Οι «Τρωάδες» του Τερζόπουλου θα πάνε Επίδαυρο του χρόνου

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Η συναρπαστική παράσταση «Τρωάδες» που έφτιαξε με ψυχή ο σημαντικότατος Θεόδωρος Τερζόπουλος και που… έκλεψαν την παράσταση στο δυνατό «μενού» της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης -Πάφος 2017, θα φιλοξενηθεί όπως όλα δείχνουν στην Επίδαυρο το επόμενο καλοκαίρι. Η παράσταση που αποθεώθηκε από κοινό και ειδήμονες και θεωρείται απ’ τις αρτιότερες του Τερζόπουλου πρόκειται να ανέβει ύστερα από συζητήσεις του με τον διευθυντή του Ελληνικού Φεστιβάλ Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου στο αργολικό θέατρο το άλλο καλοκαίρι. Πολύ έξυπνη η κίνηση του Θεοδωρόπουλου που έκλεισε ήδη έναν ισχυρότατο άσσο για το φεστιβάλ του. Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον…

ΥΓ. Ο άξιος Θεόδωρος Τερζόπουλος που είναι εξαιρετικά πολύτιμος για το θέατρό μας και φτιάχνει παραστάσεις-ψυχής που κερδίζουν το κοινό εντός αλλά και εκτός Ελλάδας, ανέβασε πριν λίγο στον “τοίχο” του στα social media την πληροφορία πως οι Τρωάδες του θα παρουσιαστούν στην Ελλάδα το επόμενο καλοκαίρι και έπειτα από δύο-τρία τηλέφωνα, βγήκε η είδηση ότι θα «χτυπήσει» στην Επίδαυρο όπως του πρέπει και του αξίζει. Με το καλό, Θεόδωρε!

ΕΝΑ από τα σημαντικότερα έργα του προγράμματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος 2017 ήταν οι κατά Τερζόπουλο “Τρωάδες”.

Από τον Τρωικό πόλεμο μέχρι σήμερα τα δεινά του πολέμου και της προσφυγιάς δεν έπαψαν να υπάρχουν. Οι Τρωάδες είναι μια διαμαρτυρία για τον παραλογισμό, τη βία και τις φρικαλεότητες του κάθε πολέμου κι ένα αίτημα για ειρήνη, αλληλεγγύη και ανθρωπισμό. Στις «Τρωάδες» συμμετέχουν ηθοποιοί από διχοτομημένες πόλεις (Λευκωσία, Μοστάρ, Ιερουσαλήμ), επίσης από τη Συρία και την Ελλάδα. Πρόθεση της παράστασης είναι να λειτουργήσει ως ένα διάβημα, αναδεικνύοντας το θέμα της διχοτόμησης των πόλεων, της διαίρεσης των λαών, αλλά και την ανάγκη της συμφιλίωσης. Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Γιάννη Κουνέλλη, που επρόκειτο να δημιουργήσει την εικαστική εγκατάσταση της παράστασης.

Μετάφραση: Κωστής Κολώτας

Σκηνοθεσία/Σκηνική εγκατάσταση: Θεόδωρος Τερζόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτης: Σάββας Στρούμπος

Μουσική: Παναγιώτης Βελιανίτης

Κοστούμια: Λουκία

Φωτισμοί: Θεόδωρος Τερζόπουλος /Κωνσταντίνος Μπεθάνης

Υπεύθυνη παραγωγής: Μαρία Βογιατζή

Διανομή:

Εκάβη: Δέσποινα Μπεμπεδέλη

Ελένη: Σοφία Χιλλ

Ανδρομάχη: Νιόβη Χαραλάμπους

Ταλθύβιος: Προκόπης Αγαθοκλέους

Ποσειδών – Μενέλαος: Ανδρέας Φυλακτού

Αθηνά: Εβελίνα Αραπίδη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ