• Η πρώτη φωτογραφία του γερού κουαρτέτου της «Λυσιστράτης»!

  12:56 μμ, Τρίτη 09 Μάι 2017 12:56 μμ, Τρίτη 09 Μάι 2017

  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

  Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ.

  Πρώτος σου «πρόδωσα»ότι «μαγειρεύεται» μια φιλόδοξη «Λυσιστράτη» για το καλοκαίρι δια χειρός και εμπνεύσεως Γιάννη Μπέζου με τον ίδιο και τους Πέτρο Φιλιππίδη,Ναταλία Τσαλίκη και Βλαδίμηρο Κυριακίδη πρωταγωνιστές και τώρα επανέρχομαι με την πρώτη υπέροχη φωτογραφία του δυνατού κουαρτέτου που υπόσχεται να τα...σπάσει!

  Πάμε να τα δούμε αναλυτικά.Ο πολυσχιδής Γιάννης Μπέζος θα υπογράψει σκηνοθετικά την «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη με τον χαρισματικό Πέτρο Φιλιππίδη στον ομώνυμο ρόλο.Ο σημαντικός ηθοποιός χαίρεται πολύ που καλείται να ζωντανέψει ένα μεγάλο συμβολικό αλλά και πολιτικό πρόσωπο της παγκόσμιας κωμωδίας. Ο άξιος Βλαδίμηρος Κυριακίδης και η εξαίρετη Ναταλία Τσαλίκη πρόκειται να αναμετρηθούν, με το πρώτο και ίσως καλύτερο ζευγάρι που γέννησε η κωμική ψυχή ποτέ (Κινήσιας-Μυρρίνη), που στάθηκε προπομπός και σημείο αναφοράς για τη μετέπειτα δημιουργία όλων των κωμωδιογράφων μέχρι τις μέρες μας.

  Ο Γιάννης Μπέζος πέρα του «ρόλου» του σκηνοθέτη θα κρατήσει κι αυτό του Πρόβουλου, μιας προσωπικότητας της ήδη παρηκμασμένης Αθήνας της εποχής, προσωπικότητα που δυστυχώς παραμένει αναγνωρίσιμη.Η εξαιρετικά υποσχόμενη παράσταση θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα από τις αρχές Ιουλίου. Η μουσική (Κωστής Μαραβέγιας) και η χορογραφία-κίνηση (Ελπίδα Νίνου), αναπόσπαστα κομμάτια της σκηνικής πραγμάτωσης της Αττικής κωμωδίας, αποτελούν δύο ισχυρότατους πυλώνες της δουλειάς.

  Το αξιοπρόσεκτο και ενδιαφέρον της «Λυσιστράτης», πέρα από τον τερματισμό του πολέμου με όχημα τη σεξουαλική αποχή και την κατάληψη του δημοσίου ταμείου, είναι η επικράτηση ενός πανελληνίου αισθήματος. Μεγάλο ζητούμενο για την εποχή που παρουσιάζεται το έργο, ενώ παράλληλα ο Πελοποννησιακός Πόλεμος καλά κρατεί. Τα μεγάλα έργα έχουν αντίπαλο το χρόνο. Κατά κανόνα τον νικούν. Η Λυσιστράτη συνδυάζει σε ένα πρόσωπο τη σοφία με τον ερωτισμό. Τη σκέψη με το όνειρο. Καλό παράδειγμα για τους μοντέρνους καιρούς μας.

  Συντελεστές:

  Μετάφραση: Κ.Χ. Μύρης

  Σκηνοθεσία - Απόδοση: Γιάννης Μπέζος

  Στίχοι: Πέτρος Φιλιππίδης

  Μουσική: Κωστής Μαραβέγιας

  Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς

  Κοστούμια: Παναγιώτα Κοκορού

  Χορογραφίες - Κινησιολογία: Ελπίδα Νίνου

  Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας

  Μουσική διδασκαλία: Παναγιώτης Τσεβάς

  Βοηθός χορογράφος: Ζωή Πολυχρονιάδη

  Βοηθός σκηνοθέτη: Ντένια Στασινοπούλου

  Make up φωτογραφίας: Make up Lab by Giannis Marketakis

  Παραγωγή: Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη

  Παίζουν:

  Πέτρος Φιλιππίδης (Λυσιστράτη), Βλαδίμηρος Κυριακίδης (Κινησίας), Ναταλία Τσαλίκη (Μυρρίνη) και ο Γιάννης Μπέζος (Πρόβουλος).

  Παίζουν επίσης:

  Δανάη Μπάρκα, Ελευθερία Μπενοβία, Αλεξάνδρα Καρακατσάνη,

  Κατερίνα Μισιχρόνη, Δάφνη Δαυίδ, Ντένια Στασινοπούλου, Χριστίνα Σπατιώτη,

  Γιώργος Γιαννακάκος, Παναγιώτης Κατσώλης, Στέλιος Ιακωβίδης,

  Θάνος Κοντογιώργης, Γιώργος Κατσής, Σταύρος Μαρκάλας, Γιάννης Ζαράγκαλης.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα