Η dream team του «Γλάρου» που ετοιμάζει ο Χουβαρδάς ποζάρει στο enikos.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Μια από τις πιο φιλόδοξες παραγωγές της χειμερινής σεζόν που μας… χτυπά την πόρτα είναι, αναμφισβήτητα, αυτή του «Γλάρου» που ετοιμάζεται πυρετωδώς στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά από τον εξαίρετο Γιάννη Χουβαρδά.

Το enikos.gr εξασφάλισε την πρώτη πόζα της απόλυτης dream team που έφτιαξε ο δαιμόνιος σκηνοθέτης, για τα… μάτια σας μόνο!

Γιατί κάνω λόγο για απόλυτη dream team; Σας παραθέτω τα ονόματα των ζηλευτών πρωταγωνιστών, καθώς και τους ρόλους που θα παίξουν, και θα καταλάβετε πόσο δίκιο έχω!

Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη που είχε στο παρελθόν συναρπάσει το κοινό ως Νίνα, γίνεται τώρα Αρκάντινα, έχοντας στο πλάι της τον Νίκο Κουρή στο ρόλο του Τσέπλιεφ, τον Ακύλλα Καραζήση σε αυτόν του Τριγκόριν, τον Νίκου Χατζόπουλο ως Σόριν, τον Δημήτρη Ήμελλο ως Ντορν, την Άλκηστη Πουλοπούλου ως Νίνα, τον Δημήτρη Παπανικολάου ως Μεντβεντένκο, την Άννα Καλαϊτζίδου ως Μάσα, τον Δημήτρη Μπίτο ως Σαμράγιεφ και την Σύρμω Κεκέ ως Πολίνα.

“Εθνική Ελλάδος γειά σου”, το λες επίσης αυτό το χρυσό «πακέτο»!

Η πρεμιέρα θα δοθεί στην Κεντρική Σκηνή του υπέροχου Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά στις 15 Νοεμβρίου και δεν έχουμε παρά να την περιμένουμε με λαχτάρα.

«Στην όχθη μιας λίμνης ζει από τα παιδικά της χρόνια μια κοπέλα -να, όπως εσείς. Αγαπάει τη λίμνη σαν γλάρος κι είναι ευτυχισμένη κι ελεύθερη σαν γλάρος. Αλλά κάποιος περνάει τυχαία, την βλέπει και, μην έχοντας κάτι καλύτερο να κάνει, της καταστρέφει τη ζωή, όπως σκότωσαν αυτόν εδώ τον γλάρο.

Ένα αποπνικτικό και μοιραίο καλοκαιρινό βράδυ, ο πολλά υποσχόμενος νέος συγγραφέας Τρέπλιεφ ανεβάζει το πρώτο του θεατρικό έργο στον κήπο του πατρικού εξοχικού, με σκοπό να εντυπωσιάσει, μέσα από έναν καινούργιο, επαναστατικό τρόπο έκφρασης, τους καλεσμένους της μητέρας του, αλλά και την ίδια, την διάσημη ντίβα του θεάτρου Αρκάντινα.

Πρωταγωνίστρια του έργου του, η αγαπημένη του και επίδοξη ηθοποιός Νίνα.

Το πρόωρο και άδοξο τέλος της παράστασης του νεαρού συγγραφέα θα φέρει απρόβλεπτες, κωμικές και τραγικές, συνέπειες για όλους τους παρευρισκόμενους, που θα σφραγίσουν τις ζωές τους για πάντα».

Για τον σημαντικό Γιάννη Χουβαρδά ο Γλάρος είναι το τρίτο έργο του Τσέχοφ που σκηνοθετεί, μετά τις Τρεις αδελφές (Θέατρο Αμόρε, 1994) και τον Θείο Βάνια (Εθνικό Θέατρο, 2010).

Σύμφωνα με τις πρώτες σκέψεις του, «Τα μεγάλα θέματα του έργου είναι η αλληλεξάρτηση ζωής και τέχνης, ο θάνατος των ψευδαισθήσεων και η κωμωδία της ανθρώπινης αποτυχίας».

Βασισμένος στην ιδέα, εμμονικά κεντρική στον Τσέχοφ, ότι όλα στη ζωή είναι θέατρο και όλα στο θέατρο είναι ζωή, ο σκηνοθέτης τοποθετεί την δράση του έργου μέσα στο ίδιο το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά: στη σκηνή του, στην αίθουσα και τα καθίσματα των θεατών, στους διαδρόμους του, στις εισόδους και τις εξόδους του, χρησιμοποιώντας σχεδόν αποκλειστικά τον εξοπλισμό του -τα φώτα του, την αυλαία του, τους μηχανισμούς του, και υπηρετώντας τη γραμμή της ακραίας αφαίρεσης που έχει ακολουθήσει αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, στηριζόμενος κατά κύριο λόγο στους αληθινά ταλαντούχους ηθοποιούς του.

INFO

Απόδοση, Σκηνοθεσία: Γιάννης Χουβαρδάς

Σκηνικά: Εύα Μανιδάκη

Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη

Μουσική: Δημοσθένης Γρίβας

Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Σύλβια Λιούλιου

Διεύθυνση παραγωγής: Ρένα Ανδρεαδάκη

Β’ Βοηθοί σκηνοθέτη: Ασημίνα Ξυλά, Ιωάννα Πιταούλη

Βοηθός σκηνογράφου: Θάλεια Μέλισσα

Βοηθός ενδυματολόγου: Ιφιγένεια Νταουντάκη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ