Η σημερινή απαγορευμένη ατζέντα του Μπουζ – 29/6/2016

Του Βασίλη Μπουζιώτη

 

Διαβάστε τις σημερινές σημειώσεις στην ατζέντα του Μπουζ.

Θυμάσαι που σε ενημέρωνα πως συστάθηκε νέα εταιρεία παραγωγών που ακούει στον τίτλο «Θεατρικές Σκηνές» και έχει κλείσει ήδη ένα εξαιρετικά φιλόδοξο ανέβασμα του «Ωραία μου κυρία» σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Ρήγα και πρωταγωνιστές τους Δήμητρα Ματσούκα, Κώστα Κόκλα, Αντώνη Καφετζόπουλο κλπ;

Οι νέες πηγές μου λένε πως η νέα αυτή εταιρεία που μπαίνει χοντρά και δυναμικά στο παιχνίδι βρίσκεται πολύ κοντά στο να πάρει για κάποια χρόνια το υπέροχο θέατρο Άλμα του Μεταξουργείου.            

Οι διαπραγματεύσεις προχωρούν θερμά κι είναι θέμα ημερών να πέσουν οι υπογραφές για να δούμε σε αυτό δουλειές εξαιρετικά υποσχόμενες που «μαγειρεύονται»από τις «Θεατρικές Σκηνές» με μεγάλη όρεξη και με μεράκι…Για την ώρα αρκέσου σε αυτό και θα επανέλθω με γερές λεπτομέρειες!

Και ενώ «κλείνουν» το «Άλμα» προχωρούν δυναμικά για το πολυαναμενόμενο ανέβασμα του «Ωραία μου κυρία» στο «Pantheon».

Ο Δεκέμβριος που θα γίνει η πρεμιέρα του είναι μακριά αλλά ο ακάματος καλλιτεχνικά Ρήγας συνεχίζει να φτιάχνει με προσοχή το «παζλ» της διανομής που διαμορφώνεται εξαιρετικά.

Δήμητρα Ματσούκα, Κώστας Κόκλας, Αντώνης Καφετζόπουλος, Ορέστης Τζιόβας ενώ σε θερμές διαπραγματεύσεις βρίσκονται ισχυρά ονόματα της παλαιότερης και της νεότερης γενιάς-κρατιέμαι να μην τα προδώσω, αλλά δεν θα αργήσω να το κάνω!

Υπομονή να έχετε…

 

 

 

Και Μαρία Κεχαγιόγλου και Έφη Γούση και Αμαλία Αρσένη και Γεωργιάννα Νταλάρα και Νίκη Σερέτη και Δώρα Στυλιανέση, και Θεοδώρα Τζήμου.

Το δίχως άλλο πρόκειται για…Top Girls για αυτό και τις επέλεξε ο τάχιστα ανερχόμενος Αλέξης Ρίγλης για το ομώνυμο έργο της Caryl Churchill που θα δούμε στο Πειραιώς 260 και την αίθουσα Η στις 23 και 24 Ιουλίου!      

Το πασίγνωστο έργο της Κάρυλ Τσέρτσιλ που θεωρήθηκε σύμβολο του φεμινισμού και κραυγή ενάντια στο θατσερισμό, αποδεικνύει τη δύναμή του ακόμα και τριάντα τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη παράστασή του.

Οι δύο χαρακτήρες –της σκληρής Μαρλίν, που ζει ως επιχειρηματίας στο Λονδίνο, και της αδερφής της, Τζόυς, που εργάζεται στη γενέτειρά της στην επαρχία– εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν ακόμα και σήμερα τις δύο αντιμαχόμενες τάξεις, την άρχουσα και την εργατική, με τις συγκρούσεις και τις αγωνίες τους.

Οι επτά γυναίκες – ηθοποιοί της παράστασης υποδύονται τους δεκαέξι ρόλους του έργου.

Δεν το χάνεις με τίποτα!

 

 

 

Ότι η εξαιρετική σεναριογράφος Μυρτώ Κοντοβά…επιστρέφει στον Alpha που φιλοξένησε επιτυχέστατα την πρώτη της σειρά,τα θεϊκά Υπέροχα Πλάσματα, με νέα κομεντί,το ξέρεις γιατί το έχει γράψει πρώτη η realnews στα ισχυρά media της! Τι δεν ξέρεις;Ότι στην σειρά αυτή που φτιάχνεται  με πολύ όρεξη και με…άκρα μυστικότητα[!], θα πρωταγωνιστήσει η χαρισματική Θεοδώρα Τζήμου,που έχουμε καιρό να χαρούμε στην τηλεόραση.

 

Εκείνη και εκείνη συνεργάστηκαν επιτυχώς τον περασμένο χειμώνα στο Victor- Victoria που ανέβηκε στο θέατρο Pantheon σε σκηνοθεσία Απόλλωνα Παπαθεοχάρη.Η Μυρτώ έκανε την πρώτη θεατρική μετάφρασή της με αποτελεσματικότητα και δεινότητα και η Θεοδώρα…έκλεψε παράσταση με ένα απόλυτα κόντρα ρόλο! Τώρα ετοιμάζονται για νέο «πάντρεμα»που αναμένουμε με ενδιαφέρον.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ