Η Μιμή και οι… ντετέκτιβ!

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του Βασίλη Μπουζιώτη 

Διπλό… χτύπημα θα πραγματοποιήσει φέτος στον «Ελληνικό Κόσμο» η πολυσχιδής Μιμή Ντενίση.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές μου δεν θα μείνει μόνο στην επανάληψη του σαρωτικότατου «Σμύρνη μου αγαπημένη», αλλά θα ανήκει και στους συντελεστές μιας άκρως φιλόδοξης δουλειάς που ετοιμάζεται για την Παιδική Σκηνή του θεάτρου.

Θες λεπτομέρειες; Υπογράφει, μου λένε, την ελεύθερη απόδοση του υπέροχου «Ο Εμίλ και οι ντετέκτιβ» του Γερμανού συγγραφέα Έριχ Κέστνερ που τιμήθηκε με το βραβείο Άντερσεν, το οποίο θα σκηνοθετήσει ο  Λευτέρης Γιοβανίδης!

Στην υποσχόμενη παραγωγή θα πρωταγωνιστήσουν ο Αντώνης Λουδάρος, η Ναταλία Δραγούμη, η Νεφέλη Ορφανού κ.α.

Θες λίγο στόρι μέχρι να μάθω κι άλλες λεπτομέρειες; Ο Αιμίλιος ταξιδεύει για πρώτη φορά μόνος του στο Βερολίνο και κάποιος του αρπάζει τα λεφτά από την τσέπη του παντελονιού του. Για καλή του τύχη βρίσκει μια παρέα παιδιών, που θα τον βοηθήσουν στη συναρπαστική καταδίωξη του κλέφτ��. Το πιο αγαπημένο βιβλίο σ’ ολόκληρο τον κόσμο,.Βιβλίο και φιλμ αποτελούν θαυμάσιες εικόνες για τη δύναμη και την αδυναμία των παιδιών του δρόμου καθώς και για τον αγώνα τους για δικαιοσύνη. Περίφημη η τελευταία σκηνή, όπου τα παιδιά του Βερολίνου κυνηγούν τον κλέφτη.

Τρεις φορές έχει γίνει ταινία αυτή η περιπέτεια. Στην πρώτη κινηματογραφική εκδοχή του 1931 τον κλέφτη κυνηγούν 300 παιδιά, στη δεύτερη, του 1954, 600 παιδιά και σ’ αυτήν την τελευταία του 2001 τον κλέφτη έχουν πάρει στο κατόπι πάνω από 1000 παιδιά. Αναμένουμε την θεατρική του μεταφορά με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον…

Όσο για τη Μιμή; Την περιμένει τρελός μαραθώνιος. «Χτυπάει» Κύπρο με την έξοχη «Σμύρνη» της, επιστρέφει στον «Ελληνικό Κόσμο», μετά ανηφορίζει Θεσσαλονίκη και Μέγαρο Μουσικής και παράλληλα «τρέχει» την κινηματογραφική εκδοχή του έργου!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ