Από τις «Δάφνες» στο «Χιούι» ο Κιμούλης!

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ.

Του Βασίλη Μπουζιώτη 

Μπορεί για την ώρα και μέχρι τις 28 Φλεβάρη να βρίσκεται στην σκηνή του «Μουσούρη» και να… κεντά στο «Δάφνες και πικροδάφνες» μαζί με τον Πέτρο Φιλιππίδη, τον Θανάση Παπαγεωργίου και τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, ήδη όμως«έκλεισε» το επόμενο εξαιρετικά φιλόδοξο θεατρικό του «χτύπημα»!

Ο λόγος για τον χαρισματικό Γιώργο Κιμούλη, τον σημαντικότατο θεατράνθρωπό μας, που οι έγκυρες πληροφορίες του enikos.gr τον θέλουν να ετοιμάζεται να πρωταγωνιστήσει στο συναρπαστικό «Χιούι» του Ευγένιου Ο’Νηλ που θα ανέβει στο «Θησείον» στις 11 Μαρτίου.  

Ο ίδιος υπογράφει την μετάφραση του έργου και ο ικανός Λευτέρης Γιοβανίδης έχει αναλάβει την σκηνοθεσία του έργου!

Στο πλευρό του ο Κιμούλης θα έχει τον έμπειρο Γιώργο Ψυχογιό.

Όσο για το έργο; Πρόκειται για το τελευταίο του Ευγένιου Ο’Νηλ και θέμα του έχει τον τελευταίο ίσως απολογισμό ζωής ενός άντρα,που «πάντα ήθελε να…», αλλά δε μπόρεσε ποτέ. Ο Νηλ για άλλη μια φορά ασχολείται με καίριο τρόπο με  την αντρική αυταπάτη, την μάταιη προσπάθεια που κάνουν πολλοί άνθρωποι να δημιουργήσουν ένα φανταστικό εαυτό, για να μπορέσουν να καλύψουν τα κενά της ζωής τους.

Όλα γίνονται στη ρεσεψιόν ενός φτηνού ξενοδοχείου, τις πολύ πρωινές ώρες… Ένας άντρας, ο Έρι Σμιθ που βρίσκεται στο «νήμα του τερματισμού» του, συνομιλεί με τον υπάλληλο της νυχτερινής βάρδιας του ξενοδοχείου…

Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι ο δυνατός πρωταγωνιστικός ρόλος έχει παιχτεί έξοχα από τους Τζέισον Ρόμπαρντς, Μπεν Γκαζάρα, Μπράιαν Ντένεχι, Αλ Πατσίνο και τώρα τον Φεβρουάριο στο ανέβασμα του έργου στη Νέα Υόρκη τον «ντύνεται» ο Φόρεστ Γουίτακερ. 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ