Μια ζωή… Ζωζώ!

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ.                                               

Του Βασίλη Μπουζιώτη 

Ακάματη καλλιτεχνικά-και όχι μόνο- η πληθωρική Ζωζώ Σαπουντζάκη ετοιμάζεται για ένα ακόμα… χτύπημα που θα ακούει στον τίτλο «Μια ζωή… Ζωζώ» και θα φιλοξενηθεί στην Μουσική Σκηνή της «Αθηναίδας»από τις 8 Ιανουαρίου.

Η ίδια από ότι γνωρίζω βρισκόταν σε συζητήσεις και σε άλλο χώρο στο Κολωνάκι, αλλά τελικά «έκλεισε»για την σκηνή της οδού Καστοριάς,που φιλοξενούσε για χρόνια επιτυχέστατα τον Σταμάτη Κραουνάκη και την Σπείρα του.Όσο για το…μενού; Μια ζωή θέατρο. Μια ζωή τραγούδι. Μια ζωή σαν παραμύθι. Μια ζωή… Ζωζώ. Ένα ταξίδι στην Ελλάδα τών ονείρων μας. Με ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή. Ξεναγός μας, η Ζωζώ Σαπουντζάκη. Μέσα από τις γλαφυρές διηγήσεις της θα ταξιδέψουμε σε τόπους…μαγικούς. Με μια βαλίτσα στο χέρι, θα κάνουμε στάση σε όλους τους σταθμούς που άρχισε η ιστορία. Στην Θεσσαλονίκη αλλά και  στην Κωνσταντινούπολη, στην Νέα Υόρκη…Θα καθίσουμε πρώτη θέση στον ναό της επιθεώρησης, το ‘’Ακροπόλ’. Θα ζήσουμε μια βραδυά στην θρυλική ‘’Κομπαρσίτα΄.

Θα πιούμε ένα ποτήρι σαμπάνια με τον Anthony Quinn και τον Roger Moore. Θα μπούμε … κλεφτά στα Στούντιο της Finos Film.Θα γνωρίσουμε τους ανθρώπους που σημάδεψαν τη ζωή της. Τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Μιχάλη Σουγιούλ, τον Γιώργο Ζαμπέτα, τη Σοφία Βέμπο. Μα πάνω από όλα, θα τραγουδήσουμε. Θα γελάσουμε. Θα συγκινηθούμε.

Σε ένα One woman Show, θα περάσει όλη η ιστορία της Ελλάδας.Εκείνης της Ελλάδας που θα θυμόμαστε πάντα με νοσταλγία.Την σκηνοθεσία,τα κείμενα και τους φωτισμούς έκανε ο Δημήτρης Μαλισσόβας,στο πιάνο θα είναι ο Δημήτρης Μπουζάνης,στο μπουζούκι ο Γιώργος Καυγάς,ενώ την σκηνογραφική επιμέλεια έχει η Μαρία Σκιαδαρέση. Στο πλάι της,στον ρόλο του κομπέρ θα δούμε τον Παύλο Εμμανουηλίδη.Να μην τα ξαναλέμε-ξαναγράφουμε. Πρεμιέρα Παρασκευή 8/1 και το ραντεβού θα δίνεται κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 22.30. Ζωζώ,περιμένουμε με ανυπομονησία…

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ