Στο…Shamone, γλυκιά μου συμπεθέρα!

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του Βασίλη Μπουζιώτη

Θα έλειπαν η Μαρία Καβογιάννη και η Ζέτα Μακρυπούλια από το «Μάθημα ιστορίας» που παραδίδει κάθε Πέμπτη στο «Shamone» ο στενός συνεργάτης και επιστήθιος φίλος τους Παντελής Καναράκης; Όχι βέβαια!Με το που τέλειωσαν τα εντατικά γυρίσματά τους για την έξοχη μαύρη κωμωδία του Λευτέρη Παπαπέτρου-όπου «τα σπάνε» κι οι τρεις-έσπευσαν να δουν την εντυπωσιακή δουλειά που έγραψε και σκηνοθέτησε ο πολυσχιδής Παντελής. Έκλαψαν απ’ τα γέλια με τις επιδόσεις του ίδιου και του γερού θιάσου που έχει φτιάξει και μετά βγήκαν και μια αναμνηστική φωτογραφία την οποία εξασφάλισα …για τα μάτια σας μόνο!

Μια μουσικοθεατρική αναδρομή στην ιστορία της Ελλάδας με την πλέον αναπάντεχη και σατυρική ματιά. Τι θα συμβεί, όταν εμβληματικές μορφές, για τις οποίες τόσα έχουμε διαβάσει, περάσουν από την ίδια σκηνή; Ο Περικλής του χρυσού αιώνα, η Ασπασία, η Πυθία, η Θεοδώρα του Βυζαντίου, η Μπουμπουλίνα, ο Καραϊσκάκης, ο Αλή Πασάς και αρκετοί άλλοι ένδοξοι ήρωες, δίνουν το «παρών» στην ιστορική τοποθεσία του Shamone. Χλαμύδες, σπαθιά, στέμματα, τσαρούχια και φουστανέλες μπλέκονται και παρελαύνουν με δόξα και τιμή. Ένας θίασος δέκα ηθοποιών και τραγουδιστών αναλαμβάνει να ζωντανέψει το πάνθεον της ιστορίας, σε μια  παράσταση με πολλή μουσική και χορό.Το νου σας.Το ραντεβού δίνεται κάθε Πέμπτη.

Κείμενα – Σκηνοθεσία – Χορογραφίες: Παντελής Καναράκης

Ερμηνεύουν: Παντελής Καναράκης, Γιώργος Κοψιδάς, Τάσος Αλατζάς, Αλεξάνδρα Κουλούρη, Γιάννης Τόλμης, Κωνσταντίνος Κοσμίδης, Στεφανία Γκουρνέλου, Μαριαλένα Ροζάκη, o Άκης Παναγιωτίδης και η Φωτεινή Ντεμίρη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ