Αναμείνατε… να ξεκαρδιστείτε!

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ.

Δεκαεπτά χρόνια πέρασαν από το πρώτο ανέβασμα της ισχυρής κωμωδίας  «Αναμείνατε στο ακουστικό σας» στο θέατρο «Αποθήκη» από τον Γιάννη Κακλέα. Θυμάσαι ότι «τα έσπαγαν» τότε οι Μανέ, Κόκλας, Ευθυμιάδης, Ζιώγου, Λουιζίδου, Μοσχονά και ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, ο οποίος δεκαεπτά χρόνια μετά, ανεβάζει το ίδιο έργο, στην δυνατή απόδοση του Θοδωρή Πετρόπουλου-υπέγραφε και τότε την διασκευή και τώρα την… χτένισε ξανά με μεράκι!

Βρέθηκα χθες στον Ακάδημο και απολαμβάνοντας την εύρυθμη ,καλοστημένη παράσταση του αποτελεσματικότατου Χρήστου Χατζηπαναγιώτη, ένιωσα πως το έργο αυτό του Hal Salwen είναι επίκαιρο, εφιαλτικά επίκαιρο θα έλεγα! Οι επτά καλωδιωμένοι πίσω από ένα ακουστικό φίλοι που «πρωταγωνιστούν» σ’αυτό είναι οι γύρω μας, οι φίλοι μας, εμείς οι ίδιοι. Όλα τα κάνουν-κάνουμε κυρίως μέσα από τα social media και από το τηλέφωνά τους- μας «νεκροί» απ’ τους «μαραθωνίους» τους-μας. Αν τότε, πριν από δύο περίπου δεκαετίες, διασκέδασαν και ερωτεύονταν, μάλωναν, διεκπεραίωναν κάθε είδους υπόθεσή τους μέσα από το τηλέφωνο αναβάλλοντας συνεχώς να συναντηθούν, στη σημερινή εποχή κάνουν-κάνουμε κυρίως αυτό. 

«Βυθιζόμαστε» στους καναπέδες ,τα κρεβάτια μας, τις «ευκολίες» μας και δεν βγαίνουμε εκεί έξω, να δούμε τη ζωή στην πραγματική κι όχι την εικονική της διάσταση. Μόνο όταν, μετά από πίεση το κάνουμε, καταλαβαίνουμε πως η ζωή δεν είναι στο facebook, το Instagram και στα τηλέφωνα, αλλά βρίσκεται εκεί έξω και μας περιμένει, όπως και δύο από τους ήρωες του έργου που συναντιούνται και… προχωρούν μπροστά. Αληθινά μπροστά!

15.30 Ξαναγυρνάμε στην παράσταση τώρα! Ο Χατζηπαναγιώτης έστησε μια καλαίσθητη, εύρυθμη παράσταση βασισμένος στην καίρια θεατρική προσαρμογή που έκανε ο Θοδωρής Πετρόπουλος. Αρωγοί του ο «μαιτρ» Μανόλης Παντελιδάκης που έφτιαξε ένα λειτουργικό σκηνικό, η Έβελυν Σιούπη που έφτιαξε υπέροχα κοστούμια και ο Νίκος Βεντουράτος που έντυσε με πρωτότυπη μουσική του την δουλειά-γερές      και  οι μουσικές επιλογές που έκανε η Δανάη Μπάρκα! Όσο για τους ηθοποιούς; Δίνουν όλοι τον καλύτερό τους εαυτό και «σαρώνουν» τη σκηνή, καταφέρνοντας να κινηθούν στους … θεότρελους ρυθμούς που απαιτεί το εν λόγω έργο.

Αργύρης Αγγέλου ξεκαρδιστικός,Μάριος Αθανασίου αμεσότατος και ακριβής, Θωμαϊς Ανδρούτσου εντυπωσιακότατη , Νέλλη Γκίνη  στα καλύτερά της, Ναταλία Δραγούμη απολαυστική και ευθύβολη, Ιουλία Καλογρίδη συνεπής και εύστοχη. Ο ικανός Παναγιώτης Μπουγιούρης εκπλήσσει με τη δεινότητά του στην κωμωδία, που του πηγαίνει πολύ και…  δίνει ρέστα   και η πληθωρικού ταλέντου Μαριέλλα Σαββίδου ξεσηκώνει με τον οίστρο της.  Πηγαίνετε στον «Ακάδημο», θα γελάσετε πολύ και θα πάρετε το μάθημά σας ότι η ζωή είναι… εκεί έξω και όχι σε κινητά και ακίνητα!

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ