Εντυπωσιάζει η…Mamma Mia!

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ                              

Του Βασίλη Μπουζιώτη

Το λατρεμένο μιούζικαλ «Mamma mia» των ABBA,που αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή και δυνατά του είδους ευτυχεί στο ανέβασμά του στο θέατρο «Ακροπόλ» και την αληθινά εντυπωσιακή παραγωγή της “ΘΕΑΜΑ-ΑΚΡΟΠΟΛ– 45μελής είναι ο καίριος θίασός τους, ενώ υπάρχει και ζωντανή ορχήστρα που «απογειώνει» το αποτέλεσμα. Η ικανή Θέμις Μαρσέλλου που κατά καιρούς έχει αναμετρηθεί επιτυχώς με πασίγνωστα μιούζικαλ, καταφέρνει την πληρέστερη δουλειά της στο θέατρο με το εμπνευσμένο ανέβασμα του «Mamma mia» που φαίνεται να έχει αγαπήσει ιδιαίτερα.

Το στόρι γνωστό. Ελλάδα και το ξενοδοχείο Villa Donna που ανήκει στη Ντόνα Σέρινταν φιλοξενεί πολλούς καλεσμένους για τον γάμο της κόρης της Σόφι με τον Σκάι. Τρεις από αυτούς, έρχονται εν αγνοία της Ντόνα κι είναι ο αρχιτέκτονας Σαμ Καρμάικλ, ο τραπεζίτης Χάρι Μπράιτ και ο ναυτικός Μπιλ Άντερσον.Υπήρξαν και οι τρεις τους σύντροφοί της στο παρελθόν και η κόρη της διαβάζοντας τα ημερολόγιά της πιστεύει ότι ένας από αυτούς είναι ο πατέρας που δεν γνώρισε ποτέ…Η μικρή προσπαθεί να λύσει το μυστήριο,ενώ η Ντόνα βλέποντάς τους στο ξενοδοχείο της τρομοκρατείται και προσπαθεί να τους κρατήσει μακριά από το μυστήριο και την κόρη της,χωρίς να τα καταφέρει…Ποιός είναι τελικά ο πατέρας της Σόφι; Η συνέχεια στην σκηνή του            ιστορικού,υπέροχου θεάτρου «Ακροπόλ»

ΜΠΙΤΑΤΗ η παράσταση της Μαρσέλλου. Είναι καλοκουρδισμένη, ατμοσφαιρική, γερή στις χαμηλές σκηνές και απογειωτική καθώς εξελίσσεται στο απόλυτο πάρτι.Μια παράσταση που ενδείκνυται να την χαρεί μια οικογένεια-και όχι μόνο φυσικά.Ένα δυνατό ανέβασμα που σίγουρα θα…ξεσηκώσει και τους πιο δύσκολους θεατές.Θαυμάσια είναι η διασκευή που υπογράφει η ίδια η Μαρσέλλου αλλά και τα σκηνικά του «μαιτρ»  Μανόλη Παντελιδάκη που …φέρνει ένα νησί στην καρδιά της οδού Ιπποκράτους. Πολύ καλές είναι οι χορογραφίες της Άννας Αθανασιάδη και αληθινά εντυπωσιακά τα κοστούμια της Παναγιώτας Κοκκορού,με τους φωτισμούς του Λευτέρη Παυλόπουλου να παίζουν … πρωταγωνιστικό ρόλο στην παράσταση.         

ΣΚΛΗΡΑ έχει δουλέψει για το θεατρικό της ντεμπούτο η Δέσποινα Βανδή.Έχει ενέργεια και δυναμική,αμεσότητα και ένταση. Άψογη φωνητικά στα απαιτητικά τραγούδια,με καλή κίνηση, έχει δυνατές ερμηνευτικές στιγμές, κυρίως στις σκηνές που ετοιμάζει ως Ντόνα την κόρη της για τον γάμο της…Κερδίζει το «στοίχημα»με το σπαθί της,έχοντας πλάι της τον χαρισματικό Άκη Σακελλαρίου που φέρει στη σκηνή την εμπειρία και το κύρος του,τον ευθύβολο Αλέξανδρο Μπουρδούμη και τον απολαυστικό Αργύρη Αγγέλου στους ρόλους των τριών…μνηστήρων-πιθανών πατεράδων.

ΜΕΓΑΛΟ ατού της παράστασης είναι η Demy που εξελίσσεται εντυπωσιακότατα στο σανίδι. Την είχα χαρεί και σε άλλα … χτυπήματά της σε μιούζικαλ, αλλά εδώ έχει ανεβάσει ψηλά τον πήχη, ξεχειλίζοντας ταλέντο και γοητεία.Στον ρόλο του Σκάι ο Άρης Μακρής δίνει τον καλύτερο εαυτό του.

ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ να αναφέρω την «σαρωτική» Μπέτυ Μαγγίρα,που την θέλει πολύ η σκηνή Σαγηνευτικό πλάσμα,δουλευταρού,κερδίζει το κοινό με την ακρίβειά της,τη δεινότητά της και το φλογερό ταπεραμέντο της, με αποτέλεσμα να κλέβει στιγμές-στιγμές την παράσταση. Χειμαρρώδης δίπλα της η πολύτιμη-και-για το μιούζικαλ Μαριέλλα Σαββίδη.Το «πάντρεμά»τους με τη Βανδή στο χορευτικό του φινάλε, αξιοζήλευτο!    

ΜΑΖΙ τους εύστοχοι είναι οι Βαγγέλης Πιτσιλός,Βασίλης Αξιώτης,Μαρία Βασιλάτου, Βαρβάρα Νεμπή,Μανώλης Θεοδωράκης, Ασπασία Λαιμού,Μάριος Μαριόλος, Ιουλίτα Μωσαίδου, Νάντια Τόλιου,Γιάννης Πλιάκης, Φαίδων Φαρίντ και φυσικά η Θέμις Μαρσέλλου. Συμμετέχουν ενεργά οι Θοδωρής Γιαννόπουλος, Ελένη Δήμου, Μαρία Κοσμάτου,Γιάννης Λάφης, Γιώργος Μαντάς, Γιώργος Μαρτίνος, Μαρία Μέντζα, Άρνολντ Χατζή, Ντόρα Γκέγκα, Άννα Μαρία Κόρνια, Αιμιλία Λυμπεροπούλου, Εύα Νομικού, Μελίνα Ντούσικου, Γεωργία Γιώτα. Θαυμάσιες οι μικρές:Αδαμαντία Μαστροδούκα, Γεωργία Μαστροδούκα και  Ζωή Πετράκη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ