Πέντε θεατρικές «βόμβες» που θα συζητηθούν

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του Βασίλη Μπουζιώτη

-BOMBνο1. «Ναυάγησε» το ανέβασμα της σπαρταριστής γαλλικής κωμωδίας «Κι  όμως αγαπιόμαστε» που θα φιλοξενούσε από τον Μάρτιο το «Αριστοτέλειον» της Θεσσαλονίκης. Η παράσταση που θα σκηνοθετούσε ο Σωτήρης Χατζάκης με πρωταγωνιστές του τον Λάκη Λαζόπουλο και την Χρύσα Ρώπα δεν θα ανέβει τελικά, λόγω προβλήματος υγείας-ευτυχώς όχι σοβαρού-που προέκυψε στην Ρώπα. Τι θα ανέβει στην θέση του στο τεράστιο θέατρο που είναι στη σκιά του Λευκού Πύργου; Γίνονται συζητήσεις για να ανέβει εκεί ο «Ταρτούφος» μου λένε, ενώ      έγινε κρούση για τις δυνατές «Επικίνδυνες σχέσεις» που σκηνοθέτησε ο Κιμούλης…

-BOMBνο2.Μια και αναφέρομαι όμως στον πολυπράγμονα Γιώργο Κιμούλη αξίζει να σε ενημερώσω πως δεν είναι οριστικό ότι θα  «παίξει»στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Μια σειρά δημοσιευμάτων τον έχουν σίγουρο για εκεί, αλλά ο ίδιος έχει θέσει κάποια πλαίσια για να μπούνε οι υπογραφές. Κι άλλες φορές τον είχαν «σιγουράκι» απ’το Εθνικό και το Φεστιβάλ Αθηνών, μέχρι το ΚΘΒΕ και το Υπουργείο Πολιτισμού, αλλά διαψεύστηκαν. Είναι σε στάση αναμονής, κάνει συζητήσεις εκτενείς κι είναι πάντα πολύ προσεκτικός ξέροντας να αποφεύγει τις… Επικίνδυνες σχέσεις-εκτός αν αφορούν το ομώνυμο έργο που παρουσιάζει με μεγάλη καλλιτεχνική κι εμπορική επιτυχία στο θέατρο «Άλμα».

-BOMBνο3. «Πέρασαν» τα θέατρα «Γκλόρια» και «Κιβωτός» στον Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο και το Θέατρο του Νέου Κόσμου του; Όχι, με διαβεβαίωσε ο ίδιος.  Στα δύο αυτά θέατρα θα συνεργαστεί με τον Τάσο Παπανδρέου ο γιος του, Μίλτος Σωτηριάδης, που έχει αναλάβει και το τιμόνι του Θεάτρου του Νέου Κόσμου και «ανοίγει» τα φτερά του στα ακόμα πιο δύσκολα. Οι παραγωγές που θα γίνονται στο «Κιβωτός» και το «Γκλόρια» θα είναι αυτούσιες και όχι … ουρά του «Νέου Κόσμου». Ο Θεοδωρόπουλος έχει ρίξει όλο το βάρος του στον απαιτητικό ρόλο του στο Ελληνικό Φεστιβάλ κι απλά… παρακολουθεί τα «πετάγματα» του γιου του.

-BOMBνο4.  Θα είναι ο Τάκης Ζαχαράτος ο Κομπέρ στο «Cabaret» που όπως πρώτος σου έγραψα θα ανέβει τον Ιανουάριο στο Παλλάς ή όχι; Άκουγα πολύ έντονα το όνομά του, μα έγκυρες πηγές μου λένε ότι όχι, δεν θα τον δούμε στον ρόλο αυτό-για τον οποίο συζητά ήδη άλλος, μου λένε!-.Υπήρξαν κουβέντες, όπως υπήρξαν και για το ρόλο της Μαντάμ Σουσού[! ]αλλά δεν ευοδώθηκαν. Μα όλα εγώ;

-BOMBνο5. Συζήτησε για την «Σουσού» και η Ζέτα Μακρυπούλια ή όχι; Ακούστηκε πολύ καιρό το όνομά της για τον ομώνυμο ρόλο στο υπέροχο έργο του Δημήτρη Ψαθά και αναρωτήθηκα αν κουβέντιασε τελικά ή όχι. Από τον φιλικό της κύκλο[!] μου περιήλθε ότι συναντήθηκε πάνω από μια φορά με την διεύθυνση των «Θεατρικών Σκηνών», απλά δεν ευοδώθηκαν-μ’ αρέσει το ρήμα!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ