Χουάν Κάρλος: Τον πληρώσαμε κι αυτόν…

Πρώτη καταχώρηση: 19/06/2014 - 09:00

Τελευταία δημοσίευση: 19/06/2014 17:00Υποκειμenikos

Χουάν Κάρλος: Τον πληρώσαμε κι αυτόν…

   Ο παραιτηθείς βασιλιάς της Ισπανίας, ο Χουάν Κάρλος, από σήμερα θα αποκαλείται και επισήμως «τέως». Από εμάς πάντως, τους Έλληνες, δεν πρέπει να έχει παράπονο. Εμείς κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να την περάσει μπέικα (συγγνώμη: βασιλικά, εννοούσαμε…) τα τελευταία 50 χρόνια. Μέχρι που τον… προικίσαμε, κιόλας.

   Για την ακρίβεια προικίσαμε τη σύζυγό του, τη Σοφία. Τη «δικιά» μας τη Σοφία, τη θυγατέρα της Φρειδερίκης. Έτσι γινόταν (παλιά…) στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα της «βίας και της νοθείας», του παρακράτους και της καρφίτσας, στην Ελλάδα που έστελνε τα παιδιά της μετανάστες, ο πένητας λαός τάιζε άνακτες…

   Κάπως έτσι συνέβη και το 1962. Ήταν για την ακρίβεια 15 Μάρτη 1962, όταν η τότε κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή ψήφισε στη Βουλή τον περιβόητο νόμο «περί συστάσεως προικός» για την πριγκίπισσα Σοφία. Η προίκα για τον γάμο της Σοφίας με τον Χουάν οριζόταν στα 300.000 δολάρια, ήτοι 9.000.000 δραχμές εκείνης της εποχής.

   Φυσικά ο ελληνικός λαός δεν πλήρωσε μόνο την προίκα. Πλήρωσε και τα γλέντια. Πλήρωσε και το… καταπέτασμα. Όπως έχει υπολογίσει η δημοσιογράφος Σοφία Μαλτέζου στο βιβλίο της «Η εγγονή του Κάιζερ» (εκδόσεις «Ερμείας») οι δύο γάμοι, τόσο της βασιλοπούλας Σοφίας με τον Χουάν όσο και δυο χρόνια αργότερα του Κωνσταντίνου με την Άννα Μαρία της Δανίας, στοίχισαν στους Έλληνες φορολογουμένους περί τα 150.000.000 δραχμές (σσ: για να καταλάβει κανείς το μέγεθος του ποσού, αρκεί να σημειώσουμε ότι το 1964 το λαϊκό λαχείο μοίραζε σε όλες τις κατηγορίες το μυθικό ποσό των 16.000.000)…  

   Ο γάμος του Χουάν, λοιπόν, μας στοίχισε λίγο παραπάνω, αλλά το χαρήκαμε. Τέτοια λαμπρότητα είχε να ζήσει το «πόπολο» από τους γάμους του Καραγκιόζη. Τι οι 30 και πλέον εν ενεργεία βασιλιάδες και πρίγκιπες που είχαν συρρεύσει στην Ελλάδα για το μυστήριο. Τι οι περίπου 3.000 (!) αυλικοί που είχαν κουβαληθεί από την Ισπανία. Τι οι 100 και πλέον έκπτωτοι γαλαζοαίματοι. Τι η χρυσή άμαξα με τα 6 χρυσοντυμένα άλογα που μετέφεραν τη νυφούλα. Τι τα 80.000 τριαντάφυλλα και γαρίφαλα που στόλισαν τις εκκλησίες, από τα μανουάλια μέχρι τα καμπαναριά. Όλα αυτά τα πληρώσαμε εμείς…


   Η υπόθεση της προίκας της Σοφίας, πέραν του γελοίου του πράγματος (για την ακρίβεια: λόγω και του γελοίου του πράγματος) υπήρξε ενδεικτική της συμπεριφοράς προς το λαό εκ μέρους του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος (τότε…).

   Τι κι αν η προδικτατορική ΕΔΑ φώναζε ότι «η προικοδότησις θα ημπορούσε να εκληφθή ως πρόκλησις προς τους πενόμενους και τους ανέργους Ελληνες, που για να ζήσουν αναγκάζονται να πάρουν το δρόμο της ξενιτιάς...» (Αυγή 8/2/1962).

   Η κυβέρνηση, δια του υπουργού Οικονομικών (σσ: τότε δεν ήταν ο… Στουρνάρας), είχε άλλη άποψη. Δήλωνε ο Θεοτόκης: Η κυβέρνηση θεωρεί την προίκα προς τη Σοφία ως «ηθικήν και έμπρακτον συμμετοχήν του ελληνικού λαού εις το ευτυχές γεγονός» και πως η προικοδότηση ήταν χαρακτηριστική «της εθνικής ευαισθησίας από την οποίαν εις τοιαύτας περιστάσεις πάντοτε διαπνέεται το έθνος»!

   Την περίοδο του γάμου - και της προικός – συνεχείς ήταν οι λαϊκές διαμαρτυρίες για τα χαμηλά εισοδήματα, αλλά και για τον φτωχό προϋπολογισμό που αφορούσε στις κοινωνικές παροχές. Εξου και το σύνθημα στις διαδηλώσεις: «Προίκα στην Παιδεία και όχι στη Σοφία».

   Χαρακτηριστικό ήταν το άρθρο στην πρώτη σελίδα της προδικτατορικής «Αυγής», στις 22/2/62, με τίτλο «ΠΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ», στο οποίο σημειωνόταν: «Η Παράνομη κυβέρνησις της ολιγαρχίας με κυνική δήλωσι του αρμοδίου υπουργού των Οικονομικών κ. Θεοτόκη, επιβεβαιωθείσα και από τον αντιπρόεδρο της κ. Κανελλόπουλο, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο αυξήσεως των μισθών και ημερομισθίων των εργαζομένων την ίδια μέρα που χάριζε απλόχερα στον Ισπανό γαμπρό 9 εκατ. δραχμές. Η κυβερνητική δήλωσις είναι αντάξια της κυβερνήσεως της πείνας και της μεταναστεύσεως, αλλά και των οργίων και της ασυδοσίας των 500 οικογενειών που λυμαίνονται τον τόπο...» (σσ: αυτά τότε…).

   Το άρθρο, δε, έκλεινε με τον ακόλουθο επίλογο: «Είναι απαράδεκτη πρόκλησις να ανοίγη η κυβέρνησις της ολιγαρχίας την κάσα του λαού για την προίκα του Δον Κάρλος και όταν αυτός ο λαός που παράγει τα πάντα σε αυτόν τον τόπο θέλη ένα κομμάτι ψωμί από το δικό του μόχθο, να τον αφήνουν να πεθαίνη της πείνας...».

   Η κυβέρνηση, βέβαια, προχώρησε και στην ψήφιση του νόμου και στην προικοδότηση της Σοφίας. Την επομένη, δε, της ψήφισης του νόμου περί προίκας, στις 16/3/62, η «Αυγή» κυκλοφορεί με το ακόλουθο ρεπορτάζ στην πρώτη της σελίδα: «Μετά τα μεσάνυκτα το νομοσχέδιο εψηφίσθη σε πρώτη ανάγνωσι, αφού προηγουμένως η ΕΔΑ εδήλωσε ότι δε μετέχει στην ψηφοφορία για να υπογραμμίσει την έντονη αντίθεσί της προς το ηθικώς και πολιτικώς απαράδεκτο νομοσχέδιο περί προικοδοτήσεως του Δον Χουάν Κάρλος, επίδοξου διαδόχου του απαισίου καθεστώτος του δικτάτορος της Ισπανίας Φράνκο...». Εκ μέρους της ΕΔΑ, στη συνεδρίαση είχε μιλήσει η βουλευτής Σβώλου, η οποία είχε αφενός ταχθεί κατά του αναχρονιστικού θεσμού και αφετέρου είχε τονίσει πως «εκτός τούτου η προικοδότησις αποτελεί βαρύτατην φορολογίαν μη νομοθετημένην. Το αυτό ισχύει και δι' όλους τους εράνους της βασιλικής προνοίας, η κυβέρνησις, δε, προβάλλει το στέμμα διά να καρπούται η ιδία οφέλη».

   Αυτά συνέβαιναν επί των «κυβερνήσεων της ολιγαρχίας». Αλλά από τότε τα πράγματα έχουν, σαφώς, βελτιωθεί. Οι Έλληνες δεν πληρώνουν, πια, βαρύτατη – και μη νομοθετημένη - φορολογία για τις προίκες των βασιέλων. Τώρα, μισό αιώνα μετά από την πολιτική «των οργίων και της ασυδοσίας των 500 οικογενειών που λυμαίνονται τον τόπο», οι Έλληνες πληρώνουν, πλέον, φόρους και χαράτσια για την «προίκα» των τραπεζιτών. Που είναι και νομοθετημένη…

 

email: mpog@enikos.gr

 

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο, αποθήκευσε τους τηλεφωνικούς αριθμούς του enikos.gr και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις.

Tηλ. 6944 05 05 05 και 6944 06 06 06

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το enikos.gr:

 

e-mail: info@enikos.gr

Tηλ: 210 87 88 006-007-008

Fax: 210 87 88 200

Γράψε κι εσύ το δικό σου σχόλιο:

όνομα
e-mail
σχόλιο
 
 
*

To όνομα είναι υποχρεωτικό πεδίο. Το e-mail δεν θα εμφανίζεται.
To σχόλιο σας θα εμφανιστεί στο site με μια μικρή καθυστέρηση.
Η δημοσίευση του σχολίου σας θα ολοκληρωθεί μόλις επιβεβαιώσετε ότι εσείς είστε ο σχολιαστής, μέσα από το email σας.

Σχόλια (20)
 • ΕΛΛΗ Δ.Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014, 01:33
  Μπραβο, Νικο!!!Εξαιρετικο αρθρο ιστορικης μνημης και αφυπνισης.Ακριβως στην Προικα της Σοφιας πηγε συνειρμικα ο νους μου , οταν ακουσα για την παραιτηση του απεχθους Χουαν Καρλος, αν και σε κεινα τα γεγονοτα οι ιδιοι οι γονεις μου ηταν παιδια.Μας τα παραθετεις κατανοητα κι εμπεριστατωμενα!!!Τοση ανηθικη σπαταλη!Απο εναν χυδαιο, επονειδιστο θεσμο.Απο πολιτικους που ποτε δεν αγαπησαν το λαο αυτον.(Αχ, ποσοι Εφιαλτες μαζεμενοι σε τοσο μικρο τοπο!!)Και μεσα σε ολα η εφιλαλτικη φιγουρα της ΦΡ(ειδερ)ΙΚΗΣ, να στηνει ιντριγκες και να εξουσιαζει...Αυτη η πανουκλα της Βασιλειας εκανε αμετρο κακο στη χωρα.Δε φτανει που με την εισβολη των Γερμανων ΑΡΠΑΞΑΝ το ελληνικο χρυσο και το εσκασαν σαν τα ποντικια οι Βασιλεις(Ηγετες!)Η παρουσια της Βασιλειας διχασε το λαο.Την κλιμακωση του Εμφυλιου και τις απηνεις διωξεις εναντιον αγνων δημοκρατων τις ενορχηστρωσαν τα Ανακτορα.Μια "σφηκοφωλια" απο κηφηνες που δηλητηριαζαν την πολιτικη ζωη της χωρας και υπηρχε μονο για να απομυζα το φτωχο λαο κ να ζει πλουσιοπαροχα , τεμπελιαζοντας.Μια σπειρα απο υαινες που κατασπαρασσαν τους ωραιους οραματιστες του λαου -αυτο ηταν οι βασιλεις παντοτε-τουλαχιστον για την Ελλαδα.Απορω πως υπαρχουν ευρωπαικοι λαοι που στον 21ο αιωνα-υστερα απο τοσους αγωνες- δεχονται αυτον τον παραλογο νεποτισμο της Βασιλειας , που τους κοστιζει τοσα χωρις να προσφερει κατι.ΜΠΡΑΒΟ, ΝΙΚΟ ΜΟΥ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΘΥΜΙΖΕΙΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ!Κακο πραγμα η ληθη...@Και να ενημερωσω τους "φιλους"...εθνικοφρονες οτι "προδιδουν την Ελλαδα" και τη... "φυλη" οταν δηλωνουν "φιλοβασιλικοι" διοτι οι Γλυξμπουργκ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, αλλα Δανοι..."Οικονομικοι μεταναστες" ηταν οι καημενοι...Οι δε γαμοι τους γινονται με ξενους/ες.Που πηγε το...εθνικο σας αισθημα???.
 • HelleneΣάββατο 21 Ιουνίου 2014, 15:38
  Καθημερινα τα φασισταρια που ερχοντε και μαγαριζουν την στυλη, προσπαθουν με καθε τροπο να τραβηξουν την προσοχη και προκαλουν με τις ¨εξυπναδες τους
  Η αδιαφορια και η περιφρονηση αξιζει στο θρασος τους.
  Φτωχα μυαλα χωρις ενδιαφερον
 • @ bonbonΠαρασκευή 20 Ιουνίου 2014, 16:32
  Όχι αγόρι μου δεν λέω γιά ψυχιάτρους της Σοβιετίας. Γιά δικούς μας λέω εδώ.
  Γιατί αυτά που γράφεις κατά καιρούς μόνο ένας παλαβός μπορεί να τα γράφει. Επίσης, εσύ ειδικά, μην λες κανένα άλλον βλάκα, γιατί κρατάς τα σκήπτρα κι ο συνειρμός είναι άμεσος. Κι η αυθόρμητη αντίδραση "κοίτα ποιός μιλάει".
  Αυτά που γράφεις είναι ασυναρτησίες κι αντιδράσεις μικρού παιδιού. Δείχνουν νηπιακό εγκέφαλο. Είναι εντελώς ηλίθια αντίδραση να σου λέει κάποιος ότι ξοδεύτηκαν λεφτά από το υστέρημα του φτωχού λαού κι εσύ να λες γιά τους κουμουνιστές. Δείχνει το λιγότερο άνθρωπο χαμηλής νοημοσύνης.
  Να σου φέρω ένα παράδειγμα: Σκοτώνεις κάποιον. Στο δικαστήριο μπορείς να επικαλεστείς ότι στην διάρκεια της ζωής της ανθρωπότητας έχουν γίνει εκατομμύρια φόνοι και να ζητάς ν' απαλλαγείς γι' αυτό τον λόγο; Τι πιστεύεις; Οι Δικαστές θα σ' αθωώσουν;
  Δεύτερο παράδειγμα κι εγκαταλείπω. Μπαίνεις στο σπίτι σου και βρίσκεις την γυναίκα σου στο κρεββάτι με κάποιον. Βάζεις τις φωνές κι αυτή σου λέει: μην κάνεις έτσι. Κι η γυναίκα του φούρναρη στο κρεββάτι είναι με τον εραστή της.
  Τι θα κάνεις τότε; Θα πεις: ε, αφού το κάνει κι η γυναίκα του φούρναρη εντάξει. Και κοίτα αγάπη μου όταν τελειώσετε φτιάξε και δυό καφεδάκια. Πως είπαμε ότι σε λένε φίλε;

  Πιό λιανά δεν μπορώ να στο κάνω.

  Δεύτερο στοιχείο που αποδεικνύει -όχι ότι είσαι βλάκας αυτά τα λέμε επειδή αρπαχτήκαμε. Αλλά ότι δεν βάζεις το μυαλό σου να σκεφτεί. Σου λέω ότι κακώς δόθηκε η προίκα της Σοφίας κι εσύ απαντάς για την Σοβιετία. Σου είπε κανείς ότι είμαι κομμουνιστής κι ότι συμπαθώ εκείνο το καθεστώς; Δηλαδή όποιος δεν είναι κομμουνιστής έλεγε δώστε κι άλλα; Αυτό νομίζεις; Γι' αυτό σε λέω βλάκα. Σου λέω γειά σου Γιάννη και μου απαντάς κουκιά σπέρνω. Αν ήσουν έξυπνος δεν θ' απαντούσες σε νηπιακό επίπεδο. Θα έλεγες "καλώς δώσαμε την προίκα" και θα το στήριζες. Αλλά δεν είσαι σε θέση να το κάνεις γιατί το μυαλό σου δεν φτάνει μέχρι εκεί. Αυτός είσαι. Να γράφει καμμιά σαχλαμάρα στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ. Δευτεράντζα. Ανίκανος για τον παραμικρό συλλογισμό.
  Ακόμα κι όταν σε λένε πανύβλακα, εσύ απαντάς "εσύ είσαι πανύβλακας" Δεν έχεις την παραμικρή ικανότητα για πρωτότυπη σκέψη.
  Αφαίρεσαι απ' το κείμενο όλα τα μπινελίκια που σου απευθύνω και διάβασε με προσοχή τα υπόλοιπα. Ίσως σε ωφελήσουν.
 • @ κξΠαρασκευή 20 Ιουνίου 2014, 14:53
  Ναι βέβαια. Έτσι πρέπει να κάνουμε. Ιδίως να καθιερώσουμε την οπλοκατοχή. Μπας και σε πετύχει κανένας να λες όσα λες και σου την μπουμπουνίσει να ησυχάσουμε. Άνθρωπέ μου πας καλά; Η οπλοκατοχή είναι το ζητούμενο;
 • bonbonΠαρασκευή 20 Ιουνίου 2014, 13:42
  @ bonbon Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014 17:48
  Πανύβλαξ, αν εξεταζόμαστε από ψυχιάτρους εντεταλμένους του ΚΚΕ, σίγουρα θα κλεινόμαστε μέσα. Θα γνωρίζεις ότι μια από τις μεθόδους εξουδετέρωσης των αντιπάλων του σοβιετικού καθεστώτος, ήταν ο χαρακτηρισμός τους ως ψυχασθενών και ο εγκλεισμός τους σε ψυχιατρείο.
  Διότι στο περιορισμένο μυαλουδάκι του φανατικού κουμουνιστή, σαν το δικό σου καλή ώρα, ήταν αδιανόητο ο αντιφρονών να μην αντιλαμβάνεται τον παράδεισο στον οποίο ζούσε.
  Αλλά είσαι τόσο βλάκας ή άσχετος ή και τα δύο, ώστε να μην καταλαβαίνεις ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.
 • karimiΠαρασκευή 20 Ιουνίου 2014, 12:56
  αγαπητέ Νίκο
  για το άρθρο σου σχετικά με την προίκα και τι πλήρωσε ο ελληνικός λαός εγώ θα σου περιγράφω τι ξόδεψε ο σάχης της Περσίας για το επέτειο της ενθρονίσεις του το όπιο πραγματοποιήθηκε στην πόλη shiraz (Περσέπολη ) και μάλιστα μετονόμαζε τον εαυτό ως βασιλιάς των βασιλιάδων .
  λοιπόν για την γιορτή αυτή ξόδεψε το έτος 1967 το ποσών των 2 δις εκατομμυρίων δολαρίων φυσικά δεν χρειάζεται να να πούμε πια εταιρία ανέλαβε την εκδήλωση και ποιοι ήταν οι παραβρισκόμενοι στην εκδήλωση
  ο βασιλείας την Περσίας δηλαδή ο πατέρας του ως αξιωματούχος του στρατού ανέλαβε την εξουσία με πραξικόπημα κυρίως με την βοήθεια των Άγγλων έδιωξε τον τότε αριστερό πρωθυπουργό του Ιράν (mohammad mosadeq ) και η συνέχεια πλέον είναι γνωστή στην νεότερη ιστορία .

  ΥΓ .Ο σάχης του Ιράν λεγόταν παλλανή που στην ελεύθερη μετάφραση σημαίνει Σαμαράς δηλαδή ο άνθρωπός που φτιάχνει σαμάρια όμως ντρεπόταν να λέγετε Σαμαράς και έτσι από τον παλλανή που λεγόταν το έκανε παχλαβή που η λέξη παχλαβή προέρχεται από το παχλεβάνη δηλαδή πρωταγωνιστή κ.τ.λ
 • τι τον θελουμε παιδια το βασιλια, τι τον θελουμε παιδια το βασιλια...?Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014, 10:33
  Νεκταριε και BonBon
  Σας ετσουξε και σημερα το αρθρο του Μπογιοπουλου.
  Λεει αληθειες για το καθεστως και το βασιλια που γουσταρετε.

  Σας τσουζει το ΚΚΕ οι αγωνες του και οτι ηταν και ειναι πεντακαθαρο σε αντιθεση με τη βρωμα του συστηματος σας. Σας ετσουζε η ΕΣΣΔ και η αλληλεγγυη των κομμουνιστων ειναι αρετες που οι φασιστες ουτε στον υπνο σας.
  Ηρεμηστε τα καλυτερα ερχονται.
 • ρικαΠαρασκευή 20 Ιουνίου 2014, 02:12
  Νίκο πήγα 52 χρόνια πίσω με τα γραφόμενα σου. Οκτώ χρόνων το 1962 και θυμήθηκα σαν να ηταν τώρα τα σχόλια του πατέρα μου για την προίκα-σκανδαλο κλπ κλπ. Οσο για τις 500 οικογένειες καλα κρατάνε εως σήμερα. Εμείς τι κάνουμε και δεν τα αναποδογυρίζουμε. Τότε εξαγωγή νεου εργατικου δυναμικου, τώρα νεου επιστημονικου δυναμικου. Οτι κατα καιρούς τους χρειάζεται ......
 • κξΠέμπτη 19 Ιουνίου 2014, 19:21
  Η προίκα της Σοφίας είναι άλλο ένα παράδειγμα της αυθαιρεσίας της (δημοκρατικής) κυβέρνησης. Η κυβέρνηση είχε να λάβει κι αυτή το κάτι τι της, σε συνεργασία με το παλάτι. Η κυβέρνηση έχει τα όπλα και τις φυλακές, και κάνει ό, τι γουστάρει. (Πάντα νόμιμα). Αυτό βλέπουμε και σήμερα.

  Ποια είναι η λύση, Μπογιόπουλε; Η περαιτέρω γιγάντωση της κυβέρνησης; Ο κρατισμός; Ο κομμουνισμός; Αντί να τρώνε βασιλείς και αυλοκόλακες να τρώνε δικτάτορες και κομματικοί γραφειοκράτες;

  Όχι. Η λύση είναι η μικρή κυβέρνηση. Η μικρή φορολόγηση. Η ελεύθερη οικονομία. Η προσωπική ελευθερία, που περιλαμβάνει και το δικαίωμα αυτοπροστασίας από την κυβέρνηση, και που διασφαλίζεται μέσω ελεύθερης οπλοκατοχής, όπως στην Αμερική.

  Με άλλα λόγια, διαπιστώνεις ορθώς το πρόβλημα, αλλά προτείνεις εντελώς λάθος λύση.
  Για να απαλλαγούμε από την αυθαιρεσία της κυβέρνησης η λύση δεν είναι ο κομμουνισμός, αλλά ο πραγματικός καπιταλισμός. Ο καπιταλισμός που ακόμα και στην Αμερική δεν είναι τέλειος, γιατί και στην Αμερική ακόμα η κυβέρνηση αυθαιρετεί σε μεγάλο βαθμό (αν και όχι όσο στην Ελλάδα). Αλλά τουλάχιστον οι Αμερικανοί έχουν βαθιά ριζομένες τις αξίες της ελευθερίας και του αντι-κυβερνητισμού, και παλεύουν για την ελευθερία τους, κάτι που στην Ελλάδα δεν συμβαίνει, γιατί ο κόσμος νομίζει ότι η λύση στον κρατισμό είναι ο περισσότερος κρατισμός.
 • @ ΝεκταριοςΠέμπτη 19 Ιουνίου 2014, 17:52
  Βρε πανύβλακα αν έγινε έτσι όπως λες το ΚΚΕ έφερε συνάλλαγμα στη Χώρα. Ενώ οι δικοί σου διώξανε συνάλλαγμα. Πανύβλακα.
 • @ bonbonΠέμπτη 19 Ιουνίου 2014, 17:48
  Για σένα ισχύει αυτό που λένε: Και που να σφίξουν οι ζέστες.
  Μερικοί κυκλοφορείτε από λάθος.
  Αν γινόντουσαν μπλόκα στους δρόμους από συνεργεία ψυχιάτρων θα είχατε προ πολλού καταλήξει στο Δρομοκαϊτειο. Η πλημμελής λειτουργία του συστήματος Υγείας σας επιτρέπει να κυκλοφορείτε ελεύθεροι.
  Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν άνθρωποι που να γράφουν όσα γράφεις εσύ και να πιστεύουν ότι είναι δυνατόν να μην τους πουν παλαβούς.
  Εκτός αν είσαι φαρσέρ και παίζεις με τα νεύρα μας, οπότε σου βγάζω το καπέλλο. Τα κατάφερες.
 • bonbonΠέμπτη 19 Ιουνίου 2014, 17:04
  @ Καλό το "μεροκάματο";
  Ξευτιλίζεται όποιος λέει αρλούμπες, γιατί δεν έχει τίποτα άλλο να πει καραγκιοζάκο. Τράβα τώρα σε κανένα χορηγό από τους απόρρητους για το χαρτζιλίκι σου, μια και σαν κοροϊδάρα, παρέχεις υπηρεσίες στο κόμμα τζάμπα.
  Εκτός κι αν είσαι από τα επαγγελματικά στελέχη οπότε πάω πάσο.
  Υ.Γ. Ποσοστά από το σκότωμα του 902 κονόμησες;
 • ΤΡΑΓΟΥΔΟΣΑΥΡΟΣΠέμπτη 19 Ιουνίου 2014, 16:47
  Στην δήθεν προηγμένη πολιτκώς Ήπειρό μας, την Ευρώπη, υφίστανται σήμερα 11 μοναρχίες και μιά θεοκρατία!
  Παραθέτω τις χώρες με τις επίσημες ονομασίες τους:

  01. Βασίλειο τής Μεγάλης Βρετανίας και τής Βορείου Ιρλανδίας
  02. Βασίλειο τής Ολλανδίας
  03. Βασίλειο τού Βελγίου
  04. Βασίλειο τής Δανίας
  05. Βασίλειο τής Σουηδίας
  06. Βασίλειο τής Νορβηγίας
  07. Βασίλειο τής Ισπανίας
  08. Μεγάλο Δουκάτο τού Λουξεμβούργου
  09. Πριγκηπάτο τής Ανδόρας
  10. Πριγκηπάτο τού Λιχτενστάϊν
  11. Πριγκηπάτο τού Μονακό
  12. Κράτος τής Πόλης τού Βατικανό

  Από τις 11 μοναρχίες οι 7, είναι μέλη τής "φίλτατης" μας Ε.Ε., 4 είναι μέλη ΚΑΙ τής "τρισφιλίου" μας Ο.Ν.Ε., ενώ το Μονακό, η Ανδόρα και το άκρως θεοκρατικό Βατικανό, έχουν συνάψει ειδικές συμφωνίες, ώστε ΚΑΙ να χρησιμοποιούν ΚΑΙ να εκδίδουν Ευρώ κι ας μην είναι καν μέλη ούτε τής Ε.Ε., ούτε τής Ο.Ν.Ε.!...

  Σε όλες αυτές τις χώρες α-νε-ξαι-ρέ-τως, οι μονάρχες, εξαιρούνται των νόμων και των διατάξεων των Γραπτών τους Συνταγμάτων διότι, όπως όλα αναφέρουν "Ο/Η μονάρχης τελεί υπό το δικό του εθιμικό δίκαιο"!!!...
  Και φυσικά, τα εθιμικά δίκαια όπου γης είναι άγραφα!!!...

  Συνεπώς, στην "Ευρώπη τής Ισότητας των Πολιτών", υπάρχουν κάποιοι ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ μετρημένοι στα δάχτυλα των δύο χεριών που ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ, δεν είναι ίσοι μ' όλους εμάς τούς υπόλοιπους "κοινούς" τε και "θνητούς", γιατί απλά, είναι πιό πάνω ή - τουλάχιστον - πέρα από εμάς, με Συνταγματική κατοχύρωση παρακαλώ!!!...

  Και για να "δέσει" καλά το "γλυκό" τής Ευρωπαϊκής πολιτικής "εξέλιξης" και με μονάδική εξαίρεση τή Σουηδία, όλα - ΜΑ ΟΛΑ - τα Γραπτά Συντάγματα των παραπάνω χωρών, αναγράφουν πως:
  "Σε περίπτωση εξωτερικού ή/και εσωτερικού αποσταθεροποιητικού παράγοντα ο/η μονάρχης, τίθεται ανώτατος/η και μοναδικός/ή αρχηγός τού Έθνους και των όπλων"!!!...
  Και να πεις ότι οι αποσταθεροποιητικοί παράγοντες δεν μπορούν να μαγειρευτούν σε τσουκάλια είτε τού εσωτερικού, είτε τού εξωτερικού...

  Επίσης, στην Μεγάλη Βρετανία, όπου υδίστατια κραταιότατη η μοναρχία έως και σήμερα, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΡΑΠΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!!!...
  Ω ΝΑΙ!!!
  Υπάρχει μονάχα η Μάγκνα Κάρτα τού 13ου αιώνα (εάν θυμάμαι καλά τον αιώνα που αυτή γράφτηκε), καθώς υπάρχει και γραπτό δικαιακό (ποινικό) δίκαιο για την οργάνωση τής λειτουργίας τής κοινωνίας!!!...

  Επιπλέον, στην "εξελιγμένη" οικονομικώς, τεχνολογικώς και πολιτικώς "Μεγάλη" Βρετανία, που το σύστημά της μαζί με τις πολιτικές της αποφάσεις έχουν αρκετές φορές αποτελέσει μπούσουλα για τα τής Ε.Ε., υπάρχουν και 2 κοινοβούλια! Η Βουλή των Λόρδων και η Βουλή των Κοινοτήτων, αγγλιστί "The House of Lords" και "The House of Commons". Κι ο όρος "commons" στα Αγγλικά επ' ουδενί δε θα πει "κοινότητες", αλλά "κοινοί"...

  Κα σαν μην έφταναν όλ' αυτά, για όλους όσους νομίζουν πως οι μονάρχες δεν είναι παρά διακοσμητικοί, ας θυμηθούμε ή ας γνωρίζουμε ότι η σημερινή βασίλισσα τής Μεγάλης Βρετανίας, η Ελισάβετ η Β', όρισε το 1974 για πρωθυπουργό, το πρόσωπο τής αρεσκείας της, παρ' ό, τι είχαν γίνει εκλογές και δίχως φυσικά να καλέσει τον Βρετανικό λαό να ψηφίσει ξανά...

  Κι επειδή εν τέλει δεν αρκεί τίποτε απ' τα παραπάνω, ας έχουμε υπ' όψιν μας ως επιπλέον δεδομένο πως ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΜΟΝΑΡΧΕΣ Α-ΝΕ-ΞΑΙ-ΡΕ-ΤΩΣ, είναι μεγαλομέτοχοι σε τεράστιες πολυεθνικές, αλλά εν τούτοις, συνεχίζουν να μασαμπουκώνουν και τα λεφτά των υπηκόων τους μέσω τής φορολογίας του εκάστοτε μοναρχούμενου Ευρωπαϊκού κράτους...

  Αυτή λοιπόν είναι μεταξύ πολλών άλλων η "Ευρώπη" που δεξιοί και αριστεραστοί* γουστάρουν τόόόόόσο πολύ!!!
  ΝΑ ΤΗ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ...

  *Αριστεραστός: Ο αριστερός εραστής τού αστισμού που συνηθίζει να συναναστρέφεται και να συμπράττει με αστούς εραστές τής αριστεράς. Ενίοτε ισχύει και το ανάποδο.
 • ΑΑΠέμπτη 19 Ιουνίου 2014, 15:40
  «300 Οικογένειες» που λυμαίνονται τον τόπο: Η αναφορά του Πόρτερ (επικεφαλής της Αμερικανικής αποστολής για τη βοήθεια στην Ελλάδα μετά τον πόλεμο) προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ που αφορά την Ελληνική «Εθνική» αστική τάξη:
  «Απ’ ό, τι μπόρεσα να διαπιστώσω, η κυβέρνηση δεν έχει καμιάν άλλη πολιτική πρακτική από το να ζητάει συνεχώς ξένη βοήθεια για να διατηρεί την εξουσία της και να διασώζει διαρκώς τα προνόμια μιας μικρής κλίκας εμπόρων και τραπεζιτών, οι οποίοι αποτελούν την αόρατη εξουσία στην Ελλάδα. Η κλίκα αυτή είναι αποφασισμένη να υπερασπίσει με κάθε μέσο τα οικονομικά της συμφέροντα και δεν ενδιαφέρεται καθόλου για το τι μπορεί να στοιχίσει αυτό στην οικονομία της χώρας. Τα μέλη της επιθυμούν να διατηρήσουν άθικτο ένα φορολογικό σύστημα που τους ευνοεί, με αληθινά σκανδαλώδη τρόπο. Αντιτίθενται στον έλεγχο συναλλάγματος, γιατί αυτό θα τους εμποδίσει να εξάγουν τα κέρδη τους στις τράπεζες του Καΐρου και της Αργεντινής. Δεν διανοήθηκαν ποτέ να επενδύσουν τα κέρδη τους στη δική τους χώρα για να βοηθήσουν στην αναστήλωση της εθνικής οικονομίας.»
  Δυστυχώς οι ίδιοι κρατικοδίαιτοι κυβερνούν ακόμα και νοιάζονται εξίσου με τότε για τη χώρα που απομυζούν και το λαό της.
 • Καλό το "μεροκάματο";Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014, 14:56
  Τα χρυσαυγιτοειδή ("bonbon" και "ΘΕΟΔΩΡΟΣ") πιάσανε νωρίς δουλειά σήμερα. Είναι φανερό πια πως τελούν σε διατεταγμένη υπηρεσία να λερώνουν τη στήλη του Μπογιόπουλου. Τουλάχιστον τους δίνουν καλό μεροκάμματο οι Κασιδιάρηδες ή τσάμπα ξεφτιλίζονται;
 • hlias kΠέμπτη 19 Ιουνίου 2014, 14:06
  μπράβο νίκο αυτά να τα διαβάζουν καί νά δούν αυτά τά άτομα που ψηφίζουν ΝΔ .Κ. ΠΑΣΟΚ.
 • ΘΕΟΔΩΡΟΣΠέμπτη 19 Ιουνίου 2014, 12:13
  Αλήθεια γιατί είσαι τόσο κακομοίρης. μη γίνεσαι γελοίος, υπάρχουν και όρια.
 • mprΠέμπτη 19 Ιουνίου 2014, 12:13
  ...ναι αλλα το καταχαρηκαμε...μπορει να μην ειχε να φαει ο λαος αλλα...τετοια χλιδη απο ποτε ειχε να δει?χορτασε το ματι του...κατι τετοια γραφεις κ ολο ξεχνας βρε νικο τη προικοδοτηση των απορων κορασιδων απ τη φρειδερικη..ναι απ τον ιδρωτα των ελληνων ηταν τα λεφτα(οι χιλιες πεντακοσιες δραχμες), , , λεπτομερεια θα μου πεις, , , , σαν το σημερινο χαρατσομερισμα του σαμαρα ενα πραμα, , , , που μας παιρνει τη μπουκια απ το στομα κ μετα μας πεταει ενα ξεροκοματο σαν τα σκυλια, , , , ολα τριγυρω αλλαζουνε κι ολα τα ιδια μενουν.....
 • ΝεκταριοςΠέμπτη 19 Ιουνίου 2014, 11:18
  Μπογιοπουλε θες να μας πεις και για τη προικα που δωσανε σε δολαρια οι πρωην σοβιετικοι πατρωνες του κομματος σου (κκε) στο πλαισιο της "προωθησης" των αποψεων τους στην ελλαδα τη δεκαετια του 80;;;;!!!!Τα ζητησανε πισω κιολας τη περιοδο της περεστροικας αλλα σιγα να μη τα επεστρεφαν τα συντροφια του περισου ..Ειπαμε κοροιδα οι πιστευοντες οχι και οι αρχηγοι!!
 • bonbonΠέμπτη 19 Ιουνίου 2014, 10:27
  Και ενδιάμεσα ο λαός προικοδότησε και προικοδοτεί αριστερούς που εξελίχθηκαν σε εθνικούς εργολάβους και καναλάρχες και υιούς «αγωνιστών» υπουργών της «Κυβέρνησης του βουνού» και νομενκλατουριστών της Ανατολικής Γερμανίας, που εξελίχθηκαν σε νταβατζήδες των τηλεπικοινωνιών.

 • Αθήνα8°CΥψηλή:12°C
  Χαμηλή:7°C
 • Θεσ/νίκη4°CΥψηλή:5°C
  Χαμηλή:0°C
 • Πάτρα10°CΥψηλή:8°C
  Χαμηλή:3°C
 • Ηράκλειο16°CΥψηλή:16°C
  Χαμηλή:9°C
 • Λάρισα3°CΥψηλή:5°C
  Χαμηλή:1°C