Η κόρη του Αθερίδη έγραψε θεατρικό- Αποκλειστικές φωτογραφίες!

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ.

Του Βασίλη Μπουζιώτη

Με τόσο πολυπράγμονες και ταλαντούχους γονείς όπως είναι ο Θοδωρής Αθερίδης και η Ελένη Γκασούκα, θα μπορούσε να μην κάνει διάφορα και διαφορά «χτυπήματα» η ικανή κόρη τους Φωτεινή;

Την είδα να κερδίζει τις εντυπώσεις στο ισχυρό «Δοξαπατρή»του Θοδωρή, με μέτρο, συνέπεια, δύναμη και δυναμική,αμεσότητα και αλήθεια και την χάρηκα. Έχει μια «φλόγα» που δεν σε αφήνει να πάρεις τα μάτια σου από πάνω της…

Εδώ και καιρό είχα μάθει ότι σχεδιάζει κάτι και πριν λίγο έμαθα τι «χτύπημα» ετοιμάζει! Η ανήσυχη καλλιτεχνική Φωτεινή Αθερίδη έγραψε ένα θεατρικό έργο το οποίο ακούει στον τίτλο «Και μετά, και μετά;» και πρόκειται να ανέβει στο «Θησείον» από τις 8 Φεβρουαρίου και για λίγες μόνο παραστάσεις. Εξασφάλισα φυσικά  και αποκλειστικό φωτογραφικό υλικό και για πάμε να δούμε για το πρόκειται.Λάβε θέση…

 

Το «Και μετά,και μετά;» της Φωτεινής Αθερίδου είναι μια ανατρεπτική, μυστηριώδης κωμωδία! Η ίδια σημειώνει για αυτό «Τι κοινό μπορεί να έχουν πέντε εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι και τους έχουν κλείσει όλους μαζί σε ένα άγνωστο μέρος; Ποιος τους έβαλε εκεί και γιατί; Και ποια είναι αυτή η φωνή που ακούνε συνεχώς και δεν ξέρουν σε ποιον ανήκει; Η αντίστροφη μέτρηση ξεκινά, ο χρόνος μειώνεται κι εκείνοι πρέπει από μόνοι τους να καταλάβουν που έφταιξαν. Και τι είναι αυτό που τους ενώνει; Έχουν κοινό εχθρό, αλλά καμία άλλη ομοιότητα.Α το βρήκα!Το μόνο τους κοινό είναι ότι είναι Έλληνες! Α,συγγνώμη λάθος. Ένας είναι Κύπριος “Τσε τι είναι οι Κυπραίοι μάνα μου; Τούρκοι;” απαντάει ο Χρυσοβαλάντης.  Α, το βρήκα! Είναι όλοι ηθοποιοί! “Λαθος! Ο χρόνος που σας απομένει είναι 8 λεπτά”.Σκούρα τα πράγματα».

Πήρατε μια πρόγευση; Για να δούμε τι υποστηρίζει ο Μίνως Θεοχάρης που σκηνοθετεί τη δουλειά!

«Δουλεύουμε αρκετό καιρό τώρα και το κάνουμε με την ψυχή μας. Θα μπορούσα να πω το πόσο ωραία έχω περάσει με συναδέλφους που δεν είχα την τύχη να δουλέψω ως τώρα ή το πόσο περήφανος είμαι που κάνουμε ένα ολοκαίνουργιο ελληνικό έργο. Πέρα όμως από όλα αυτάν για ένα πράγμα είμαι πιο περήφανος, ένα θα ήθελα να σηκωθώ όσο πιο ψηλά μπορώ να το φωνάξω και στους άλλους. Είμαι περήφανος για τον καθένα από μας που ενώ είμαστε αυτό που ήδη λένε “η γενιά της κρίσης” και ενώ τίποτα γύρω μας δε βοηθάει τη δημιουργία, δε χάσαμε την αγάπη μας γι αυτό που κάνουμε, δε το βάλαμε κάτω.

Περνάμε καλά, κάνουμε θέατρο, συναντιόμαστε, η Φωτεινή γράφει και σβήνει , τα παιδιά παίζουν, εγώ κάνω το σκηνοθέτη, ο Στάμος μας κοιτάει και γελάει- κάτι θα ξέρει- και η ζωή αυτές τις ώρες, που στριμωγμένα καταφέρνουμε να βρεθούμε, η ζωή είναι ωραία.Και μετά;Και μετά»

Πάμε συντελεστές! Κείμενο: Φωτεινή Αθερίδου Σκηνοθεσία :Μίνως Θεοχάρης.Χορογραφία: Ελένη Γκασούκα.  Ερμηνεύουν: Φωτεινή Αθερίδου, Γιάννης Μπισμπικόπουλος, Αριάδνη Καβαλλιέρου, Γιωργής Τσουρής , Γεράσιμος Σκαφίδας.Ηχογραφημένη φωνή : Θανάσης Αλευράς.Η πρεμιέρα θα γίνει στις 8/2 και θα παίζεται κάθε Δευτέρα-Τρίτη μέχρι τις 8/3.

ΚΕΡΑΣΑΚΙ στην τούρτα. Η Φωτεινή που παίζει στο «Δοξαπατρή»και έγραψε-παίζει στο «Και μετά,και μετά;»,έγραψε και τους στίχους στο  τραγούδι της παράστασης «Smiley»του Μίνωα Θεοχάρη[μουσική έγραψε ο Στάμος Σέμσης], που θα έρχεται άμεσα στο θέατρο «Άβατον»!

Καλοτάξιδη Φωτεινή. Ανυπομονούμε…

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ