το Εθνικό και την 2η παραγωγή του Εθνικού την «Ηλέκτρα» σε σκηνοθεσία Παπακωνσταντίνου με την Καλτσίκη. Πρώτος «πρόδωσα» και την είδηση πως ο Θεοδωρόπουλος φέρεται να επιστρέφει στο αργολικό θέατρο με τις Θεσμοφοριάζουσες και πως, όπως όλα δείχνουν, στον ίδιο χώρο ενδέχεται να απολαύσουμε και τις Τρωάδες του Θεόδωρου Τερζόπουλου…

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ