Ζήτω η… “αποσταθεροποίηση”!

Πρώτη καταχώρηση: 29/12/2014 - 20:30

Τελευταία δημοσίευση: 30/12/2014 17:00Υποκειμenikos

Ζήτω η… “αποσταθεροποίηση”!

Οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου θα διεξαχθούν με μια λέξη να δεσπόζει στην πορεία προς τις κάλπες: «Σταθερότητα». Η συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ μαζί με τα δεκανίκια τους θα κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «υπονομεύει τη σταθερότητα της χώρας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του θα επιδιώξει να αντιστρέψει την κατηγορία και να αναδειχτεί εκείνος ως «εγγυητής της σταθερότητας».

Ας δούμε, όμως, ποιο είναι το πλαίσιο, ποιοι είναι οι πυλώνες αυτής της «σταθερότητας»:

 • Είναι η ΕΕ των 30 εκατομμυρίων ανέργων και των 100 εκατομμυρίων φτωχών. Η ΕΕ στο εσωτερικό της οποίας τα πλεονάσματα της Γερμανίας – κατά δήλωση της κυρίας Λαγκάρντ – είναι τα ελλείμματα της Ελλάδας. Είναι η ΕΕ του κυρίου «καλό κουράγιο Έλληνες» Ολι Ρεν και του μετρ της φοροαποφυγής πολυεθνικών πρώην πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου και νυν προέδρου της Κομισιόν κ.Γιούνγκερ.
 • Είναι η ΕΚΤ του κ.Ντράγκι, δηλαδή του πρώην αντιπροέδρου του ευαγούς ιδρύματος της «Goldman Sachs». Η ΕΚΤ που ακόμα και τώρα παίζει με τα ελληνικά ομόλογα. Που βασικό της μέλημα είναι να λειτουργεί ως τροχονόμος της χρηματοπιστωτικής φούσκας και όταν σκάει η φούσκα αποστολή της είναι η σωτηρία των τραπεζών δια της σταύρωσης των λαών. Είναι η ΕΚΤ του κ.Ντράγκι ο οποίος μόλις πριν ένα μήνα, στις 18 Νοέμβρη 2014, αναφερθείς στο ελληνικό δημόσιο χρέος δήλωνε ότι είναι αντιπαραγωγικό να μιλάμε για μείωση, αναδιάρθρωση ή κούρεμά του και απαιτούσε την εντατικοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής.
 • Είναι το ΝΑΤΟ. Πολλά θα μπορούσε να πει κανείς. Περιοριζόμαστε σε ένα: Είναι στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, εδώ όπου κάθε γενικός γραμματέας της «συμμαχίας» δίνει συγχαρητήρια στις ελληνικές κυβερνήσεις για το γεγονός ότι κρατούν την Ελλάδα πρωταθλήτρια στις εξοπλιστικές δαπάνες ακόμα και τα χρόνια της κρίσης, που από τα 12 «σούπερ πούμα» στην προχτεσινή ναυτική τραγωδία λειτουργούσαν μόνο τα 3 κι από αυτά επιχειρούσε μόνο το 1…

Αυτοί είναι οι πυλώνες της «σταθερότητας». Όσο για τη θέση της Ελλάδας μέσα στο πλαίσιο που ορίζεται από αυτούς τους πυλώνες «δεν αμφισβητείται», όπως δηλώνεται αρμοδίως.

Ποια είναι όμως αυτή καθ’ αυτή η «σταθερότητα» την οποία βιώνει ο ελληνικός λαός; Για την ακρίβεια ποια είναι η κοινωνική πραγματικότητα που έχουν το θράσος να τη βαφτίζουν «σταθερότητα» και το ακόμα μεγαλύτερο θράσος να μας απειλούν σε περίπτωση που «διασαλευτεί»;

    Η «σταθερότητά τους» είναι:

 • Τα 75 δισ. ευρώ που από το 2008 μέχρι και το τέλος του 2013 ανήλθαν οι συνολικές απώλειες καταθέσεων στην Ελλάδα της πολιτικής των Μνημονίων.
 • Τα 33 δισ. ευρώ που ανήλθαν οι απώλειες χρημάτων των Ασφαλιστικών Ταμείων μέσα στο ίδιο διάστημα (μόνο από το περίφημο PSI οι απώλειες των Ταμείων ξεπέρασαν τα 12,5 δισ. ευρώ).
 • Τα 63 δισ. ευρώ που όπως ομολόγησε ο Στουρνάρας αφαιμάχτηκαν από τον ελληνικό λαό ως συνέπεια των δημοσιονομικών μέτρων από το 2010 και μετά.
 • Τα 6,3 εκατομμύρια του ελληνικού λαού που σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής κινούνται μεταξύ φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.
 • Το 1,5 εκατομμύριο των ανέργων και τα 2 εκατομμύρια των ημιάνεργων – «απασχολήσιμων».
 • Τα 700.000 παιδιά που σύμφωνα με την «UNICEF» υποσιτίζονται στην Ελλάδα.
 • Το γεγονός ότι - για πρώτη φορά από συστάσεως του ελληνικού κράτους - τα στοιχεία της απογραφής δείχνουν μείωση του ελληνικού πληθυσμού ως συνέπεια μιας πολιτικής που χαρακτηρίζεται «λευκή αναίμακτη γενοκτονία» του ελληνικού λαού.
 • Τα εκατομμύρια των Ελλήνων που ξεπαγιάζουν καθώς επί μνημονίων (σύμφωνα με τις έρευνες οικογενειακών προϋπολογισμών της ΕΛΣΤΑΤ) η μέση μηνιαία κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης μειώθηκε κατά 62,5% και τα νοικοκυριά χωρίς καθόλου θέρμανση αυξήθηκαν κατά 252,3%.
 • Η ανακήρυξη της Ελλάδας σε χώρα που τελεί υπό το αγγλικό δίκαιο, υπό την εποπτεία του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου, που πορεύεται – «αξιοπρεπής» και «περήφανη» κατά τον κ. Σαμαρά - παραιτημένη από κάθε ασυλία περί τα περιουσιακά της στοιχεία.

Αυτή είναι η «σταθερότητά τους»: Η αιθαλομίχλη, τα μαγκάλια, ο ΕΝΦΙΑ, τα χαράτσια, οι 1.000 διακοπές ρεύματος καθημερινά, τα λουκέτα, τα 200 ευρώ του επιδόματος ανεργίας, τα 400 ευρώ του βασικού μισθού και φυσικά η Δημοκρατία του ξεπουλήματος σε «μοναδικούς μειοδότες», η δημοκρατία που επιστρέφει από τις Κάννες με δοτούς τραπεζίτες Πρωθυπουργούς, η δημοκρατία του «μαύρου», των «Μπαλτάκων», των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου και της καταιγίδας τροπολογιών της μαύρης νύχτας για την τακτοποίηση εκκρεμοτήτων…  

Αυτά είναι που βαφτίζουν «σταθερότητα»!  Μέσα σε αυτή τη «σταθερότητα» είναι που έφτασε να βρικολακιάσει ακόμα και ο ναζισμός. Κι επειδή, πράγματι, αυτή είναι η «σταθερότητά τους», επειδή επίσης αυτή είναι η «σταθερότητα» που εγγυώνται η ΕΕ, η ΕΚΤ, οι «Αγορές», το ΝΑΤΟ, το ΔΝΤ και οι κάθε λογής εγχώριοι και διεθνείς πυλώνες που καθορίζουν το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται η χώρα, χωρίς φόβο και με πολύ πάθος υποστηρίζουμε ότι:

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ευεργετικό για τον τόπο, τίποτα πιο ελπιδοφόρο για το λαό από τη διασάλευση αυτής της «σταθερότητας»! Για την ακρίβεια: Δεν υπάρχει τίποτα πιο παραγωγικό και αναγεννητικό από την πλήρη συντριβή αυτής της «σταθερότητας»

Δεν αγνοούμε ότι οι εκλογές δεν συνιστούν τον αποφασιστικό εκείνο παράγοντα που θα αποτελούσε από μόνος του την αναγκαία και ικανή συνθήκη για μια τέτοια συντριβή.

Θεωρούμε, όμως, ότι δεν υπάρχει πιο θετική ψήφος, ειδικά στις εποχές που ζούμε, από εκείνη που θα αρνιόταν τη «σταθερότητα» τούτης της σταθερά επιδεινούμενης βαρβαρότητας.

Η ψήφος που τόσο απέναντι στις απειλές, στους εκβιασμούς και στην τρομοκρατία για τον «κίνδυνο» (!) να απολέσουμε την σταθερότητα του εξανδραποδισμού μας, όσο και απέναντι στις διαβεβαιώσεις για τη διατήρηση αυτής της σταθερότητας, θα απαντούσε: «Ζήτω η… αποσταθεροποίηση»!     


email: mpog@enikos.gr


Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο, αποθήκευσε τους τηλεφωνικούς αριθμούς του enikos.gr και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις.

Tηλ. 6944 05 05 05 και 6944 06 06 06

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το enikos.gr:

 

e-mail: info@enikos.gr

Tηλ: 210 87 88 006-007-008

Fax: 210 87 88 200

Γράψε κι εσύ το δικό σου σχόλιο:

όνομα
e-mail
σχόλιο
 
 
*

To όνομα είναι υποχρεωτικό πεδίο. Το e-mail δεν θα εμφανίζεται.
To σχόλιο σας θα εμφανιστεί στο site με μια μικρή καθυστέρηση.
Η δημοσίευση του σχολίου σας θα ολοκληρωθεί μόλις επιβεβαιώσετε ότι εσείς είστε ο σχολιαστής, μέσα από το email σας.

Σχόλια (22)
 • ΒλαδίμηροςΔευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015, 05:19
  Μέλος ΟΧΕΤΟΥ (Α' μέρος)

  1) “επιδίωξη του «κομμουνιστικού» κόμματος είναι να πάρει αυτό το ίδιο την εξουσία”. Η ανάλυσή μου διαχωρίζει την επιδίωξη των αναρχικών από την επιδίωξη ενός κόμματος που παριστάνει το κομμουνιστικό, ενώ δεν είναι (γι’ αυτό μπήκε η λέξη μέσα σε εισαγωγικά), δηλαδή ένα κόμμα σαν το ΚΚΕ, που είναι ένα σοσιαλφασιστικό κόμμα (το ακριβώς αντίθετο από ένα κομμουνιστικό κόμμα). Ένα τέτοιο κόμμα, δε διαφέρει καθόλου στο σημείο αυτό από ένα τυπικά φασιστικό κόμμα : δε θέλει μάζες συνειδητοποιημένες, αλλά, μάζες που να το ακολουθούν τυφλά και να χάφτουν, λόγω της ημιμάθειάς τους, όλα τα «μαρξιστικά» και «σοσιαλιστικά» παραμύθια που θα τους σερβίρει. Το κυριότερο προσόν των μαζών, για ένα τέτοιο κόμμα, είναι να μη σκέφτονται, αλλά, να «κλωτσάνε», όπως πολύ ωραία το παρουσίασε ο κ. Μπογιόπουλος στο σχετικό του άρθρο «Σαλπίσατε σιτηρέσιο!» : «Και τί υπέροχα διαφορετική εξέλιξη θα μπορούσαν να έχουν τα πράγματα αν – εύλογα – υποθέσει κανείς ότι οι άνθρωποι, έλλογοι καθώς είναι, το αποφασίσουν να κλωτσήσουν». Έτσι θέλει να «πάρει την εξουσία» το ΚΚΕ, γι’ αυτό δε θέλει συνειδητοποιημένες μάζες, αλλά, μάζες που θα ξέρουν μόνο να «κλωτσάνε». Και, φυσικά, τέτοιες μάζες είναι κατάλληλες μόνο σαν κρέας για τα κανόνια, ίσα-ίσα να δημιουργήσουν την ακυβερνησία, το χάος, για να κατέβουν οι ερπύστριες – αυτές θα πάρουν την εξουσία, για λογαριασμό του ΚΚΕ και όχι οι μάζες. Κι αφού καταληφθεί η εξουσία, θα καλέσουν τις μάζες να παραδώσουν τα όπλα τους κι αυτές θα τα παραδώσουν, αφού θα έχει καταληφθεί η εξουσία!
  Το ΚΚΕ, από τότε που έγινε ρεβιζιονιστικό (1956) εγκατέλειψε την επανάσταση και το μόνο που του έμεινε, αν θέλει να πάρει την εξουσία, είναι το στρατιωτικό πραξικόπημα. Αυτός ήταν ο τρόπος που ενέκρινε η σοσιαλφασιστική χρουστσοφική, μπρεζνιεφική, κλπ. ΕΣΣΔ. Γι’ αυτό και τα είχε καλά με όλους του καραβανάδες που έπαιρναν την εξουσία : Μεγκίστου, Βιντέλα, Σουκάρνο, Νάσερ, Καντάφι, κλπ., κλπ.
  Ρωτάς αν ο Στάλιν ήθελε το «μπάχαλο». Όχι, βέβαια, ούτε ο Λένιν, ούτε ο Στάλιν ήθελαν το «μπάχαλο». Ξεχνάς, όμως, μια βασική διαφορά : ότι τα 99% της δράσης των μπολσεβίκων ξετυλίχτηκε σε κατάσταση βαθιάς παρανομίας κάτω από το ζυγό της τσαρικής απολυταρχίας και μόνο μερικούς μήνες (Μάρτη-Ιούλη του 1917) σε συνθήκες αστικής δημοκρατίας. Ποτέ, όμως, δεν το έριξαν στον αναρχισμό, ζητώντας από τις μάζες να «κλωτσάνε».
  2) Εγώ «αναρωτιέμαι εξυπνακίστικα» : «Είναι δυνατόν, θα αναρωτηθεί κάποιος, ένα κόμμα του 5% να καλεί σε εξέγερση τις μάζες, σε «ανυπακοή», σε παραβίαση των νόμων, να καλεί τις μάζες να αρχίσουν να «κλωτσάνε» κι όποιον πάρει ο χάρος;».
  Κι εσύ «απαντάς» βλακωδέστατα (ή παριστάνοντας το χαζό) : «Δηλ. επειδή έχει 5% το ΚΚΕ δεν πρέπει να καλεί σε αγώνες τον Λαό;». Ναι, φίλε, όσο δεν έχει την πλειοψηφία του λαού με το μέρος του, το να καλεί σε αντάρτικες ενέργειες, είναι καθαρή προβοκάτσια. Εσύ θα ειρωνευτείς τώρα την απαίτηση να προχωρήσει σε εξέγερση μόνο όταν έχει την πλειοψηφία, αλλά, δε θα αρχίσω να ξαναγράφω τα ίδια και τα ίδια. Άλλο οι νόμιμοι αγώνες, μέσα στα πλαίσια της αστικής δημοκρατίας και άλλο το αντάρτικο πόλεων. Αν δεν το καταλαβαίνεις αυτό, είναι επειδή το ΚΚΕ σας διαπαιδαγωγεί αναρχικά και φασιστικά, γι’ αυτό γράφετε στα παλιά σας τα παπούτσια το λαό και το αν σας θέλει ή όχι. Εσείς τον καλείτε όχι να αγωνιστεί, αλλά, να «κλωτσάει», να σπάει, να καίει και να καταστρέφει, μπας και δημιουργηθεί το χάος, που θα ωφελήσει τα πραξικοπηματικά σας σχέδια.
  Το ΚΚΕ καλεί σε παραβίαση των νόμων, ναι ή όχι; Δώσε μια απάντηση αν τολμάς! Αυτό εννοείς με τη λέξη «αγώνας»; Πες το! Εγώ κατηγορώ το ΚΚΕ, ενώ έχει το 5% καλεί σε παραβίαση των νόμων κι εσύ μου «απαντάς» ότι καλεί σε «αγώνες». Αυτό είναι εξυπνακίστικα κόλπα.
  3) Αλλά, είσαι μανούλα να απαντάς άλλα ντ’ άλλων. Γράφω πως η Παπαρήγα «στην ομιλία της στις 3/12/2014 επέκρινε το κατοχικό ΚΚΕ, που δεν είχε στόχο την “εργατική εξουσία"».
  Και τα «απαντάς»; Ότι «αυτό δεν είναι της Παπαρήγα, είναι θέση 10ετιών του ΚΚΕ»!!! Και τι αλλάζει μ’ αυτό που λες; Ίσα-ίσα, που είναι χειρότερο για το κόμμα σου (άσε που νομίζω ότι είναι υπόθεση πολύ λιγότερου χρονικού διαστήματος). Κι επειδή δεν έγραψα ότι «είναι θέση 10ετιών του ΚΚΕ» γράφεις ότι «προβοκάρω και συκοφαντώ»! Δεν πας να σε κοιτάξει κανένας γιατρός!
 • ΒλαδίμηροςΔευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015, 05:14
  Μέλος ΟΧΕΤΟΥ (Β' μέρος)

  Και τι λέει το ΚΚΕ «από δεκαετίες»; Ότι «εκτός του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα (φεύγοντας οι γερμανοί) έπρεπε να βάλει άμεσα στόχο την κατάληψη της Εξουσίας από το Λαό». Μα, ακριβώς αυτό ήταν το πρόγραμμα της Λαοκρατίας που προπαγάνδιζε το Ε.Α.Μ. για μετά την απελευθέρωση! Το ότι παρέδωσε ουσιαστικά την εξουσία στην αστική τάξη, το ότι δεν έπρεπε να πάει στο Λίβανο και να συμμετάσχει στην κυβέρνηση του Παπανδρέου, αλλά, να πάρει την εξουσία (όπως έκανε ο Τίτο) είναι σίγουρο.
  Όμως, η Αλέκα δεν είπε αυτό (και ίσως να μην το έχει πει και το ΚΚΕ εδώ και «δεκαετίες»). Η Αλέκα είπε : «(Το ΚΚΕ) δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα σε διαλεκτική σχέση με την κατάκτηση της εργατικής εξουσίας». Της «εργατικής εξουσίας», κατάλαβες; Αυτό είναι τελείως διαφορετικό από «την κατάληψη της Εξουσίας από το Λαό». Το ΚΚΕ στην Κατοχή (από το πρώτο φυλλάδιο του Γληνού με τίτλο «Τι είναι και τι θέλει το Ε.Α.Μ.») είχε ξεκαθαρίσει πως πάλευε για τη Λαοκρατία και όχι για εργατική εξουσία. Αν το είχε θέσει έτσι, το Ε.Α.Μ. ποτέ δε θα είχε την καταπληκτική άνοδο, που άγγιζε το 70% του ελληνικού λαού. Αν είχε τα μυαλά της Αλέκας, απλούστατα, δε θα υπήρχε το έπος της Εθνικής Αντίστασης.
  5) Σε πείραξε που ονόμασα την Κ.ΕΘ.Α., την οργάνωση των απόστρατων καραβανάδων σας, «παραστρατιωτική». Και μου κάνεις μάθημα ότι αυτό σημαίνει «στολές, εκπαίδευση, ασκήσεις, ένστολες παρελάσεις, κλπ.». Και δικαιολογείς την ύπαρξή της και τη δράση της, μια και «η ενασχόληση με την Εθνικά Άμυνα και η αγωνία για την υπεράσπιση της Πατρίδος» δε «συνιστά παραστρατιωτική οργάνωση». Αυτά ακριβώς λένε οι χρυσαυγίτες. Τα χιτλερικά Τάγματα Εφόδου δημιουργήθηκαν για την «άμυνα της πατρίδος» από ενδεχόμενη επίθεση των Γάλλων. Και μια οργάνωση από στρατιωτικούς, που δημιουργήθηκε για να «ενασχολείται» με την Εθνική Άμυνα και έχει «αγωνία για την υπεράσπιση της Πατρίδος» δεν είναι παραστρατιωτική, επειδή τα μέλη της δε φοράνε στολές και δεν κάνουν παρελάσεις; Μας δουλεύεις;
  Μα, όταν σε ενδιαφέρει η «άμυνα της πατρίδος» η οργάνωσή σου σέβεται τις στρατιωτικές Αρχές και δε ζητάει να μην υπακούουν οι ένοπλες δυνάμεις στον Υπουργό Άμυνας!!!
  Να θυμίσω το «ντου» που έκανε στο Πεντάγωνο η Κ.ΕΘ.Α. μαζί με άλλες (ακροδεξιές αυτές) οργανώσεις παραστρατωιτικές;
  Να θυμίσω ότι η Ιδρυτική Διακήρυξη της Κ.ΕΘ.Α. γράφει : «Να μπει τέλος στην πολιτική πρακτική που χρόνια εφαρμόζεται, με βάση την οποία οι Ε.Δ. είναι αποκλειστική αρμοδιότητα και θεωρούνται τσιφλίκι της εκάστοτε κυβέρνησης και του ΥΠ.ΕΘ.Α.»; Αυτό δεν είναι ευθεία προτροπή των Ε.Δ. να μην υπακούουν στη νόμιμη κυβέρνηση και τον Υπουργό Άμυνας, που «θεωρούν τις Ε.Δ. τσιφλίκι τους»;
  Ο «σταλινικός» δεν ΞΕΧΝΑ καθόλου «τα προ του 1917 Σοβιέτ των εργατών αγροτών και στρατιωτών που έκαναν τελικά τον ΟΧΤΩΒΡΗ;». Και ακριβώς επειδή δεν ξεχνά, θυμάται πολύ καλά ότι τον ΟΧΤΩΒΡΗ δεν τον έκαναν τα Σοβιέτ (άσε που το Σοβιέτ των αγροτών δε θα έκανε ποτέ τον ΟΧΤΩΒΡΗ), αλλά, η Στρατιωτική Επαναστατική Επιτροπή, αυτή πήρε την εξουσία, ανατρέποντας την κυβέρνηση του Κερένσκι. Την παραμονή της εξέγερσης έγραφε ο Λένιν, στο γράμμα του προς «τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής» : «Με όλες μου τις δυνάμεις θέλω να πείσω τους συντρόφους ότι τώρα όλα κρέμονται από μια τρίχα, ότι στην ημερήσια διάταξη βρίσκονται ζητήματα, που δε λύνονται με συσκέψεις, ούτε με συνέδρια (έστω και με συνέδρια των Σοβιέτ), μα αποκλειστικά από τους λαούς, από την μάζα, από την πάλη των οπλισμένων μαζών…
  Παίρνοντας την εξουσία σήμερα, την παίρνουμε όχι ενάντια στα Σοβιέτ, μα για τα Σοβιέτ.
  Η κατάληψη της εξουσίας είναι έργο της εξέγερσης. Ο πολιτικός σκοπός θα διευκρινιστεί ύστερα από την κατάληψη της εξουσίας…».
  Όσο για το Αγροτικό Συνέδριο, αυτό έγινε 2 βδομάδες μετά από την κατάληψη της εξουσίας (των Εργατών και Στρατιωτών βουλευτών έγινε την ίδια μέρα) και εκεί έφτυσαν αίμα οι μπολσεβίκοι και ο ίδιος ο Λένιν για να πάρουν τους αγρότες με το μέρος της μπολσεβίκικης κυβέρνησης (από την πρώτη μέρα είχε δημοσιευτεί το διάταγμα για τη γη).
  Αλλά, ρε φίλε, στο θεό σου, τι δουλειά έχει η Κ.ΕΘ.Α. με τα Σοβιέτ; Τα Σοβιέτ αν μη τι άλλο ήταν απόλυτα δημοκρατικές οργανώσεις των εργαζόμενων μαζών και των στρατιωτών (που ήταν οι στρατευμένοι γιοι των αγροτών), ενώ η Κ.ΕΘ.Α. είναι μια κομματική οργάνωση του ΚΚΕ στο χώρο των απόστρατων καραβανάδων, όπου δεν υπάρχει απλός στρατιώτης ούτε για δείγμα (φυσικά, για εργαζόμενους ούτε λόγος να γίνεται).
  6) Ναι, ο ενικός είναι «αστικό ΜΜΕ», αλλά, είναι ότι πρέπει για την αποστολή του κ. Μπογιόπουλου, να ενωθούν όλες οι φιλορωσικές δυνάμεις κάτω από την μπαγκέτα του ΚΚΕ. Το ότι το «αστικό μέσο» δεν επιτρέπει την «Κομμουνιστική Προπαγάνδα» έρχεται κουτί στον κ. Μπογιόπουλο, γιατί και ο ίδιος δε θα ήθελε (ούτε και θα μπορούσε) να κάνει τέτοια προπαγάνδα. Ούτε «αστική» προπαγάνδα κάνει. Ο ρόλος του είναι εθνικοσοσιαλιστικός : να εξάψει τον εθνικισμό και να υμνήσει ένα σοσιαλισμό των τανκς και κυρίως να εξαγριώσει τους μικροαστούς, ποντάροντας στο δίδυμο του εθνικισμού και της οικονομικής εξαθλίωσης. Η προπαγάνδα του είναι ακριβώς μικροαστική, λαϊκίστικη, σαν αυτή που έκανε ο Κουρής στην «Αυριανή». Κι αν σου φαίνεται περίεργος ο συσχετισμός, θα σου θυμίσω ένα πρωτοσέλιδο της «Αυριανής», μετά τα «Δεκεμβριανά» του 2008 - στις 19 του Δεκέμβρη :
  «Εάν η αστυνομία είναι ανίκανη…
  ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Η ΤΟ ΚΚΕ
  Την αποκατάσταση της τάξης και την προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος»
  Ο κ. Μπογιόπουλος δεν «απαξιεί να απαντήσει», απλά έχει ως αρχή του να μην ανακατεύεται στο σχολιασμό. Και καλά κάνει, γιατί θα αναγκαζόταν να απολογηθεί για κάποια καραμπινάτα ψέματα.
 • ΚαπετάνιοςΣάββατο 3 Ιανουαρίου 2015, 13:26
  @ Γιῶργος ἀπὸ ΝΥ - giannis aggelopoulos - Ηρακλής Χ.: Ώπα ρε παιδιά, μην βαράτε όλοι μαζί! ο ΝΜ παρέθεσε κάποια στοιχεία επί του προκειμένου έχετε να πείτε κάτι; Σας αρέσει αυτή η κατάσταση ή λέει ψέμματα; Αν σας αρέσει κανένα πρόβλημα, αν όχι τι προτείνετε εσείς; τον Σύριζα ή την ΧΑ; και σε τι διαφέρουν αυτοί από τους Κυβερνώντες; έχουν άλλη πολιτική; Ας μειδιάσω ποικιλοτρόπως!

  Όσο για: 1) τον Μάρξ ουδέποτε "προφήτευσε" αυτό που λές, απεναντίας όλη του η προσπάθεια ήταν να διαφωτίσει τον κόσμο της εργασίας για τις δυνατότητες του (κατάληψη της εξουσίας).
  Άλλωστε "για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή" και θάπρεπε να ξέρετε απ΄την Ιστορία ότι επειδή και ΤΟΤΕ υπήρχαν μυαλά σαν τα δικά σας, η ΔΟΥΛΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ (με χιλιάδες δούλους κάθε αφέντης) κράτησε κάτι ΧΙΛΙΕΤΙΕΣ και η κοντινή μας φεουδαρχία (που σε ανάλογες συνθήκες επιστρέφουμε) κράτησε κάτι ΑΙΩΝΕΣ.
  Επειδή οι άνθρωποι (κυρίως λόγω των θρησκειών και της δουλικότητας που καλλιεργούν) κοιτάνε μόνο την Γη και ΟΥΔΕΠΟΤΕ τον ΟΥΡΑΝΟ.
  2) όσο για το "..μιὰ ὡραία Κοῦβα, μιὰ Β. Κορέα, μιὰ Καμπότζη.." Φαντάζομαι τα διάβασες και δεν έχεις δει ιδίοις όμμασιν και φυσικά την συγκρίνεις με τις κοσμοκράτειρες ΗΠΑ (που "μιὰ ὡραία Ελλάς" σε έστειλε εκεί πειναλέο και ξεβρ@κωτο) και όχι με "όμορες" Χώρες όπως η Αϊτή, το Σαν Ντομίνγκο, το Μεξικό, η Κολομβία, κλπ, χώρες της λατινικής αμερικής, όπως θάπρεπε.
  Εγώ πάντως έχω πάει τουλ. σε Κούβα και Β. Κορέα ως Ναυτικός στην πρώτη και ως αρχιπλοίαρχος ναυαγισμένου πλοιου στην δεύτερη και έχω άποψη και μάλιστα διαφορετική από την δική σου. Και οι δύο σε πολλούς τομείς (υγεία, παιδεία, ασφάλεια πολιτών, συνθήκες εργασίας, κλπ) είναι πολύ καλύτερα από την "ὡραία Ελλάς".
 • μέλος ΟΑΚΚΕΣάββατο 3 Ιανουαρίου 2015, 13:26
  Κάθε μέρα ο Βλαμμένος της στήλης αποκαλύπτεται περισσότερο. Γράφει ο Ναζιστής που παριστάνει τον"σταλινικό":
  1) "..επιδίωξη του «κομμουνιστικού» κόμματος είναι να πάρει αυτό το ίδιο την εξουσία. Τις μάζες δεν τις θέλει συνειδητοποιημένες, τις θέλει απλώς να «κλωτσάνε» για να δημιουργηθεί το μπάχαλο.." Δηλ. ο Στάλιν, τον οποίο δήθεν "υπερασπίζεται" και "υμνεί" την σταλινική περίοδο του Σοσιαλισμού, αυτό ήθελε; το μπάχαλο; Ωραίος ο Ναζί, αναμασά τα του Πλεύρη και Γεωργαλά και Κασιδιάρη λεγόμενα.
  2) Αναρωτιέται εξυπνακίστικα «Είναι δυνατόν, θα αναρωτηθεί κάποιος, ένα κόμμα του 5% να καλεί σε εξέγερση τις μάζες, σε «ανυπακοή», σε παραβίαση των νόμων, να καλεί τις μάζες να αρχίσουν να «κλωτσάνε» κι όποιον πάρει ο χάρος;» Δηλ. επειδή έχει 5% το ΚΚΕ δεν πρέπει να καλεί σε αγώνες τον Λαό; τι να του λέει "κάτσε ήσυχα και ψήφισε μα να σε σώσω;" Μα αυτό το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ (οι πάτρωνες του Βλαμμένου).
  3) Προβοκάρει και συκοφαντεί "..η Αλέκα, στην ομιλία της στις 3/12/2014 επέκρινε το κατοχικό ΚΚΕ, που δεν είχε στόχο την «εργατική εξουσία».." Μα αυτό δεν είναι της Παπαρήγα, είναι θέση 10ετιών του ΚΚΕ, ότι ταλαντευόταν το 1944 και εκτός του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα (φεύγοντας οι γερμανοί) έπρεπε να βάλει άμεσα στόχο την κατάληψη της Εξουσίας από το Λαό και όχι να περιμένει τον Παπαντρέου και τους Αγγλοινδοπακιστανούς να την μοιραστούν (νόμιζαν οι ΚΚΕδες ότι θα τους άφηναν να την μοιραστούν).
  4) Συκοφαντεί και προβοκάρει (λέγοντας τα του Κασιδιάρη "περί στρατιωτικής εκπαίδευσης των Κνιτών", άλλωστε προ καιρού είχε πει για "ΚΚΕ εγκληματική οργάνωση", ναι αυτό το σίχαμα έτσι είχε πει) "... η παραστρατιωτική οργάνωση του ΚΚΕ, η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (Κ.ΕΘ.Α.).." Μα παραστρατιωτική οργάνωση σημαίνει στολές, εκπαίδευση, ασκήσεις, ένστολες παρελάσεις, κλπ, έχει καμιά φωτογραφία να μας δείξει; Δηλ. η ενασχόληση με την Εθνικά Άμυνα και η αγωνία για την υπεράσπιση της Πατρίδος (βλ. γιου τιουμπ "έρχεται πόλεμος" της Κανέλλη και της Παπαρήγα) συνιστά παραστρατιωτική οργάνωση; "ΞΕΧΝΑ" ο "σταλινικός" τα προ του 1917 Σοβιέτ των εργατών αγροτών και στρατιωτών που έκαναν τελικά τον ΟΧΤΩΒΡΗ; (Μάλλον αυτό φοβάται ο Φασίστας).
  5) Μέμφεται, προβοκάρει και υποδεικνύει "..είναι ο κ. Μπογιόπουλος αναρχικός; Ποτέ δεν κάνει ταξική ανάλυση, ποτέ δε μιλάει για εργατική εξουσία, ούτε για δικτατορία του προλεταριάτου.." Μα ο Ενικός είναι αστικό ΜΜΕ, δεν ανήκει στο ΚΚΕ καινεπιπλέον ο ΝΜ εγκαλείται ανελλιπώς από ένα άλλο Φασιστικό Σίχαμα ονόματι Θεόδωρος ότι είναι "κομματικός, εγκάθετος, νομίζει ότι γράφει στον Ρ, κάνει κομμουνιστική προπαγάνδα.." κλπ. Τι συμβαίνει τελικά; Κάνει Αστική ή Κομμουνιστική προπαγάνδα ο ΝΜ; Απλά κατά την άποψη μου ο ΝΜ κάνει την δουλειά του και την κάνει με τον καλύτερο τρόπο. Απλά τα κάθε είδους ναζιστικά αποβράσματα του "την πέφτουν" εκ του ασφαλούς, γιατί λόγω χαρακτήρα προφανώς απαξιεί να απαντήσει σε σκ@τ@νθρωπους.
  Κακή Χρονιά Φασιστόμουτρο και Κακή Χρονιά σε όλα τα ανθρωποειδή φασιστικά κτήνη που μόνη τους επιθυμία να μπορέσουν να βγάλουν τα απωθημένα της άρρωστης και σάπιας ψυχής τους σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν και δεν τους έφταιξαν σε τίποτα, όπως οι ξένοι, οι αριστεροί, οι εβραίοι, κλπ, ο μόνιμος στόχος τους (γιατί είναι κότες να τα βάλουν με αυτούς που οδήγησαν την πατρίδα εδώ που έφτασε).
 • JasonΠαρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015, 22:12
  Όλοι εσείς που λέτε την εξής μπούρδα "Μπουχτίσαμε από τις επισημάνσεις σας κ. Μπογιόπουλε. Προτάσεις θέλουμε" Πόσο ΓΕΛΟΊΟΙ μπορεί να είστε? Δημοσιογράφος είναι ρε μπούφοι τι θέλετε να σας πει? Ο άνθρωπος σας δείχνει κάθε φορά με στοιχεία την κατάντια του καπιταλισμού και των κυβερνήσεών του. Ξέρετε την ιδεολογία που υποστηρίζει και δεν κρύβει άλλωστε. Ανοίξτε λοιπόν το επίσημο πρόγραμμα της συγκεκριμένης ιδεολογίας και του συγκεκριμένου κόμματος και επιτέλους ΔΙΑΒΆΣΤΕ!!! Καρκίνο βγάλαμε από μπετόβλακες που απλά κράζουν. Φτάνει καταντάτε κουραστικοί. Αν το τελευταίο βιβλίο που διαβάσατε ποτέ σας ήταν στο σχολείο ποιος σας φταίει? Αφιερώστε λίγο χρόνο παραπάνω. Για την ζωή σας πρόκειται. Ο καφές μπορεί να περιμένει. ΛΊΓΟΙ Ε ΛΊΓΟΙ
 • RITA GΠαρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015, 21:31
  Εχω να μπω πολλές μέρες και απ'ότι βλέπω ο φίλος μας ο Νεοϋορκέζος ξαναχτύπησε αν και τον έχω σχολιάσει πριν λίγες μέρες σε άλλο άρθρο δεν αξίζει νομίζω σχολιασμού άλλωστε κάποιοι τού την έχετε πεί πολύ ωραία και συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΩΣ! Χρόνια Πολλά και Καλή Ανάσταση!
 • ΒλαδίμηροςΠαρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015, 16:44
  Γράφει ο "Γιώργος" : Το άρθρο σου "Ζήτω η αποσταθεροποίηση"
  ειναι ό, τι ωραιότερο και ΑΛΗΘΙΝΟ έχω διαβάσει μέχρι σήμερα.
  Ε, όχι κι έτσι, φίλε Γιώργο! Είπαμε, να το τρως το κουτόχορτο, αλλά, να το μασάς κι όχι να το καταπίνεις αμάσητο. Θα πάθει το στομάχι σου!
  Δικαίωμά σου να βρίσκεις το άρθρο του κ. Μπογιόπουλου "ό, τι ωραιότερο έχεις διαβάσει μέχρι σήμερα" (περί ορέξεως, ουδείς λόγος), όμως, δεν μπορεί να το βρίσκεις και ΑΛΗΘΙΝΟ, εκτός και μόνο ψέματα διάβαζες "μέχρι σήμερα". Κάνε τον κόπο και ρίξε μια ματιά στο σχόλιό μου ["Σχολιασμός του άρθρου (Α') - αριθμοί 1 και 2] και θα αλλάξεις γνώμη.
 • ΒλαδίμηροςΠαρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015, 15:36
  Σχολιασμός του άρθρου (Β')
  (Φαίνεται ότι έγινε κάποιο μπέρδεμα στα σχόλια : το Β' μέρος του σχολιασμού δημοσιεύτηκε στο άρθρο "Αυτή είναι η Ελλάδα". Το ξαναστέλνω για δημοσίευση στο παρόν άρθρο. Ευχαριστώ).

  Υπάρχει, όμως, και εδώ μια «μικρή» λεπτομέρεια : άλλο πράγμα η «αποσταθεροποίηση» όταν την επιδιώκει ένας αναρχικός, άλλο πράγμα όταν την επιδιώκει ένα «κομμουνιστικό» κόμμα. Ο αναρχικός, στην αφέλειά του, την επιδιώκει γιατί πιστεύει ότι έτσι θα καταλυθεί η τρισκατάρατη «εξουσία» και δε θα δημιουργηθεί καμιά άλλη (δε θα το επιτρέψουν οι «εξεγερμένες» μάζες). Η επιδίωξη του «κομμουνιστικού» κόμματος είναι να πάρει αυτό το ίδιο την εξουσία. Τις μάζες δεν τις θέλει συνειδητοποιημένες, τις θέλει απλώς να «κλωτσάνε» για να δημιουργηθεί το μπάχαλο, τις θέλει για να γίνουν ταραχές, να χυθεί αίμα, να γίνει χάος, να αποσταθεροποιηθεί η εξουσία, για να επέμβει κάποιος, κάποια ανώτερη δύναμη, που θα φέρει τάξη στο χάος. Και η ανώτερη δύναμη υπάρχει, είναι ο Μεγάλος Σιωπηλός, ο στρατός.
  Κι έχουμε ένα φαινόμενο, που επιφανειακά φαίνεται σα μια μεγάλη αντίφαση, κάτι που αντιστρατεύεται την κοινή λογική. «Είναι δυνατόν, θα αναρωτηθεί κάποιος, ένα κόμμα του 5% να καλεί σε εξέγερση τις μάζες, σε «ανυπακοή», σε παραβίαση των νόμων, να καλεί τις μάζες να αρχίσουν να «κλωτσάνε» κι όποιον πάρει ο χάρος;». «Δεν είναι γελοίο να υποστηρίζεις ότι το κόμμα του 5% θέλει να πάρει την εξουσία; Και, βέβαια, ένα κόμμα μπορεί να παραφρονήσει, όμως το 5% είναι απόλυτα ανίσχυρο όχι να πάρει την εξουσία, αλλά και να την κρατήσει. Να είχε ένα 20-25%, θα το συζητούσαμε».
  Πολύ σωστά όλα αυτά, αλλά… αλλά, προϋποθέτουν ότι συζητάμε για ένα κόμμα που επιδιώκει να κατακτήσει – είτε λέγοντας την αλήθεια, είτε δημαγωγώντας με ψέματα και κάλπικες εξαγγελίες – τις λαϊκές μάζες. Το ΚΚΕ, όμως, είναι μπλεγμένο σε μια μεγάλη αντίφαση : από τη μια παριστάνει το μαρξιστικό-λενινιστικό κόμμα, άρα είναι υποχρεωμένο να καλεί τις μάζες να ασπαστούν το μαρξισμό-λενινισμό, δηλαδή, να «συνειδητοποιηθούν» και από την άλλη, τρέμει σαν το διάολο το λιβάνι ακριβώς αυτή τη «συνειδητοποίηση» των μαζών. Γι’ αυτό δημιουργείται το «παράδοξο» φαινόμενο, όσο λιγότερος κόσμος το ακολουθεί, τόσο πιο «επαναστατικό» να γίνεται, τόσο πιο ριζοσπαστικό στην πρότασή του για τη λύση του κοινωνικού προβλήματος : άρχισε με τον αγώνα για «περιορισμό της ασυδοσίας των μονοπωλίων», συνέχισε με τον αγώνα «κατά των μονοπωλίων», πέρασε στον αγώνα κατά της αστικής τάξης και υπέρ της κοινωνικοποίησης πρώτα των «μεγάλων μέσων παραγωγής» και βαθμιαία όλων των μέσων παραγωγής. Πολιτικά, στην αρχή έπρεπε να περάσει η εξουσία στο λαό (έστω και με κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου), μετά έπρεπε η εξουσία να γίνει «λαϊκή», μετά «λαϊκή-εργατική», σήμερα, πια, «εργατική-λαϊκή» και τελικά το «λαϊκή» θα σβηστεί τελείως. Ήδη, η Αλέκα, στην ομιλία της στις 3/12/2014 επέκρινε το κατοχικό ΚΚΕ, που δεν είχε στόχο την «εργατική εξουσία»!
  Όσο πιο πολύ πέφτει το ποσοστό του ΚΚΕ, όσο λιγότερη μάζα λαού το ακολουθεί, τόσο πιο κοντά θα βρίσκεται στην κατάληψη της εξουσίας. Μιλάω πάντα για τη μη συνειδητότητα των μαζών, γιατί συνειδητοποιημένες μάζες και εξοπλισμένες είναι μέγας κίνδυνος για τους επίδοξους πραξικοπηματίες. Τέτοιες μάζες μπορεί να πάρουν στα σοβαρά αυτό που λέει το ΚΚΕ ότι την επανάσταση θα την κάνουν οι ίδιες οι μάζες και να θελήσουν να το βάλουν σε πράξη. Το ΚΚΕ θέλει τις μάζες μόνο για να κάνουν ταραχές και να δώσουν το πρόσχημα στο στρατό να επέμβει. Έτσι ακριβώς θέλουν τις μάζες και οι φασίστες. Το ποιος θα επικρατήσει στο στρατό και τι χρώμα θα έχουν οι ερπύστριες (μαύρο ή κόκκινο) είναι συζητήσιμο. Μπορεί να έχουν και μαυροκόκκινο (που είναι, εξάλλου, και το χρώμα των αναρχικών). Μεταξύ των καραβανάδων αυτό δεν είναι και μεγάλο πρόβλημα, μια και όλοι δέχονται, είτε ρητά, είτε σιωπηρά, το ίδιο ξένο αφεντικό : τη Ρωσία. Γι’ αυτό και η παραστρατιωτική οργάνωση του ΚΚΕ, η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (Κ.ΕΘ.Α.) συνεργάζεται αρμονικότατα με τις ακροδεξιές αντίστοιχες οργανώσεις και μαζί έκαναν το «ντου» στο Πεντάγωνο, στις 30/9/2011. Σχετικά, ο «Ρ» γράφει την 1/10/2011 : «Το κάλεσμα για τη συγκέντρωση είχαν απευθύνει Ενώσεις Αποστράτων των τριών κλάδων και η Κίνηση για την Εθνική Αμυνας (ΚΕΘΑ) ». Τι είναι αυτή η ΚΕΘΑ, ο «Ρ» ντροπαλά-ντροπαλά δεν το λέει, γιατί δε θέλει να κάνει αυτοδιαφήμιση!
  Τελικά, από το άρθρο του κ. Μπογιόπουλου πρέπει να συμπεράνουμε ότι μια και η «σταθερότητα» είναι ταυτόσημη με όλα τα δεινά που πλήττουν την Ελλάδα, η «αποσταθεροποίηση» θα τα γιατρέψει! Παραλείπεται ακριβώς το ουσιώδες : το ότι η «αποσταθεροποίηση» θα διευκολύνει (και θα είναι, συγχρόνως, η δικαιολόγηση για) το πραξικόπημα, που θα δώσει τη λύση στο «αδιέξοδο», αφενός αποκαθιστώντας την τάξη και σταματώντας τις ταραχές, αφετέρου λύνοντας το οικονομικό πρόβλημα όσων υποφέρουν από τα μνημόνια. Με ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια!
  Μετά από όλα αυτά, θα αναρωτηθεί κανένας : μα, είναι ο κ. Μπογιόπουλος αναρχικός; Ποτέ δεν κάνει ταξική ανάλυση, ποτέ δε μιλάει για εργατική εξουσία, ούτε για δικτατορία του προλεταριάτου κι όλη η προπαγάνδα που κάνει απευθύνεται στο θυμικό, σε στιλ καθαρά αναρχικό (ή, ακροδεξιό). Ησυχάστε, ο κ. Μπογιόπουλος ήταν και παραμένει στο ΚΚΕ, μόνο που πρέπει να πλησιάσει τους αγριεμένους μικροαστούς και να τους κατευθύνει να δημιουργήσουν την «αποσταθεροποίηση» κάτω από την καθοδήγησή του και, μέσω αυτού, κάτω από την καθοδήγηση του ΚΚΕ.
 • ΓιώργοςΠέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015, 16:01
  Ένα ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ κ. Μπογιόπουλε!!!!!!!
  Ευτυχώς που υπάρχουν μερικοί δημοσιογράφοι καί γράφουν ΜΟΝΟ αλήθειες.
  Το άρθρο σου "Ζήτω η αποσταθεροποίηση"
  ειναι ό, τι ωραιότερο και ΑΛΗΘΙΝΟ έχω διαβάσει μέχρι σήμερα.Αρκετά χρόνια οι πολιτικοί μας μας έδειξαν τις ΜΕΓΑΛΕΣ "ικανότητές τους" στο ψέμα και την αδιαφορία για τον λαό.Ειναι καιρος , επιτέλους, να δοκιμάσουμε και κάτι διαφορετικό μετά απο τόσες δεκαετίες.
 • Χρήστος Αντι-ναζίΠέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015, 08:28
  Προς Γιώργο απο ΝΥ. Θα κατέβαζα τίποτα καντήλια και θα τελείωνα μετά απο καμια 10αρια σελίδες αλλά λόγω της μέρας στην χαρίζω, μπας και σε φωτίσει ο Καπιταλιστής θεός σου και αλλάξεις μυαλά και γίνεις άνθρωπος. Οπότε Καλή χρονιά σου εύχομαι και καλή φώτιση να εχεις. Επίσης καλή χρονιά στον Κύριο Μπογιόπουλο και σε όλους τους αναγνώστες.
 • nikos m.Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014, 19:03
  καλές οι κριτικές αλλά μπουχτίσαμε απο δαύτες (ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ κλπ.) .... έλεος...... προτάσεις λύσεις και πράξεις επιτέλους.
 • ΒλαδίμηροςΤετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014, 18:14
  Σχολιασμός του άρθρου (Α')

  Άλλο ένα άρθρο με τις γνωστές επαναλήψεις των ίδιων και των ίδιων «στοιχείων». Βάζω τα εισαγωγικά, γιατί τουλάχιστον 2 «στοιχεία» είναι καραμπινάτα ΨΕΜΑΤΑ (πράγμα που γεννάει αμφιβολίες και για τα άλλα στοιχεία, που παραθέτει ο κ. Μπογιόπουλος) :
  1) «Τα 700.000 παιδιά που σύμφωνα με την «Ουνέσκο» υποσιτίζονται στην Ελλάδα». Αν και το έχω καταγγείλει επανειλημμένα και το έχω εξηγήσει αναλυτικά, το ΨΕΜΑ συνεχίζεται. Στην αρχή ο αριθμός των παιδιών είχε διπλασιαστεί (από 322.000 είχαν γίνει 600.000). Εσχάτως, ο κ. Μπογιόπουλος, βρήκε το 600.000 μη ικανοποιητικό και πρόσθεσε άλλες 100.000.
  Ας δούμε, άλλη μια φορά, τι λέει η έκθεση της UNICEF (και όχι της UNESCO, κ. Μπογιόπουλε!).
  Αντιγράφω από την επίσημη σελίδα της UNICEF, Ελληνική Εθνική Επιτροπή :
  Έκθεση UNICEF «Η Κατάσταση των Παιδιών στην Ελλάδα 2013» και Ραδιομαραθώνιος 2013
  22 Μαΐου 2013
  597.000 τα φτωχά ή κοινωνικά αποκλεισμένα παιδιά στη χώρα μας με 322.000 παιδιά σε σοβαρή υλική αποστέρηση.
  Ο κ. Μπογιόπουλος αντικατέστησε το «322.000» με το «597.000», το στρογγύλεψε σε 600.000 και ερμήνευσε τη «σοβαρή υλική αποστέρηση» ως «υποσιτισμό». Πολύ απλό!
  2) «τα 400 ευρώ του βασικού μισθού». Ο βασικός, όμως, μισθός, στη χειρότερη περίπτωση (για πρωτοδιοριζόμενο, άγαμο και κάτω των 25 ετών) είναι 510, 95 ευρώ, δηλαδή, 110 ευρώ περισσότερα από όσα γράφει το άρθρο (Πηγή : Δείτε πόσος πρέπει να είναι ο μισθός σας και πώς αλλάζει με βάση τα επιδόματα, Money-money.gr). Δηλαδή, ο κ. Μπογιόπουλος με την ίδια αναλγησία που καταδίκασε στον υποσιτισμό άλλες 100.000 παιδιά (αφού ήδη είχε καταδικάσει άλλες 300.000), κουτσούρεψε και το βασικό μισθό των εργαζόμενων κατά 20%!
  Ας περάσουμε τώρα στην ουσία του άρθρου.
  Ο κ. Μπογιόπουλος επιχειρηματολογεί πολύ απλά : μια και με τη σταθερότητα έχουμε μια φριχτή οικονομική κατάσταση (που με διάφορα ψέματα την παρουσιάζει ακόμα φριχτότερη), τι πιο φυσικό να επιθυμούμε διακαώς την αποσταθεροποίηση! Θα μπορούσε, με την ίδια λογική, να πει ότι μια και με τη δημοκρατία έχουμε φριχτή οικονομική κατάσταση, ας την καταλύσει μια χούντα!
  Αλήθεια η «σταθερότητα» φταίει για τα χάλια της οικονομίας, ή το φαγοπότι μιας τριακονταετίας και το πάρτι με ξένα κόλλυβα; Εδώ πρέπει να του αναγνωρίσουμε ότι έχει και κάποιο δίκιο (έστω και αντίστροφο) : αν αυτά τα 30 χρόνια υπήρχε πολιτική αστάθεια και αποσταθεροποίηση ίσως και να μη ρισκάρανε οι δανειστές να μας δώσουν τόσα δανεικά! Αφού, λοιπόν, φτάσαμε στο χείλος της χρεοκοπίας με τη σταθερότητα, καιρός να λαχταράμε την αποσταθεροποίηση, για να μην ξαναπάρουμε δεκάρα τσακιστή και να γλιτώσουμε - έστω και μετά θάνατον - από τα κοράκια που μας πίνουν το αίμα για να πάρουν πίσω τα δανεικά. Τελικά, όμως, όσοι επιβιώσουν, θα έχουν βάλει μυαλό και δε θα ξαναδανείζονται (εδώ γελάνε!).
  Ο κ. Μπογιόπουλος μας προτείνει να αντικαταστήσουμε τη «σταθερότητα» με την «αποσταθεροποίηση». Περνάει «ανεπαισθήτως» από την πολιτική σταθερότητα στην οικονομική κατάσταση τις ταυτίζει και προτείνει θρασύτατα να αποσταθεροποιήσουμε την πολιτική κατάσταση για να ξαναγυρίσουμε στην εποχή των παχιών (ξένων) αγελάδων. Μας παροτρύνει να «συντρίψουμε» τη «σταθερότητα» της αιθαλομίχλης, των μαγκαλιών, των λουκέτων, των δοτών πρωθυπουργών, της άθλιας δημοκρατίας μας, κλπ., κλπ.
  Και, φυσικά, δεν προτείνει τίποτα! Σα γνήσιος αναρχικός, το μόνο που έχει να προτείνει είναι : σπάστε τα όλα, κάψτε τα όλα, μην αφήσετε πέτρα πάνω στην πέτρα, αποσταθεροποιήστε και διαλύστε!
  Ο Μπακούνιν έλεγε : «Εμείς πρέπει όχι να διδάξουμε, αλλά, να ξεσηκώσουμε το λαό».
  Γράφουν οι Μαρξ-Ένγκελς για τον Μπακούνιν και τη δράση του Νετσάγιεφ στη Ρωσία :
  «Στο δεύτερο φυλλάδιο, “Οι αρχές της επανάστασης”, βρίσκουμε πιο αναλυτικά διατυπωμένη την εντολή που δίνεται στα μυστικά Καταστατικά “να μη μείνει… λίθος επί λίθου”». (Από το βιβλίο Μαρξ-Ένγκελς, Για τον αναρχισμό, σελ. 389-390).
  Ακριβώς αυτή τη συνταγή ακολουθεί και ο κ. Μπογιόπουλος : δε θέλει να διδάξει, αλλά, να ξεσηκώσει το λαό! Γι’ αυτό κάθε άρθρο του είναι ένα μαστίγωμα του θυμικού – κι εκεί λέγονται του κόσμου οι τερατολογίες, μέχρι και χοντρά ψέματα και διαστρεβλώσεις τόσο της πραγματικότητας όσο και των κειμένων του Μαρξ – τελευταία την πλήρωσε και ο Χέγκελ.
  Ο κ. Μπογιόπουλος δε θέλει να σκεφτεί ο λαός, απλά, να «κλωτσήσει» (δες και το σχετικό άρθρο «Σαλπίσατε σιτηρέσιο!»).
  Και τι θα βγει από την αποσταθεροποίηση και το «κλώτσημα»; Μα… το μπάχαλο, το χάος, η «ακυβερνησία» (διακαής πόθος της κας Παπαρήγα). Αυτό είναι το νόημα της «αποσταθεροποίησης».
  «Μα, καλά, θα ρωτήσει κάποιος, όταν οι κομμουνιστές επιδιώκουν την ανατροπή του καπιταλισμού, την αποσταθεροποίηση δεν επιδιώκουν; Η επανάσταση δεν ταυτίζεται με την «αποσταθεροποίηση» του αστικού καθεστώτος, δεν το ξεπατώνει συθέμελα; Ο Μαρξ δεν έγραψε (και ο Λένιν επανέλαβε και συγκεκριμενοποίησε στο «Κράτος και επανάσταση») για τη «συντριβή του κρατικού μηχανισμού»; Πώς είναι δυνατόν, εσύ που παριστάνεις τον κομμουνιστή, να είσαι κατά της αποσταθεροποίησης;
  Εύλογα ερωτήματα, που παραβλέπουν, όμως, μια «μικρή» λεπτομέρεια : η «αποσταθεροποίηση» που φέρνει η επανάσταση είναι αποτέλεσμα της ίδιας της επανάστασης και όχι ο σκοπός της. Ο σκοπός της είναι όχι η αποσταθεροποίηση αυτή καθεαυτή, αλλά, το τσάκισμα της αστικής κρατικής μηχανής και η αντικατάστασή της με την προλεταριακή κρατική μηχανή. Τίποτα από όλα αυτά δεν υπάρχει στο κείμενο του κ. Μπογιόπουλου. Εδώ, ο σκοπός είναι αυτή καθεαυτή η «αποσταθεροποίηση». Είναι ακριβώς η αναρχική «εξέγερση», η ισοπέδωση των πάντων, που από μόνη της θα φέρει την «ελευθεριακή κοινωνία». Την προλεταριακή επανάσταση την κάνουν οι «συνειδητοποιημένες μάζες» που «πρέπει οι ίδιες να έχουν έχουν κιόλας καταλάβει για τι πρόκειται, γιατί δίνουν το αίμα τους και τη ζωή τους… Για να καταλάβουν όμως οι μάζες τι πρέπει να γίνει, χρειάζεται μακρόχρονη, υπομονητική δουλειά» (Ένγκελς). Το ΚΚΕ, όμως και ο κ. Μπογιόπουλος σαν ιεροκήρυκάς του (ανεπίσημα, στα μουλωχτά και αρθρογραφώντας σε «αστική» ιστοσελίδα), αφού έκαναν μισό αιώνα «υπομονητική δουλειά» και κατάφεραν να πείσουν το 5% του ελληνικού λαού, αποφάσισαν ότι πρέπει να πάρουν την εξουσία οι μάζες, δηλαδή, το ίδιο το ΚΚΕ. Γι’ αυτό καλούν τις μάζες να χρησιμεύσουν σαν «κρέας για τα κανόνια», να αρχίσουν να «κλωτσάνε», για να δημιουργηθεί η «αποσταθεροποίηση» και το χάος. Αυτά είναι καθαρά αναρχικά και προβοκατόρικα κηρύγματα.
 • antivaroΤετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014, 16:17
  Μιά απάντηση για τον Γιώργο απο ΝΥ ... την οποίαν απευθύνω σε όλους τους άλλους εκτός τον ίδιο τον Γιώργο.
  Ωραίος ο Γιώργος απο ΝΥ ... την έπεσε στον Μπογιόπουλο ... γιατί εκεί στο New York ρε παιδί μου – εκτός από όλα τα άλλα - έχουν ασχοληθεί και με τον Μάρξ. Με τον Μάρξ που κλαψούριζε τάχα κάθε φορά που δεν γκρεμιζόταν ο καπιταλισμός απο τους “ανώριμους” εργάτες … λές και ο Μάρξ έλεγε στους εργάτες να καθήσουν στον καναπέ τους και να περιμένουν το τέλος του καπιταλισμού.Τελικά αυτός ο Μάρξ δεν ήξερε την τύφλα του για το τι θα ακολουθήσει μετά τον καπιταλισμό ... γιατί εάν ήξερε θα ήταν και ο Γιώργος από ΝΥ ... μαρξιστής. Μάγκας ο Γιώργος απο το ΝΥ.
  Τόσο μάγκας ... που μάλιστα έχει ανακαλύψει πως ακριβώς θα σωθούν οι εργάτες. Πώς ?? Μα βρέ ηλίθιοι ... είναι πολύ απλό !! Μαζευτείτε εκεί πέρα 500, 1000 εργάτες και φτιάξτε συνεταιρισμούς με δικά σας μέσα παραγωγής ... για να “μάθουν” οι “κακοί” καπιταλιστές ... τι εστί βερύκοκο και να γίνετε εσείς οι εργάτες ... οι “καλοί” καπιταλιστές. Μα είμαστε τόσο μαλάκες εδώ στο Ελλάντα !! Εμπρός ωρέ τι καθόμαστε. Πάμε ... στην τράπεζα του “φιλελεύθερου” Βαρδινογιάννη να πάρουμε ένα δάνειο για να ψωνίσουμε τα δικά μας μέσα παραγωγής ... και να τον σκίσουμε τον πούστη τον Βαρδινογιάννη και τον Μπόμπολα και τα άλλα φυντάνια. Αλλά προς θεού ... μην πειράξουμε τα μέσα παραγωγής του Βαρδινογιάννη. Τα απόκτησε με κόπους, θυσίες και αίμα (σημ: εργατών ... αλλά αυτό δεν το βλέπουν εκεί στο ΝΥ). Είναι “δικά του” ... είναι η “ιερή” ιδιοκτησία του είναι οι “κόποι του ιδρώτα του”. Δεν είναι ηθικό να τα πειράξουμε. Αμα είμαστε μάγκες (όπως ο Γιώργος) ... να τον ανταγωνιστούμε ... να τον σβήσουμε ... να πάρουμε εμείς την θέση του. Μην τρομάζετε ωρέ ... θα μας βοηθήσει και θα μας υποστηρίξει με τον δικό του “συνεταιρισμό” ... ο Γιώργος απο το Αμέρικα !! Συμπέρασμα πρώτο: Ο Γιώργος από ΝΥ και οι ομοιοί του ... δεν θέλουν να πάρουν απο τον καπιταλιστή τα μέσα παραγωγής ... παρά μόνο να του “κλέψουν” (και να το κρατήσουν για τον εαυτό τους) το δικαίωμα ... να εκμεταλλεύονται και αυτοί άλλους εργάτες κορόιδα. Και είναι τόσο αφελείς οι Γιώργηδες απο ΝΥ που πιστεύουν πως ο Βαρδινογιάννης και το συνάφι του είναι τόσο φιλελεύθεροι και open mind … που θα τους παραχωρήσουν αυτό το δικαίωμα ... έτσι απλά, δημοκρατικά, αλτρουιστικά, πολιτισμένα βρέ παιδί μου όπως στο Αμέρικα !!! Εδώ μιλάμε για τον ορισμό ... του τρόπου που ο καπιταλισμός μπορεί να σου μετατρέψει τον εγκέφαλο ... σε σούπα.
  Μέχρι εδώ διαπιστώνουμε πως ο μάγκας Γιώργος έχει αποδειχθεί οτι είναι ... μόνο ένας αφελής. Ενας αφελής που είναι ταυτόχρονα και υπέρμετρα αισιόδοξος (η αισιοδοξία της αφέλειας βεβαίως). Μας λέει λοιπόν πως τελικά ... ἡ οἰκονομία καταφέρνει και επιβιώνει απο τις κρίσεις, … . Δεν μας λέει βέβαια πως για να βγάλουν λεφτά (πολλά λεφτά) πρέπει να πιούν τον ιδρώτα και το αίμα κάποιων “μαλακισμένων”, “μειονεκτικών” που έτυχε να είναι βλάκες με μικρή “αξία” και που στερούνται κάθε ίχνους καινοτομίας (έτσι λένε στο Αμέρικα τον κοινό εργαζόμενο – αφού δεν μπορεί να γίνει επιχειρηματίας ή golden boy … το μόνο που του αξίζει είναι η μοίρα του μεροκάματου και του μισθού στην καλύτερη περίπτωση και της ανεργίας, του άστεγου ή του στεγασμένου στο αυτοκίνητο στην λιγότερη ευνοική περίπτωση – 50.000.000 αμερικανοί πολίτες ... ζούν σε κατάσταση poverty, αλλά δεν τους έχει πάρει χαμπάρι το λουλούδι απο ΝΥ). Δεν έχουν φαίνεται ανακαλύψει εκεί ... πως κανένα εργοστάσιο και κανένας επιχειρηματίας δεν μπορεί να βγάλει ούτε cent κέρδος χωρίς εργάτες προς εκμετάλλευση. Κολυμπάνε στην παραμύθα του καπιταλιστή ... πως όλοι μπορεί να γίνουν καπιταλιστές σε εργοστάσια που θα τα δουλεύουν ρομπότ και όχι εργάτες. Δεν έχουν υποψιασθεί πως το κέρδος ... προκύπτει μόνο απο την εκμετάλλευση της ανθρώπινης εργασίας και απο πουθενά αλλού. Ακόμα δεν μας λέει ο αμερικανός φίλος μας πως σε κάθε καπιταλιστική κρίση ... για να σωθούν 5, 10, 100, 200 καπιταλιστές ... θα ξεκάνουν χιλιάδες άλλους μικρούς ή μεγάλους καπιταλιστές (μαζί και τον “συνεταιρισμό” του κακομοίρη του Γιώργου). Δεν μας λέει πως τελικά οι μεγάλες κρίσεις ... “λύνονται” με τις κρεατομηχανές του πολέμου που θα θέσουν σε λειτουργία ... οι φασίστες αλά Χίτλερ και Μουσολίνι ή οι κρυφοφασίστες αλά Τσώρτσιλ και Ρούσβελτ. Τα πολιτικά ινδάλματα δηλαδή του φίλου μας του Γιώργου. Συμπέρασμα δεύτερο: Ο αφελής Γιώργος θα ζεί στο Αμέρικα με το όνειρο να γίνει επιχειρηματίας καπιταλιστής (ή και μεγάλος καπιταλιστής) ... μέχρι που ένας άλλος σίγουρα μεγάλος και πιό “καινοτόμος” καπιταλιστής ... θα τον ρίξει στην μηχανή του κυμά !! Εδώ μιλάμε για τον ορισμό ... του τρόπου που ο αισιόδοξος αφελής μετατρέπεται ... σε θύμα.
  Αιντε θύμα, άιντε ψώνιο, άιντε σύμβολο αιώνιο. Ενα θύμα που έχει και προβληματισμούς για το τί ακριβώς θα αντικαταστήσει τον καπιταλισμό. Ενα θύμα που θέλει να μάθει και λεπτομέρειες για τον κομμουνισμό. Ας τον πληροφορήσει κάποιος πως στον σοσιαλισμό και μετά στον κομμουνισμό ... ένα πράγμα θα είναι απαγορευμένο: η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Θα ήταν “διαστροφικά ωραίο”, ένας μελλοντικός επαναστάτης ... να αφήσει στην κατοχή του Βαρδινογιάννη το διυλιστήριο στην Κόρινθο και να του επιτρέπει να τσεπώνει όσο κέρδος καταφέρει να βγάλει ... μόνο με την προσωπική του εργασία χωρίς την εκμετάλλευση κανενός εργαζόμενου. Ε ρε γέλια!! Α και κάτι ακόμα: ο τεμπέλης και ο κηφήνας στον κομμουνισμό δεν τρώει ... ψοφάει. Αυτά για τον κομμουνισμό. Τα άλλα θα τα βρούμε. Εκτός εαν μέχρι τότε ο καπιταλισμός ... καταφέρει να εξαλείψει την εκμετάλλευση των πολλών απο τους λίγους. Κάτι τέτοιο περιμένει το θύμα απο το ΝΥ. Και είναι σίγουρος πως θα το πετύχει ... με τις εκλογές επειδή οτιδήποτε άλλο έχει βία και αίμα όπως μας δηλώνει. Ακου ψώνιο ... Οταν η πλειοψηφία του λαού θα θελήσει και θα αποφασίσει να πάρει επαναστατικά τα μέσα παραγωγής ... το βίαιο και το αιματηρό της κατάστασης δεν θα το καθορίσει η δίκαια πράξη της πλειοψηφίας, αλλά το μέτρο της αντίδρασης του αστού που θα τα χάνει όλα. Τότε, εαν διαθέτουν “δημοκρατική” ευαισθησία και ευγένεια οι αστοί ας δεχθούν όπως οφείλουν την απόφαση της πλειοψηφίας και ας μας αδειάσουν την γωνιά ήρεμα και αναίμακτα. Ομως κανένας επαναστάτης δεν περιμένει τέτοια “δημοκρατική” αβρότητα και ευαισθησία από κανέναν αστό. Να λοιπόν πως ο καπιταλιστής καταφέρνει να πείθει τα θύματα ... πως είναι πολύ κακό η βία και το αίμα (που ο ίδιος θα προκαλέσει όταν θα αναγκασθεί) ... με σκοπό τα ψώνια να πιστέψουν πως ο μόνος τρόπος να σωθούν είναι μόνο με τις εκλογές της “δημοκρατίας των αστών”. Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που το θύμα ΝΥ πιστεύει πως το ΚΚΕ ... το μόνο που το ενδιαφέρει είναι το 4% και η κρατική επιχορήγηση. Τότε πές μας και μας ωρέ φωστήρα ... γιατί το ΚΚΕ σήμερα αρνείται να μπεί σε μιά κυβέρνηση της αστικής δημοκρατίας ... και να παντελωνιάσει πολύ περισσότερα από την κρατική επιχορήγηση ?? Συμπέρασμα τρίτο : Το αφελές ψώνιο-θύμα ... έχει μετατραπεί ήδη σε ... άβουλο υποχείριο του κάθε καπιταλιστή.
  Αυτό λοιπόν το αφελές και άβουλο ψώνιο-θύμα απο το Αμέρικα πηγαινοέρχεται στις κάλπες κάθε λίγα χρόνια και περιμένει το καπιταλισμό να γίνει πιό υποφερτός και πιό επικερδής για την τσέπη του (είναι αλήθεια πως το ψώνιο απο ΝΥ ... αναγνωρίζει προβλήματα στον καπιταλισμό) με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που πάμπολλα ντόπια άβουλα ψώνια-θύματα ... περιμένουν τον καπιταλισμό να μεταλλαχθεί ως διά της ίδιας μαγείας ... σε σοσιαλισμό. Ομως όλα τα ψώνια του ντουνιά δεν μπορούν ποτέ να μας εξηγήσουν πως ακριβώς αυτή η “δημοκρατία τους” μετατρέπεται όταν υπάρχει ανάγκη ... σε κρυφοφασισμό ή σε ανοιχτό φασισμό και ξανά μανά όταν είναι βολική η κατάσταση σε “δημοκρατία” και πάλι. Δεν μπορούν ποτέ να μας εξηγήσουν πως και στην μιά και στην άλλη πολιτική κατάσταση ... ο μόνος που εξασφαλίζει το κέρδος του ... είναι ο καπιταλιστής (ο εφευρετικός, ο εργατικός και ο καινοτόμος ντέ!!) Συμπέρασμα τέταρτο : ο καπιταλιστής δωροδοκώντας με ψίχουλα το αφελές, άβουλο ψώνιο-θύμα ... το μετατρέπει σε πολιτικό εργαλείο των συμφερόντων του ... που μπορεί να μετακινείται αυστηρά ανάμεσα σε δύο άκρα : από την σοσιαλδημοκρατία μέχρι τον φασισμό και από την ψευδαίσθηση του πλουτισμού την εποχή της καπιταλιστικής ανάπτυξης (την εποχή που νομίζει το θύμα ότι αυξάνουν τα κέρδη του ... χωρίς να καταλαβαίνει πως τότε το μόνο που αυξάνει είναι τα κέρδη του καπιταλιστή ... και τα δικά του έξοδα) ... μέχρι την εποχή της οικονομικής καταστροφής και της εξόντωσης του πολέμου. Στο άβουλο θύμα-υποχείριο του καπιταλιστή δεν έχει μείνει τίποτα άλλο παρά να διαλέξει πιό τράστ καπιταλιστών θα διαχειριστεί την τύχη του.
  Το άβουλο εργαλείο – θύμα του καπιταλιστή ... πρέπει τώρα να ποντάρει. Πρέπει, εάν θέλει να σώσει το τομάρι του, να μαντέψει σωστά για το ποιός θα είναι ο επόμενος νικητής της καπιταλιστικής κρίσης ή του πολέμου. Αλλα θύματα ποντάρουν στους αμερικάνους, άλλα στους ευρωπαίους, άλλα στους ρώσους κλπ κλπ. Ολα τα έχει ο μπαχτσές. Κανένα θύμα δεν ποντάρει στο εαυτό του. Ετσι το άβουλο θύμα ... έχει ταυτίσει την τύχη του με τον καπιταλιστή. Αρχίζει να νοιώθει απέραντη ευγνωμοσύνη για τον εκμεταλλευτή του. Επιδιώκει με κάθε τρόπο να υπερασπίσει τα συμφέροντα του βιαστή του. Θα βρεί χιλιάδες τρόπους και θα πατήσει επί πτωμάτων για να προσφέρει την εκδούλευση στον “σωτήρα του”. Συμπέρασμα πέμπτο : το άβουλο θύμα του καπιταλιστή έχει μετατραπεί από πολιτικό εργαλείο ... σε ένα αντικοινωνικό και σκατόψυχο όν που φοβάται και τρέμει τους άλλους ανθρώπους και την ίδια την κοινωνία τελικά. Θα κάνει τα πάντα. Οτι και αν του ζητηθεί. Είναι έτοιμο γιά όλα !! Μα αυτό είναι ο ορισμός ... του φασισμού και τίποτα άλλο!!
  Το δικό μας σκατόψυχο, αντικοινωνικό άβουλο ψώνιο απο ΝΥ ... ελπίζει ότι θα περισώσει τα δολαριάκια του και αν ποτέ βγεί το ΚΚΕ στην εξουσία ... να εμφανισθεί στα μέρη μας, να μας εξαγοράσει και να μας γαμήσει τις γυναίκες επειδή θα πεινάμε. Ο ορισμός της εξαθλίωσης του καπιταλισμού.
  Τελευταίο συμπέρασμα για όσους δεν αισθάνονται σαν το ψώνιο απο ΝΥ: Ζήτω η αποσταθεροποίηση. Ή όπως είπε - σε μιά κρίση ειλικρίνειας - μιά πρώην αριστερή ψυχή: “ ή ΚΚΕ ή να κάτσουμε να τον πιούμε αξιοπρεπώς”. Η δική μου “τεχνογνωσία” δεν μπορεί να βρεί τον τρόπο για να τον “πίνεις” ... αξιοπρεπώς. Σε αυτό το σημείο μπορεί σίγουρα να μας βοηθήσει ... το θύμα απο ΝΥ. Ξέρει αυτός.
 • Καπετάνιος ΑΔΣΕΝ Ύδρας 1980Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014, 12:18
  @ Γιῶργος ἀπὸ ΝΥ - giannis aggelopoulos - Ηρακλής Χ.: Ώπα ρε παιδιά, μην βαράτε όλοι μαζί! ο ΝΜ παρέθεσε κάποια στοιχεία επί του προκειμένου έχετε να πείτε κάτι; Σας αρέσει αυτή η κατάσταση ή λέει ψέμματα; Αν σας αρέσει κανένα πρόβλημα, αν όχι τι προτείνετε εσείς; τον Σύριζα ή την ΧΑ; και σε τι διαφέρουν αυτοί από τους Κυβερνώντες; έχουν άλλη πολιτική; Ας μειδιάσω ποικιλοτρόπως!

  Όσο για: 1) τον Μάρξ ουδέποτε "προφήτευσε" αυτό που λές, απεναντίας όλη του η προσπάθεια ήταν να διαφωτίσει τον κόσμο της εργασίας για τις δυνατότητες του (κατάληψη της εξουσίας).
  Άλλωστε "για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή" και θάπρεπε να ξέρετε απ΄την Ιστορία ότι επειδή και ΤΟΤΕ υπήρχαν μυαλά σαν τα δικά σας, η ΔΟΥΛΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ (με χιλιάδες δούλους κάθε αφέντης) κράτησε κάτι ΧΙΛΙΕΤΙΕΣ και η κοντινή μας φεουδαρχία (που σε ανάλογες συνθήκες επιστρέφουμε) κράτησε κάτι ΑΙΩΝΕΣ.
  Επειδή οι άνθρωποι (κυρίως λόγω των θρησκειών και της δουλικότητας που καλλιεργούν) κοιτάνε μόνο την Γη και ΟΥΔΕΠΟΤΕ τον ΟΥΡΑΝΟ.
  2) όσο για το "..μιὰ ὡραία Κοῦβα, μιὰ Β. Κορέα, μιὰ Καμπότζη.." Φαντάζομαι τα διάβασες και δεν έχεις δει ιδίοις όμμασιν και φυσικά την συγκρίνεις με τις κοσμοκράτειρες ΗΠΑ (που "μιὰ ὡραία Ελλάς" σε έστειλε εκεί πειναλέο και ξεβρ@κωτο) και όχι με "όμορες" Χώρες όπως η Αϊτή, το Σαν Ντομίνγκο, το Μεξικό, η Κολομβία, κλπ, χώρες της λατινικής αμερικής, όπως θάπρεπε.
  Εγώ πάντως έχω πάει τουλ. σε Κούβα και Β. Κορέα ως Ναυτικός στην πρώτη και ως αρχιπλοίαρχος ναυαγισμένου πλοιου στην δεύτερη και έχω άποψη και μάλιστα διαφορετική από την δική σου. Και οι δύο σε πολλούς τομείς (υγεία, παιδεία, ασφάλεια πολιτών, συνθήκες εργασίας, κλπ) είναι πολύ καλύτερα από την "ὡραία Ελλάς".
 • I.MΤετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014, 10:01
  Γιώργο από ΝΥ, ή πολιτικοοικονομική σου ανάλυση δέν μας ενδιαφέρει.Κράτα την για τόν εαυτόν σου.'Οσον αφορά τά dollars σου, όταν έλθεις για αγορές εκτός από σπίτια και
  γυναίκες έχουμε νά σού πουλήσουμε (μάλλον σού χαρίζουμε) και κάτι άλλο.Καταλαβαίνεις τι είναι γιατί εσύ δέν έχεις.Τά .......... μας.Μείνε λοιπόν εκεί στο America στην μίζερη ζωή σου και μή σχολιάζεις πράγματα για τά οποία έχεις άγνοια.
 • ΦΑΝΗΣΤετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014, 01:28
  Oσο κυριοι εσεις που μιλατε για καμποτζη για κουβα και β.κορεα και σοβιετικη ενωση ενα πραγμα θα σας πω.....καντε καμμια βολτα σε αυτες τις χωρες αν εχετε τα κακαλα ειδικα στην ΚΟΥΒΑ για να παρετε παραδειγμα τι παει να πει ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.....ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ.......ΑΕΙ ΚΑΙ ΣΥΧΤΙΡ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΑΠΛΑ ΠΑΡΤΑΚΙΔΕΣ...ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΤΕ ΤΟ......ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ ΤΟΝ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΖΕΙΤΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΡΠΑΧΤΗ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΣΑΣ ΕΜΑΘΑΝ......ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΑ ΓΚΑΒΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΗΞΩΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΥΘΡΟΝΕΣ ΣΑΣ ΜΗΔΕΝΙΖΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΑΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΥΤΟΠΙΚΑ.....ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΑΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΘΥΣΙΕΣ!!!!

  ΚΥΡΙΕ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΕ ΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΘΑΥΜΑΖΩ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ ΔΟΥΛΕΙΑ....ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΧΥΝΕΤΕ ΜΕΛΑΝΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΑΣ ΑΚΟΥΝΕ ΜΕ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ......ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ 3 ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΤΟ ΚΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ...ΩΣ ΤΟΤΕ ΟΜΩΣ ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΕΧΕΙ Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΚΑΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΜΑΣ!
 • vicΤετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014, 00:32
  Γιώργο από ΝΥ
  Τι ποιότητας άνθρωπος είσαι εσύ, που περιμένεις να υποτιμηθεί το νόμισμά μας, για να έρθεις και να αγοράσεις ανθρώπους και μάλιστα κατά προτίμηση γυναίκες;τι σκοπεύεις να τις κάνεις;
  Δηλαδή δηλώνεις οτι τώρα είσαι ανίκανος να πραγματοποιήσεις τα σχέδιά
  σου γιατί δεν έχεις αρκετά λεφτά λόγω του ισχυρού ευρώ.
  Τα όνειρά σου και τα σχέδιά σου αν και απαιτούν πολλά λεφτά δεν αξίζουν ούτε δεκάρα τσακιστή γιατί ούτε καινούρια είναι ούτε καινοτόμα.
  Είσαι άνθρωπος κατ' επίφαση, ένα ον αντικοινωνικό με τον αμοραλισμό
  καρφωμένο στην ψυχή σου.
  Η δυστυχία σου είναι οτι όσα χρήματα καί αν συσσωρεύσεις δεν θα σου
  φτάνουν ποτέ για να πραγματοποιείς τα απάνθρωπα σχέδιά σου.
  Ο άνθρωπος είναι ον συναισθηματικό, κοινωνικό, με έμφυτη την ικανότητα
  να συναισθάνεται.Δηλαδή να έχει συλλογική συνείδηση.Να μπορεί να έρθει στη θέση του άλλου.
  Μπορεί όλα αυτά να σου ακούγονται σαν ξένη γλώσσα, αλλά είναι η αλήθεια γιά την πλειοψηφία των ανθρώπων, ακόμα και αν δεν έχουν στην
  τσέπη τους 5 ευρώ.Το αξιοσημείωτο είναι πως κατά βάθος ούτε εσύ ο ίδιος
  δεν εκτιμάς τον εαυτό σου.
  Το υπαρξιακό σου πρόβλημα θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο αν πληροφορηθείς την γνώμη που έχουν για κάτι τύπους σαν και σένα, λογοτέχνες όπως ο Τσέχωφ, ο Ντοστογιέφσκι, ο Μολιέρος, ο Πιραντέλο, ή
  ο Στάινμπεκ μιά και γράφεις από ΝΥ.
  Αν δεν ανοίξεις κανένα βιβλίο, θα ζήσεις την υπόλοιπή σου ζωή στο απέραντο τίποτα.
 • VicΤρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014, 23:41
  Γιώργο από ΝΥ
  Τι ποιότητας άνθρωπος είσαι εσύ, που περιμένεις να υποτιμηθεί το νομισμά μας, για να έρθεις και να αγοράσεις ανθρώπους και μάλιστα κατά προτίμηση γυναίκες;τι σκοπεύεις να τις κάνεις;
  Δηλαδή δηλώνεις οτι τώρα είσαι ανίκανος να πραγματοποιήσεις τα σχέδιά
  σου γιατί δεν έχεις αρκετά λεφτά λόγω του ισχυρού ευρώ.
  Τα όνειρά σου και τα σχέδιά σου αν και απαιτούν πολλά λεφτά δεν αξίζουν ούτε δεκάρα τσακιστή γιατί ούτε καινούρια είναι ούτε καινοτόμα.
  Είσαι άνθρωπος κατ' επίφαση, ένα ον αντικοινωνικό με τον αμοραλισμό
  καρφωμένο στην ψυχή σου.
  Η δυστυχία σου είναι οτι όσα χρήματα καί αν συσσωρεύσεις δεν θα σου
  φτάνουν ποτέ για να πραγματοποιείς τα απάνθρωπα σχέδιά σου.
  Ο άνθρωπος είναι ον συναισθηματικό, κοινωνικό, με έμφυτη την ικανότητα
  να συναισθάνεται.Δηλαδή να εχει συλλογική συνείδηση.Να μπορεί να έρθει στή θέση του άλλου.
  Μπορεί όλα αυτά να σου ακούγονται σαν ξένη γλώσσα, αλλά είναι η αλήθεια γιά την πλειοψηφία των ανθρώπων, ακόμα και αν δεν έχουν στην
  τσέπη τους 5 ευρώ.Το αξιοσημείωτο είναι πως κατά βάθος ούτε εσύ ο ίδιος
  δεν εκτιμάς τον εαυτό σου.
  Το υπαρξιακό σου πρόβλημα θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο αν πληροφορηθείς την γνώμη που έχουν για κάτι τύπους σαν και σένα, λογοτέχνες όπως ο Τσέχωφ, ο Ντοστογιέφσκι, ο Μολιέρος, ο Πιραντέλο, ή
  ο Στάινμπεκ μιά και γράφεις από ΝΥ.
  Αν δέν ανοίξεις κανένα βιβλίο, θα ζήσεις την υπόλοιπή σου ζωή στο απέραντο τίποτα.
 • konstantinosΤρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014, 21:53
  λοιπόν επειδή το Νόμισμα έχει 2 όψεις: Κορώνα + Γράμματα δηλαδή
  Υπάρχουν 2 βιβλία το ένα με τίτλο:Είναι ο Καπιταλισμός Ηλίθιε
  και το άλλο: Ήταν ο Κουμμουνισμός Ηλίθιε Απλά τα πράγματα και Συγκεκριμένα..
 • Γιῶργος ἀπὸ ΝΥΤρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014, 19:26
  Ἔλα, πές το καθαρὰ βρὲ Μπογιόπουλε, τί τὸ πᾶς γύρω γύρω; Νὰ ψηφίσουμε ΚΚΕ, νὰ ἀνατραπεῖ ὁ κακὸς καπιταλισμός, αὐτὸ δὲν θέλεις;

  Ἀπὸ τὸ 1860 καὶ μετὰ ἔχουν γίνει δεκάδες οἰκονομικὲς κρίσεις στὶς ἀνεπτυγμένες οἰκονομίες, καὶ κάθε φορὰ οἱ προβλέψεις τοῦ Μὰρξ βγῆκαν λάθος. Δὲν ἔγιναν οἱ κρίσεις ἀφορμὴ γιὰ "ἐπανάσταση". Ἁπλῶς ὁ καπιταλισμὸς βρῆκε λύσεις. Ὅσο ζοῦσε ὁ Μὰρξ ἀλληλογραφοῦσε μὲ τὸν Ἔνγκελς καὶ ἔλεγαν "Νὰ νά!! Τώρα ἔπεσε 40% τὸ χρηματιστήριο τῆς Ἀγγλίας, ἔρχεται ἐπιτέλους τὸ τέλος τοῦ καπιταλισμοῦ!!" Στὸ τέλος, ἀπογοητευμένοι, κλαψούριζαν ποὺ ἡ οἰκονομία ἀνέκαμπτε καὶ κατηγοροῦσαν τοὺς ἐργάτες ποὺ δὲν ἦταν ἀκόμα "ὥριμοι".

  Φοβᾶσαι ὅτι θὰ διαψευσθεῖ καὶ πάλι ὁ Μάρξ, μάλλον, καὶ προσπαθεῖς μὲ πάθος νὰ ἐνθαρρύνεις τὸν κόσμο νὰ διαλύσει τὸ ῥημάδι τὸν καπιταλισμὸ καὶ νὰ γίνουμε μιὰ ὡραία Κοῦβα, μιὰ Β. Κορέα, μιὰ Καμπότζη, κάτι ὄμορφο, ἐ; :-) Ὄχι βέβαια. Γιὰ τὸ 4% παλεύεις, γιὰ τὴν κρατικὴ χρηματοδότηση.

  Τί θὰ τὸν ἀντικαταστήσει τὸν καπιταλισμό; Γιατί δὲν μᾶς λὲς πῶς λειτουργεῖ ὁ κομμουνισμός, μὲ λεπτομέρειες; Ἔτσι, γιὰ ἀλλαγή. Ἀντὶ νὰ κλαψουρίζεις γιὰ τὰ κακῶς κείμενα τοῦ καπιταλισμοῦ (ποὺ κάποια ἐξ αὐτῶν τὰ ἀναγνωρίζω κι ἐγώ, μόνο ποὺ ἐγὼ δὲν κόβω τὸ κεφάλι ὅταν ἔχω πονοκέφαλο), γιατί δὲν γράφεις ἕνα ἐκτενὲς ἄρθρο, ἢ μία σειρὰ ἄρθρων, ὅπου νὰ παραθέτεις πῶς λειτουργεῖ ἡ κομμουνιστικὴ οἰκονομία. Πῶς καθορίζονται οἱ τιμές χιλιάδων προϊόντων; Μὲ ποιά ἐξίσωση; Πῶς γίνονται προσλήψεις; Πῶς λαμβάνονται ἀποφάσεις στὸν χῶρο ἐργασίας καὶ τῆς πολιτείας; Πῶς δίδονται κίνητρα γιὰ παραγωγή; Πῶς ἐξασφαλίζεται τὸ λεγόμενο "δικαίωμα στὴν ἐργασία"; Τί γίνεται ἂν κάποιος εἶναι τεμπέλης; Καὶ ἄλλα πολλά. Θὰ γράφεις γιὰ χρόνια! Ἂν τὰ καταφέρεις, σὲ βλέπω καὶ μὲ Νόμπελ οἰκονομικῆς ἐπιστήμης στὸ τέλος. :)

  Ἀλλὰ νομίζω ὅτι ξέρω τὸν λόγο. Γιατὶ οὔτε ὁ ἴδιος ὁ Μὰρξ δὲν γνώριζε τὶς ἀπαντήσεις. Ὁ Μὰρξ ἔκανε ἀτέλειωτη κριτικὴ στὸν καπιταλισμό (αὐτὴν τὴν καρικατούρα καπιταλισμοῦ ποὺ εἶχε συλλάβει, τέλος πάντων), ἀλλὰ προσέφερε πολὺ λίγες λεπτομέρειες γιὰ τὸ ἐναλλακτικὸ σχέδιο.

  Τί πρόβλημα ἔχεις μὲ τὴν οἰκονομικὴ ἐλευθερία; Ἂν θέλουν οἱ ἐργάτες νὰ ἔχουν τὰ μέσα παραγωγῆς, ποιός τοὺς ἐμποδίζει; Ἂς μαζευτοῦν 1000 ἐργάτες καὶ ἂς ἰδρύσουν μία συνεταιριστικὴ ἐπιχείρηση. Ὁ φιλελευθερισμὸς τοῦς ἐπιτρέπει νὰ τὸ κάνουν, καὶ ἂν αὐτὸ τὸ μοντέλο δουλεύει καλύτερα, θὰ ὁδηγήσουν τοὺς "ἐκμεταλλευτὲς" καπιταλιστὲς σὲ κλείσιμο.

  Ἀλλὰ ἡ οὐσία εἶναι ὅτι δὲν θέλεις νὰ εἶναι οἱ ἐργάτες κάτοχοι μέσων παραγωγῆς (αὐτὸ μποροῦν νὰ τὸ κάνουν καὶ τώρα). Θέλεις νὰ ἀρπάξουν τὰ ὑπάρχοντα μέσα παραγωγῆς ποὺ ἔχουν φτιάξει οἱ "καπιταλιστές". Θέλεις νὰ κλέψεις ἰδιοκτησίες, νὰ πλιατσικολογήσεις, νὰ φυλακίσεις, νὰ σκοτώσεις (ὅπως στὸ παρελθόν), καὶ μετὰ νὰ βάλεις τὸ πειρατευμένο κράτος χωροφύλακα γιὰ νὰ ἐξυπηρετεῖ τὰ συμφέροντα τῆς "ἐργατικῆς τάξης", ποὺ φυσικὰ θὰ καθορίζονται ἀπὸ μιὰ κομματικὴ νομενκλατούρα. (Τί βολικό, ἐ;)

  Κοίταξε, σοῦ τὰ λέω ἂν καὶ ἐμένα τὸ προσωπικό μου συμφέρον (ἂν τὸ δῶ ἐγωϊστικά) εἶναι αὐτὸ ποὺ λές ἐσύ. Τὰ λεφτά μου τὰ ἔχω στὴν Ἀμερική, ὁπότε ἂν ἡ Ἑλλάδα βγάλει τὸ ΚΚΕ στὴν ἐξουσία καὶ βγεῖ ἀπὸ τὸ € ἢ προκαλέσει ὑποτίμηση τοῦ €, θὰ ἔρθω ἐγὼ μὲ τὰ $ μου καὶ θὰ ἀγοράσω ἀπὸ τὰ σπίτια σας μέχρι τὶς γυναῖκες σας. Θὰ μὲ παρακαλᾶτε νὰ τὰ ἀγοράσω, γιατὶ θὰ πεινᾶτε. Κι ἂν δὲν θέλετε ἐσεῖς νὰ μοῦ πουλήσετε τὴν γυναῖκα σας, θὰ θέλει ἡ ἴδια νὰ πουληθεῖ. Νομίζετε ὅτι οἱ Οὐκρανέζες καὶ οἱ Ῥωσίδες ποὺ ἐργάζονται στὰ κακόφημα μπὰρ τῆς Εὐρώπης δὲν διέθεταν ἀξιοπρέπεια καὶ ἠθικὲς ἀξίες. Φυσικὰ καὶ διέθεταν, ἀλλὰ ὅταν κανεῖς πεινάει τὰ παραμερίζει αὐτά.

  Φυσικὰ δὲν πιστεύω ὅτι κάτι τέτοιο εἶναι πιθανόν, γιατὶ οἱ περισσότεροι Ἕλληνες (ἀκόμα καὶ οἱ ψηφοφόροι τοῦ ΚΚΕ) ξέρουν τὸ συμφέρον τους. Ξέρουν ὅτι δὲν θὰ βγεῖ ποτὲ τὸ ΚΚΕ, παρὰ μόνο μὲ βία καὶ αἷμα. Ἂν ὑπῆρχε πιθανότητα νὰ βγεῖ τὸ ΚΚΕ δὲν θὰ τὸ ψήφιζαν οὔτε οἱ ἴδιοι. Πραγματικὸς στόχος τοῦ ΚΚΕ εἶναι νὰ παίρνει αὐτὸ τὸ 4%-5% ὥστε νὰ λαμβάνει τὴν κρατικὴ χρηματοδότηση.

  Ὁπότε δὲν περιμένω νὰ δῶ καμμία "ανατροπή". :) Θὰ βγάλετε τὸν Τσίπρα, θὰ παριστάνετε μετὰ τοὺς κοψοχέρηδες γιατὶ ἄλλα ἔλεγε κι ἄλλα ἔκανε (εὐτυχῶς), θὰ ψηφίσετε μετὰ πάλι τὴν ΝΔ (ἴσως μὲ ἄλλο ὄνομα), θὰ κυβερνάει συνεχῶς τὸ ΠΑΣΟΚ ὡς τσόντα, καὶ κάπως ἔτσι θὰ ἐπιβιώσετε γιὰ ἀρκετὰ χρόνια ἀκόμα, καὶ θὰ ἐπανέλθει ἡ οἰκονομία σιγὰ σιγὰ ἀπὸ μόνη της. Ἔτσι γίνεται πάντα μετὰ ἀπὸ κάθε οἰκονομικὴ κρίση. Οἱ ἄνθρωποι βρίσκουν λύσεις. Ὅσο ἀνακατεύεται ἡ κυβέρνηση, καθυστερεῖ τὴν ἀνάκαμψη, ἀλλὰ τελικὰ ἡ οἰκονομία καταφέρνει καὶ ἐπιβιώνει, γιατὶ ἡ οἰκονομία δὲν εἶναι ἡ κυβέρνηση, ἀλλὰ οἱ ἄνθρωποι, ἡ κοινωνία, οἱ ἐπιχειρηματίες, οἱ ἐργαζόμενοι, οἱ καινοτόμοι, οἱ ἄνθρωποι ποὺ θέλουν νὰ βγάλουν λεφτὰ καὶ νὰ ζήσουν μὲ τὴν ἀξία τους καὶ ὄχι ὡς κρατικοδίαιτοι.
 • giannis aggelopoulosΤρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014, 16:51
  Κυριε Μπογιοπουλε εχω βαρεθει με τις μονιμες διαπιστωσεις σας ...πεστε μας και καμια προταση εκτος του οτι ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΗΛΙΘΗΕ ελεος πια
 • Ηρακλής Χ.Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014, 09:46
  Πολύ καλό το άρθρο σου Νίκο!

  Να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω τι μας ξημερώνει από την επόμενη των εκλογών (και δεν με νοιάζει να το λέω, θα ψηφίσω ΣΥ.ΡΙΖ.Α) αλλά θέλω και γώ να έρθει αυτή η "αποσταθεροποίηση"! Μπας και αρχίσει σιγά σιγά να φύγει λίγη σαπίλα από μπροστά μας! Μακάρι όποιοι βγουν στην εξουσία να έχουν λίγο τσίπα πάνω τους και να δείξουν λίγο απ τα "αυτά" τους χωρίς να φοβούνται!
  Θα δούμε......

 • Αθήνα8°CΥψηλή:12°C
  Χαμηλή:7°C
 • Θεσ/νίκη4°CΥψηλή:5°C
  Χαμηλή:0°C
 • Πάτρα10°CΥψηλή:8°C
  Χαμηλή:3°C
 • Ηράκλειο16°CΥψηλή:16°C
  Χαμηλή:9°C
 • Λάρισα3°CΥψηλή:5°C
  Χαμηλή:1°C