Γελάστε και ας… καιγόμαστε!

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Διπλής ανάγνωσης είναι το «κι ας καιγόμαστε» του τίτλου της Ατζέντας. Καιγόμαστε οικονομικο-πολιτικά, καιγόμαστε κι από τον καύσωνα. Χρειαζόμαστε λοιπόν μια… όαση γέλιου και δροσιάς προκειμένου να αντέξουμε και τα δύο, για αυτό και σου προτείνω να πας στο θερινό θέατρο Αθηνά – ανοιχτό από πάνω με τα κλιματιστικά στο φουλ, σε σημείο που ψιλοπαγώνεις! -για να διασκεδάσεις με την τρελή φάρσα «Ένα εξοχικό παρακαλώ» που έγραψε με κέφι ο Γιώργος Φειδάς και που σκηνοθέτησε με μεράκι, αλλά και δεινότητα, ο Βασίλης Θωμόπουλος.

Μια εύρυθμη παράσταση που οφείλει πολλά στους πρωταγωνιστές της που… σαρώνουν τη σκηνή για δύο ώρες, με ξεκαρδιστικά αποτελέσματα.

Η Μαριάννα Τουμασάτου ξέρει τον τρόπο να κερδίζει τις καλύτερες εντυπώσεις με δεινότητα, μέτρο, οίστρο, ακρίβεια και να «φωτίζει» τους ρόλους της με ζηλευτό τρόπο. Υπέροχη στις κωμικές σκηνές και θαυμάσια στις πιο χαμηλές και εσωτερικές. Δίπλα της εντυπωσιάζει με την αμεσότητά του, το μπρίο του, την ευθυβολία του ο Μάριος Αθανασίου -κερδίζει ολοένα και περισσότερο χώρο στην κωμωδία-. Ισχυρός «άσσος» της εν λόγω δουλειάς ο Κώστας Αποστολάκης, που παίζει την κωμωδία στα δάκτυλα κι αποτελεί μια δυνατή μονάδα στο είδος. Ένας απίστευτος «χείμαρρος» επί σκηνής.

ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ θέλω να αναφέρω την άξια και έμπειρη Χριστίνα Τσάφου που είναι πολύτιμη σε κάθε δουλειά που συμπράττει. Είναι εύστοχη, ξεκαρδιστική. Πληθωρικού ταλέντου πλάσμα, καταφέρνει κι εδώ να… κλέψει στιγμές-στιγμές την παράσταση!

ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ στην κωμωδία η Μαρία Κορινθίου και με δουλειά κατακτά όλο και περισσότερο έδαφος στο σανίδι -δεν είναι απλώς ένα πανέμορφο κορίτσι, αλλά μια ηθοποιός που “ανθίζει” προχωρώντας.

Ο νεαρότατος Ρένος Ρώτας, έχει έντονη σκηνική παρουσία, γοητεία, αμεσότητα και άνεση. Είναι “άγουρος” ακόμα, αλλά με την αρωγή του σκηνοθέτη του Βασίλη Θωμόπουλου, είχε απολαυστικές κωμικές σκηνές.

Εξίσου έχει βοηθήσει σκηνικά την νεαρή -καλλονή!-Κλέλια Ανδριολάτου ο  Θωμόπουλος. Δεν έχει ακόμα σκηνική πείρα, αλλά υπακούοντας τις οδηγίες του είναι συνεπέστατη. Θες και κάτι για το έργο; Δεν κάνει να αποκαλύψω το στόρι γιατί είναι γεμάτο ανατροπές-εκπλήξεις.

ΕΠΤΑ χαρακτήρες βρίσκονται το ίδιο Σαββατοκύριακο στο ίδιο εξοχικό και διεκδικούν τον έρωτα την ευτυχία, μια βαλίτσα με τετρακόσια χιλιάρικα, μια μπότα Λουμπουτάν κι ένα σπίτι.

Ποιος θα πάρει αυτό που θέλει, ποιος θα πάρει αυτό που του αξίζει και ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό; Ποιος έκανε τη ληστεία; Ποιος θα φύγει με τα λεφτά, ποιος με το σπίτι και ποιος με τον αληθινό έρωτα;

Οι απαντήσεις στη σκηνή του θερινού Αθηνά.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ