Μαρινέλλα – Ζαχαράτος… σαρώνουν το Παλλάς!

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

ΕΓΡΑΨΑ πρώτος για το υποσχόμενο «πάντρεμα» Μαρινέλλας-Ζαχαράτου στον «Καθρέφτη του Παλλάς», μπήκα πρώτος στις πρόβες και σου «πρόδωσα» ότι «τα σπάνε» με όρεξη και μεράκι και     την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ήμουν στην πρεμιέρα τους! Η παραγωγή των Αθηναϊκών Θεάτρων εντυπωσιακότατη,η σκηνοθετική δουλειά του«μαιτρ» Σταμάτη Φασουλή ζηλευτή,τα κείμενα και οι στίχοι του μοναδικού Γιάννη Ξανθούλη αληθινά εμπνευσμένα,η ενορχήστρωση και τα νέα       τραγούδια που έγραψε για την παράσταση ο χαρισματικός Γιάννης Χριστοδουλόπουλος έξοχα,οι χορογραφίες του έμπειρου Δημήτρη Παπάζογλου ζηλευτές,η σκηνογραφική … πινελιά του άξιου Μανόλη Παντελιδάκη υπέροχη,τα κοστούμια της θέας Ντένης Βαχλιώτη συναρπαστικά και οι φωτισμοί της  καίριας Ελευθερίας Ντεκώ άψογοι!

ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΤΟΥ ΠΑΛΛΑΣ ΠΟΤΕ ΚΛΑΙΣ ΠΟΤΕ ΓΕΛΑΣ,λέει ένας στίχος και πράγματι στην ομώνυμη εξαιρετική αυτή παραγωγή και γελάς μέχρι δακρύων και συγκινείσαι βαθιά! Στην έναρξη βγαίνουν υπέρλαμπροι μαζί Μαρινέλλα-Ζαχαράτος, τραγουδάνε το κομμάτι «Στον καθρέφτη του Παλλάς»και κλείνουν το μάτι για όσα έρχονται. Μετά ο «δαιμόνιος»Τάκης μένει μόνος στη σκηνή και μιμείται  με τον μοναδικό τρόπο που έχει  πολλά και διαφορετικά πρόσωπα με φωνές και    αξεσουάρ,ενώ παράλληλα «τα σπάνε» και οι βιντεοσκοπημένες μεταμορφώσεις του.Τι χαρισματικό πλάσμα είναι αυτό και πως «γίνεται»τόσα πολλά πρόσωπα!

ΝΑΙ,ναι κάποια στιγμή μιμείται-ζηλευτά – τον Νίκο Χατζηνικολάου που παρουσιάζει την Γεροβασίλη-στον ρόλο ο ίδιος!-και στη συνέχεια «περνάει» στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα-τον «ντύνεται» ετοιμόρροπο όπως ήταν όταν ήρθε ο Ομπάμα με άκρως καυστικά σχόλια για την…μη εμφάνισή του-  Μετά «τρέχουν»τα πρόσωπα:Αγγελοπούλου [κλαις],Λαγκάρντ και Τραμπ[με «χτένισμα κασκόλ»],Μπάσεϊ και Σάκης Ρουβάς που «παντρεύει»το «Μακαρόνια με κιμά»με το «Ηλιε Νοητέ»,Κιάμος και Ασλανίδου,Ζωζώ και Άντζελα Δημητρίου.Στην Μποφίλιου του που θρηνεί τραγουδώντας με πλερέζα,πέφτει το θέατρο-τρέχανε τα δάκρυά μου ποτάμι,το ομολογώ κι ας αγαπώ την φωνή της πολύ!-. Πολύτιμος «αρωγός»του σε όλο αυτό το συναρπαστικό «παιχνίδι»ο σεναριογράφος-   κειμενογράφος Πάνος Έξαρχος που του έχει δώσει το καλύτερο υλικό να «πατήσει».       

ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ μοναδική,αναντικατάστατη, σαρωτική, χειμαρρώδης, ακάματη, συγκλονιστική,εκθαμβωτική. Η μεγάλη -όχι σε ηλικία γιατί ουσιαστική είναι … μικρότερη όλων μας-κυρία του τραγουδιού παίρνει τη σκυτάλη και απογειώνει το κοινό με τις σπουδαίες ερμηνείες της. Κάθε της τραγούδι και ένα μονόπρακτο.Γελάει και συγκινείται, δονείται και δονεί, πονάει και αγαπάει, χωρίζει και κομματιάζεται, γλεντά και σε ξεσηκώνει, χορεύει και μαγεύει. Δεν μπορεί κανείς μας να περιγράψει αυτό το «φαινόμενο»,γιατί για «φαινόμενο» πρότειται. Κάνει…Πρόβα Νυφικού λέγοντας Τολμώ, φέρνει το Τρανζίστορ με τα αμερικάνικα, προτείνει Πάρ’το φεγγάρι. Στο «Όλος ο κόσμος είσαι εσύ»που αφιέρωνε στα παιδιά της και τα εγγόνια της που ήταν στην πρώτη σειρά του «Παλλάς» στην πρεμιέρα, γέμισαν δάκρια χαράς τα μάτια της και ταυτόχρονα  και τα δικά μας.Ήταν η Θεά,που…έκλεινε το μάτι στα εγγονάκια της με ύφος «δείτε με τώρα και μετά θα σας μαγειρέψω και θα σας κάνω όμορφες αγκαλιές».Γιατί η Μαρινέλλα δεν είναι μόνο μια σπουδαία τραγουδίστρια.Είναι και ένας «κανονικός» άνθρωπος με μια ευτυχισμένη οικογένεια που «πλουτίζει» από αυτήν,όσο με τίποτα άλλο.

ΔΟΤΙΚΗ και γενναιόδωρη δίνει χώρο στον Τάκη Ζαχαράτο να βγούνε μαζί ως … Δύο Μαρινέλλες στη σκηνή-ντυμένοι αλλά και βαμμένοι ίδια!-,αστειεύεται,σαρκάζει και αυτοσαρκάζεται,του τείνει το χέρι, τον αγκαλιάζει όπως κάνει και αργότερα στο κοινό λαϊκό τους πρόγραμμα που κλείνει το πρόγραμμα.Οι παραστάσεις δεν είναι πολλές για αυτό σας προτείνω να τρέξετε να τους απολαύσετε να «τα σπάνε» στην παραγωγή αυτή που είναι αξιοζήλευτη! ΠΟΤΕ «ΧΤΥΠΑΝΕ» ΣΤΟ «ΠΑΛΛΑΣ»:

Κυριακή 8, 15, 22, 29/1

Τετάρτη 11, 18/1

Πέμπτη 12, 19/1

Παρασκευή 6, 13, 20, 27/1

Σάββατο 7, 14, 21, 28/1

Ώρα έναρξης: 20:30 (εκτός από την τελευταία παράσταση 29/1, όπου η ώρα έναρξης είναι 19:00)

Παραγωγή: Αθηναϊκά Θέατρα Α.Ε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ