“Κόλαση” στην Θεσσαλονίκη

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Κοιμήθηκα πέντε το πρωί-κανείς δεν κοιμάται νωρίτερα όταν είναι εδώ!- ξύπνησα δέκα, πίνω καφέ δίπλα στην παραλία και σου γράφω γρήγορα για να μην έχεις πάλι στερητικά-τα γνωστά σου τα… στερητικά και μην αρνείσαι. Θα στα γράψω σε τίτλους όμως γιατί θα  καταφτάσει η τρελή παρέα και μετά έχουμε περιπάτους, Σταφύλι, κους-κους, βόλτες και βράδυ Επίσκεψη Γηραιάς Κυρίας. Πάμε σε τίτλους και ό,τι θες κρατάς-σου ’χω τρελό μενού.

-Αναβλήθηκε για τις 9 Ιανουαρίου η πρεμιέρα του Μιχάλη Χατζηγιάννη. Θα γινόταν χθες, μαζί με αυτή του Ήρθες και θα μείνεις της Ζέτας του, αλλά κάτι στράβωσε, κάτι δεν έγινε, κάτι πως να στο πω ανώδυνα και “πέταξε” πίσω στην Αθήνα. Ήρθε και… δεν έμεινε- ε, θα γυρίσει, σου λέει στις    9/1,τι να σου πω κι εγώ; Έτσι μου διαμήνυσαν… Η Ζέτα από την άλλη ήρθε και… έμεινε και άρεσαν πολύ με το Γρηγόρη [μας]. Είχαν θερμό κοινό στην πρεμιέρα τους. Όχι, δεν τους είδα. Αλλά τα έμαθα…

12.10 Είδα “Γλάρο” στο Μακεδονικών Σπουδών. Εύρυθμη-ατμοσφαιρική η παράσταση Βούρου -έχω στερητικό Βούρου στη Θεσσαλονίκη έχω να σου πω- με την χαρισματική Κοραλία Καράντη να “κεντά” στην Αρκάντινά της- τα άλλα θα στα γράψω αναλυτικά σε άλλο… σημείωμα. Άμα είσαι εδώ, δες την, θα γοητευτείς με τον τρόπο που “γίνεται” η τσεχωφική ηρωίδα. Θεάρα…

12.13 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. Ε, δεν θα σου έχω κάτι καλό από δω από πάνω; Έμαθα ότι το δυνατό “Κουρδιστό Πορτοκάλι” που έφτιαξε με καίριο τρόπο ο “πολύς” Γιάννης Κακλέας, θα ανηφορίσει εδώ τον Φεβρουάριο, προκειμένου να παιχτεί στο Αριστοτέλειον που τώρα “χτυπάμε” Βαλτινός και Μακρυπούλια. Ε, ναι με Ασπιώτη πρωταγωνιστή.

Ήταν, λέει η έγκυρη πηγή μου από εδώ, να φέρουν “Φάουστ” στο εν λόγω θέατρο, αλλά θα του βρουν άλλη στέγη τελικά για τεχνικούς λόγους. Θα μάθω και θα στα πω.

12.20 Τιγκάρισε το Εγνατία στην πρεμιέρα της εδώ Επίσκεψης της γηραιάς κυρίας. Γεμάτη η πλατεία, αποθέωση στο φινάλε, πέντε αυλαίες, δυνατά μπράβο και τρελή προπώληση… Η γερή παράσταση του Αλέξανδρου Κοέν αφού κέρδισε το κοινό της Αθήνας, κλέβει τώρα και το κοινό της συμπρωτεύουσας. Προβλέπω παράταση. Ναι, ναι!

12.25 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. Η λατρεμένη Μίρκα Παπακωνσταντίνου που “τα σπάει” στην εν λόγω “Επίσκεψη” είχε πρόταση από τον Τάγαρη για τον “Πλούτο” που ετοιμάζει με Κιμούλη-Φιλιππίδη, Μπέζο και Χαϊκάλη, αλλά την αρνήθηκε λόγω της τρελής κούρασης που έχει από την Επίσκεψη και το Σόι. Αν έκλειναν κι αυτή για την Γριά, θα γινόταν η απόλυτη κόλαση. Σ’ αφήνω. Ήρθε η Νταιζούμπα και πίνουμε καφεδούμπες. Φιλί. 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ