Μήπως είστε και… «ολίγον έγκυος»;

   

    Τα αποσπάσματα που ακολουθούν είναι από το κείμενο της ερώτησης που είχαν καταθέσει στη Βουλή τον Οκτώβρη του 2014 δεκάδες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Έλεγαν:

    «Η ιδιωτικοποίηση των αερολιμένων που προωθεί η συγκυβέρνηση δεν συνιστά τίποτα άλλο παρά παραχώρηση σε ιδιώτες της περιουσίας που έχει δημιουργηθεί με τα χρήματα του λαού χωρίς κανένα όφελος για το ελληνικό δημόσιο (…) οι τοπικές οικονομίες αφήνονται έρμαιο στις κερδοσκοπικές διαθέσεις του ιδιώτη, ενώ στα νησιά και τις απομακρυσμένες περιοχές θα ενταθεί το καθεστώς αποκλεισμού, στο οποίο έχουν καταδικαστεί τα τελευταία χρόνια (…). Ο έλεγχος των αεροδρομίων από ιδιώτες ενέχει σοβαρούς κινδύνους και για την εθνική άμυνα δεδομένου ότι τα περισσότερα νησιωτικά αεροδρόμια έχουν και στρατιωτική χρήση (…).  

    Ένα μήνα αργότερα – τον Νοέμβρη του 2014 – ο τότε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και σημερινός υπουργός κ.Σταθάκης, σε ανακοίνωσή του για την εκποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, έλεγε τα εξής (Real.gr 25/11/2014):

«Εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη για τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας (…) κινείται στα όρια της νομιμότητας, πραγματοποιείται την ίδια στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματικών ενώσεων και των τοπικών κοινωνιών που πλήττονται αντιτίθενται στην εκποίηση τους (…) η πώληση της δημόσιας αυτής υποδομής προσβάλει ευθέως το δημόσιο συμφέρον και ως ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουμε κατηγορηματικά της αντίθεση μας σε αυτή»

    Ο κύριος Τσίπρας – πριν γίνει πρωθυπουργός – έλεγε τα εξής:

  • «Αναρωτιόμαστε: τι όφελος μπορεί να έχει για την ανάπτυξη του τόπου η ιδιωτικοποίηση του αεροδρόμιου στο Άκτιο; Ή το να μην υλοποιούνται μέχρι σήμερα τα αναγκαία έργα αναβάθμισης στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων; Η απάντηση είναι: κανένα όφελος. Πουλάνε ό,τι βρουν μπροστά τους και εγκαταλείπουν ότι δεν μπορούν να πουλήσουν» (ομιλία στα Γιάννενα,30 Νοεμβρίου 2014).
  • «Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Αεροδρόμιου στα Χανιά. Είναι προφανές πόσο σημαντικό είναι για την επικοινωνία της Κρήτης με την Ελλάδα και τον κόσμο. Αλλά το ΤΑΙΠΕΔ το ξεπουλάει, για να μετατραπεί σε κερδοφόρο μαγαζί. Και έτσι, ένα κομμάτι από το ευρύτερο κοινωνικό συμφέρον, μετατρέπεται σε ιδιωτικό κέρδος» (ομιλία στο Ηράκλειο Κρήτης, 13 Δεκεμβρίου 2014).
  • «Δεν θα επιτρέψουμε η δημόσια περιουσία και οι υποδομές να περάσουν στα νύχια του ΤΑΙΠΕΔ και των ποικιλώνυμων συμφερόντων. Τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, ο βόρειος οδικός άξονας δεν είναι κερδοφόρα φιλέτα προς χάρισμα» (ομιλία στο Ηράκλειο, 23 Ιανουαρίου 2015).
  • «Υπάρχουν, τέλος, οι μεγάλοι αγώνες για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος, οι μεγάλοι αγώνες για να μην εκποιηθεί ο δημόσιος πλούτος, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια» (ομιλία στην Καρδίτσα, 9 Απριλίου 2014).
  • «Στην ίδια λογική, θα υπερασπιστούμε τον δημόσιο χαρακτήρα των περιφερειακών αεροδρομίων γιατί το ξεπούλημα κάθε υποδομής δεν είναι ούτε πρόοδος ούτε ανάπτυξη» (ομιλία στη Ρόδο, 15 Ιανουαρίου 2015).  

    Αυτοί που έλεγαν τα παραπάνω, χτες – μέσω του ΤΑΙΠΕΔ – έβαλαν και επισήμως την υπογραφή τους για το ξεπούλημα των 14 αεροδρομίων (Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Χανίων, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου, Ακτίου, Καβάλας, Ρόδου, Κω, Σάμου, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Σαντορίνης και Σκιάθου) και το πέρασμά τους στα χέρια της γερμανικής (που αλλού;) «Fraport». 

    Ό,τι ως αντιπολίτευση ο Τσίπρας το είχε καταγγείλει ως «έγκλημα», «ξεπούλημα» και «μερκελισμό», τώρα, χωρίς μια στάλα ντροπή, το μετατρέπει σε εφαρμοσμένη πολιτική.

    Τα συμπεράσματα δικά σας…

***

    Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που σύμφωνα με το περίφημο «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» θα εφάρμοζε πολιτική «αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης». Μετά από αυτό το παραμύθι ακολούθησε το άλλο: «Παράλληλο πρόγραμμα»…

    Τώρα συμβαίνουν τα εξής: Σύμφωνα με την απόφαση που εκδόθηκε την περασμένη βδομάδα, οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης μειώνονται φέτος στους μισούς!

    Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το μέγιστο ποσό για επίδομα που ήταν 336 ευρώ το ζευγάρι, το πήγε στα 200 ευρώ και οι δικαιούχοι θα πρέπει για να το λάβουν να έχουν ετήσιο εισόδημα 20 χιλιάδες από 40 χιλιάδες πέρσι και εφόσον η αντικειμενική αξία του ακινήτου τους είναι μέχρι 200 χιλιάδες από 300 χιλιάδες που ήταν πέρσι.

    Δηλαδή: Στη χώρα που με τα προηγούμενα κριτήρια καταβολής του επιδόματος θέρμανσης είχαμε μαγκάλια και σύννεφα αιθαλομίχλης, η… «πρώτη φορά Αριστερά» τι κάνει; Φτιάχνει τέτοια κριτήρια με τα οποία στέλνει στα μαγκάλια, στην αιθαλομίχλη και στην παγωνιά μερικές ακόμα εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους από εκείνους που δεν είχαν προλάβει να τους ξεπαγιάσουν οι Σαμαράς – Βενιζέλος…    

***

    Ο κ.Τσίπρας επανέλαβε το Σάββατο στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του την αταλάντευτη προσήλωση του στην «μάχη κατά της διαπλοκής». Όταν τα έλεγε αυτά:

    α) Είχε ήδη προηγηθεί, λίγα 24ωρα νωρίτερα, με εισαγγελείς και χωροφύλακες, η (δεύτερη μετά τον Σεπτέμβρη) επιχείρηση κατάσχεσης του εξοπλισμού και των μηχανημάτων που χρησιμοποιεί η «ΕΡΤopen» για τη μετάδοση του ραδιοφωνικού της προγράμματος από τη συχνότητα της ΕΡΑ.    

    Τι άλλη απόδειξη χρειάζεται ότι έχει ξεκινήσει ο πόλεμος ενάντια στην «μιντιακή διαπλοκή»…  

    β) Είχε ήδη συλληφθεί η 79χρονη από τα Τρίκαλα και της είχε ήδη επιβληθεί μετά την διαδικασία του αυτοφώρου η ποινή των 5.000 ευρώ γιατί πουλούσε ματσάκια μαϊντανό στην λαϊκή αγορά.

    Τι άλλη απόδειξη χρειάζεται ότι έχει ήδη ξεκινήσει ο πόλεμος κατά της φοροδιαφυγής…

    γ) Μια ντουζίνα από αστυνομικούς, μαζί με περιπολικά και… γερανούς,  είχαν ήδη εντοπίσει και εξουδετερώσει τον καστανά από τη Θεσσαλονίκη. Αυτόν τον… «Ντίλιγκερ» της οικονομικής απάτης και σκοτεινό σαμποτέρ της οικονομίας του τόπου.

    Τι άλλη απόδειξη χρειάζεται ότι έχει ήδη ξεκινήσει ο πόλεμος κατά της οικονομικής ολιγαρχίας…

***

    Ο κ.Τσίπρας – πριν γίνει πρωθυπουργός – υποσχόταν ότι με εκείνον πρωθυπουργό κανείς δεν θα απειλούσε την πρώτη κατοικία των φτωχών ανθρώπων.

    Έλεγε ότι «ποτέ των ποτών» δεν θα έβαζαν στο χέρι τα «κόκκινα δάνεια» και μέσω αυτών τα σπίτια των Ελλήνων τα «κοράκια».

    Έλεγε ο κ.Τσίπρας:

    Τώρα ο κ.Τσίπρας – με τις ίδιες «φαστ τρακ» μεθόδους των προηγούμενων – φέρνει νόμο με τον οποίο παραδίδει τα σπίτια των ανθρώπων του λαού στα «κοράκια»!

    Όλα τα σπίτια! Όλων των ανθρώπων! Και όσων χρωστάνε και δεν μπορούν να πληρώσουν, αλλά ακόμα κι εκείνων που χρωστάνε αλλά καταφέρνουν ακόμα να πληρώνουν! 

***

    Βέβαια όλα αυτά θα πρέπει να τα συγχωρήσουμε στον κ.Τσίπρα. Μας εξέθεσε τον λόγο ο ίδιος την περασμένη Παρασκευή:

    «Θα ήταν δικαιολογημένο – μας είπε – σε έναν άνθρωπο ο οποίος δεν ανήκει σε πολιτικό τζάκι να έχει και μια μικρή οίηση που καταφέρνει να γίνει πρωθυπουργός στα σαράντα».

    Μάλιστα. Έχει και «λίγη οίηση», λοιπόν. Αλλά δεν πειράζει. Την θεωρεί… «δικαιολογημένη». Πρώτον διότι είναι «αριστερός» (αλλά, μάλλον, αυτό το έχουμε εξαντλήσει). Δεύτερον, διότι η οίησή του είναι «μικρή», είναι «λίγη».

    Θαυμάσια παρατήρηση. Στα όρια της εξομολόγησης. Αλλά τι πάει να πει «μικρή οίηση»; Όπως σημείωσαν και οι φίλοι από το «Βαθύ Κόκκινο» ανατρέχοντας στο ετυμολογικό λεξικό, το συνώνυμο της οίησης, το συνώνυμο δηλαδή του να «έχει κάποιος μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του» είναι:

    «Αλαζονεία,  έπαρση, καυχησιολογία, κομπασμός, μεγαληγορία, μεγαλορρημοσύνη, μεγαλοστομία, ξιπασιά, παινεσιά, περιαυτολογία, πλατυρρημοσύνη, ταρταρινισμός, υπεροψία, φαμφαρονισμός».

    Αλήθεια, αυτά βγαίνουν και σε «μικρή» ποσότητα; Από ποια αντιπροσωπεία; Από την ίδια, μήπως, που παράγει και το είδος του «ολίγον Αριστερός» άμα τε και εκείνο του «ολίγον έγκυος»; 

 

 email: [email protected]

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ