Ο Μανωλάκης ο βομβιστής… χτυπάει στην Κηφισιά

Πρώτος σου «πρόδωσα» ότι ο «πολύς» Κώστας Αρζόγλου σκηνοθετεί την λατρεμένη, κλασική κωμωδία «Μανωλάκης ο βομβιστής»του «μαιτρ» Αλέκου Σακελλάριου με γερή ομάδα ηθοποιών και τώρα επιστρέφω για να δώσουμε ραντεβού στην Κηφισιά που θα παιχτεί η παράσταση αύριο Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη.Ε,δεν θα πάμε;Θα τρέξουμε!

Μανωλάκης ο βομβιστής!Μια κωμωδία με πολλές παρεξηγήσεις και ξεκαρδιστικούς διαλόγους αλλά και με πολλά διαχρονικά μηνύματα που θυμίζει ελληνικό κινηματογράφο. Ένα έργο περισσότερο επίκαιρο από ποτέ που θα χαρίσει πηγαίο γέλιο.Στην προκειμένη δε περίπτωση, η εύστοχη επιλογή της κωμωδίας αυτής του Σακελλάριου, αποτελεί πρώτης τάξεως ευκαιρία να θυμηθούμε το παρελθόν. Θα μεταφερθούμε στην εποχή του 70, στην περίοδο της δικτατορίας και θα δούμε όσα συμβαίνουν στην ελληνική κοινωνία μέσα από την ευρηματική πένα και τη σατιρική διάθεση του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα Αλέκου Σακελλάριου καθώς και την εμπνευσμένη σκηνοθεσία του Κώστα Αρζόγλου και τις γερές επιδόσεις των τεσσάρων ικανότατων πρωταγωνιστών του.

Η ζωή ενός φιλήσυχου μικροαστού διαταράσσεται, όταν ‘εισβάλλει’ στο σπίτι ο αδερφός της γυναίκας του, ο Μανωλάκης. Η καθημερινότητα του νιόπαντρου ζευγαριού καταρρέει, αφού ο φερόμενος ως τρομοκράτης ‘φιλοξενούμενος’ μετατρέπει το υπόγειο του σπιτιού σε αντιτρομοκρατική οργάνωση, με απρόοπτες κωμικές εξελίξεις. Η παράσταση που έχει κερδίσει τις πρώτες εντυπώσεις έχει ανέβει σε σκηνοθεσία Κώστα Αρζόγλου, σκηνικά-κοστούμια Κούλας Γουλιώνη και πρωταγωνιστούν σε αυτή οι καίριοι Μάκης Πατέλης,Μιχάλης Μαρκάτης,Μαρία Αντουλινάκη,Γιώργος Μπανταδάκης, Αθανασία Καλογιάννης,Γιώργο Κοντογιάννη και Μαρία Γιουρμερτάτη. Τα λέμε Κηφισιά!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ