Όταν δεν ντρέπονται οι ψεύτες, ντρέπονται τα ίδια τα ψέματα για λογαριασμό τους!

Πρώτη καταχώρηση: 20/03/2014 - 09:00

Τελευταία δημοσίευση: 20/03/2014 17:03Υποκειμenikos

Όταν δεν ντρέπονται οι ψεύτες, ντρέπονται τα ίδια τα ψέματα για λογαριασμό τους!

  

   Από την ημέρα της εφαρμογής του Μνημονίου, τον Μάη του 2010, έχουν λεηλατήσει τον ελληνικό λαό. Του έχουν αρπάξει πάνω από 63 δισ. ευρώ – καθ’ ομολογία του Στουρνάρα. Αλλά, τώρα, αυτός ο λαός, ο λεηλατημένος, καλείται να πάρει μέρος στο… πανηγύρι που κήρυξε προχτές ο κ.Σαμαράς. Διότι τώρα έχουμε… πλεόνασμα! Από το οποίο πλεόνασμα, ο λαός – ο λεηλατημένος – το 2014 θα λάβει μέρισμα. Πόσο είναι το μέρισμα; Κάντε τη διαίρεση: 500 εκατομμύρια το πλεόνασμα προς 1.000.000 ασθενέστερους, ίσον 500 ευρώ ετησίως, ήτοι… 1,5 ευρώ την ημέρα!

   Περί αυτού πρόκειται! Τόσο αξίζουν οι εξαγγελίες του κ.Σαμαρά: 1,5 ευρώ… Δεν φτάνει, δηλαδή που η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου στήνει ψηφοθηρικό γλεντοκόπι πάνω στο κοινωνικό νεκροταφείο που προκάλεσε. Δεν φτάνει που το γλεντοκόπι γίνεται με ξένα κόλλυβα. Τα κόλλυβα του 1,5 ευρώ τα βαφτίζει και… «παντεσπάνι»!

*

   Την ίδια στιγμή που προχτές ο κ.Σαμαράς έδινε νέα διάσταση στον «μαυρογιαλουρισμό», παριστάνοντας τον «Ρομπέν» του… 1,5 ευρώ, ερχόταν στην δημοσιότητα η έκθεση του ΟΟΣΑ. Προσέξτε:  Δυο χρόνια μετά τις εκλογές, απ΄ όταν δηλαδή οι Σαμαράς – Βενιζέλος ζητούσαν ψήφο ειδάλλως όπως έλεγαν η Ελλάδα δεν θα είχε τρόφιμα, φάρμακα και καύσιμα, το 18% των Ελλήνων δεν διαθέτει χρήματα ούτε για να αγοράσει τρόφιμα!

   Πρόκειται για ποσοστό – συμφώνα με την έκθεση – μεγαλύτερο κι από το αντίστοιχο στην Κίνα!

*

   Αλλά ο κ.Σαμαράς θα δώσει… μέρισμα. Σε ποιους, όμως, θα το δώσει; Προσέξτε: Σύμφωνα με την ίδια έκθεση του ΟΟΣΑ, η απώλεια εισοδήματος των Ελλήνων πολιτών την περίοδο 2007 – 2012 ήταν 4 φορές μεγαλύτερη από τα μέσα επίπεδα των κρατών της Ευρωζώνης!

   Προσέξτε: Ανά άτομο η μέση αυτή απώλεια υπολογίζεται στην Ελλάδα στις 4.400 ευρώ! Αλλά ο κ.Σαμαράς, από το πλεόνασμα, θα δώσει μέρισμα: 1,5 ευρώ. Ολόκληρο…

   Πάμε, όμως, να δούμε και τα άλλα «μαγικά» του πλεονάσματος:

   Πρώτο «μαγικό»: Σύμφωνα με τα στοιχεία Γενικής Κυβέρνησης για τον Ιανουάριο του 2014, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες ανήλθαν στα 4,36 δις. ευρώ. Ταυτόχρονα, η μαύρη τρύπα στα Ασφαλιστικά Ταμεία μόνο από τις συντάξεις που βρίσκονται σε εκκρεμότητα ανέρχεται στα 3 δισ. ευρώ. Εντούτοις η κυβέρνηση και η τρόικα μιλούν για… πλεόνασμα! Πράγματι, λοιπόν: υπάρχει πλεόνασμα. Μπορεί, φυσικά, το πλεόνασμα να μην είναι οικονομικό και ταμειακό. Αλλά σίγουρα πρόκειται για αυθεντικό πλεόνασμα πολιτικής αγυρτείας, πολιτικής απάτης και αναίσχυντης (ευρω)ψηφοθηρίας.

   Παρεμπιπτόντως: Καθόλου δεν πρέπει να εκπλήσσει ότι η «αδέκαστη» τρόικα, σε αυτό το έργο της εξαπάτησης, διατηρεί ρόλο συμπρωταγωνιστή δίπλα στην κυβέρνηση. Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που η ευρωενωσιακή οικογένεια του «πνεύματος και της ηθικής», ανάλογα με τα πολιτικά της παιχνίδια, τα κάθε λογής πλαστά στοιχεία που της χρειάζονται τα βρίσκει «άριστα»: Από τα πλαστά στοιχεία με τα οποία μπήκαν όλες σχεδόν οι χώρες στην ΟΝΕ έως τα «σουάπ» του Παπαντωνίου. Και από τη «δημιουργική λογιστική» των κυβερνήσεων Σημίτη, έως τη «δημιουργική λογιστική» του Αλογοσκούφη και του Παπακωνσταντίνου. Όλα «άριστα». Γιατί όχι και του Στουρνάρα…

*

   Δεύτερο «μαγικό»: Λόγω πλεονάσματος θα έχουμε και «ανάπτυξη». Η οποία θα τροφοδοτηθεί και με την μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών. Αλλά, λόγω ακριβώς της μείωσης των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, τα Ταμεία θα επιβαρυνθούν κατ’ έτος με νέα τρύπα ύψους 800 εκ. ευρώ! Τι σόι «ανάπτυξη» είναι αυτή, με τα Ασφαλιστικά Ταμεία εντελώς διαλυμένα;

   Και τι είδους πρωθυπουργό «Χουντίνι» διαθέτουμε που λέει ότι θα δώσει 350 εκ. ευρώ στα Ταμεία από το πλεόνασμα για να καλύψει την τρύπα των 800 εκ. ευρώ; Σε ποια μαθηματικά το 350 είναι μεγαλύτερο του 800 (πλην, ενδεχομένως, των μαθηματικών του Μητσοτάκη, όπου το 0+0 έβγαζε… 14%);

*

   Τρίτο «μαγικό»: Ανάμεσα στα άλλα, θα καλύψουν, λένε, την δαπάνη για την αποκατάσταση των μισθών των ένστολων και των δικαστικών. Από το πλεόνασμα, πάλι. Αλλά η δαπάνη αυτή ανέρχεται στα 1,060 δισ. ευρώ. Και το πλεόνασμα που θα διανείμουν (σσ: μη σπρώχνεστε, όλοι θα πάρετε…), το προσδιόρισαν στα 500 εκ. ευρώ. Επομένως «πόθεν»;

   Μα, με τον συνήθη τρόπο: Με νέα φορολογικά μέτρα! Με κατάργηση και των τελευταίων επιδομάτων, όπως ακόμα και αυτό το επίδομα μητρότητας! Αλλά δεν θα τα πουν «μέτρα». Θα τα βαφτίσουν ξανά… «ισοδύναμα». Και μόλις τα ανακοινώσουν θα ορκίζονται ότι «δεν» πρόκειται για νέα μέτρα. Καθότι, ως γνωστόν, ο κύριος πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι «δεν θα παρθούν νέα μέτρα». Ο λόγος του, δε, είναι συμβόλαιο. Επικυρωμένο και με φτηνό χαρτόσημο: Μόλις 1,5 ευρώ…

*

   Εν κατακλείδι:

 «Τα τελευταία τούτα χρόνια στον τόπο αυτό ειπώθηκαν τα χειρότερα ψέματα της Ιστορίας. Ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια, μια και δεν ντρέπονταν τα στόματα που τα 'λεγαν» - (Μενέλαος Λουντέμης, «Οδός Αβύσσου- Αριθμός Ο»)

 

email: mpog@enikos.gr


Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο, αποθήκευσε τους τηλεφωνικούς αριθμούς του enikos.gr και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις.

Tηλ. 6944 05 05 05 και 6944 06 06 06

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το enikos.gr:

 

e-mail: info@enikos.gr

Tηλ: 210 87 88 006-007-008

Fax: 210 87 88 200

Γράψε κι εσύ το δικό σου σχόλιο:

όνομα
e-mail
σχόλιο
 
 
*

To όνομα είναι υποχρεωτικό πεδίο. Το e-mail δεν θα εμφανίζεται.
To σχόλιο σας θα εμφανιστεί στο site με μια μικρή καθυστέρηση.
Η δημοσίευση του σχολίου σας θα ολοκληρωθεί μόλις επιβεβαιώσετε ότι εσείς είστε ο σχολιαστής, μέσα από το email σας.

Σχόλια (6)
 • ΒλαδίμηροςΔευτέρα 24 Μαρτίου 2014, 03:09
  Ο κ. Μπογιόπουλος είναι πολύ επιεικής με τους κυβερνήτες μας. Μας λέει ότι οι δικαιούχοι του πλεονάσματος θα πάρουν 1, 5 ευρό την ημέρα. Τι πράγματα είναι αυτά; Εγώ θα έλεγα ότι θα πάρουν 0, 0625 ευρό την ώρα, δηλαδή, χοντρικά 6 λεπτά την ώρα! Ας μην προπαγανδίζουμε τόσο ασύστολα υπέρ της κυβέρνησης, κάνοντας ότι τη χτυπάμε!
 • ΑΝΤΥΠΑΣΠέμπτη 20 Μαρτίου 2014, 20:56
  ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ, ΤΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ,
  ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟΝ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΨΕΥΤΗ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ
  ΤΟΝ ΑΚΡΟΑΤΗ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΕΜΑΘΕ ΝΑ ΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΨΕΜΑ

  "Άγγελος εξάγγελος μας ήρθε από μακριά
  γερμένος πάνω σ’ ένα δεκανίκι
  δεν ήξερε καθόλου μα καθόλου να μιλά
  και είχε γλώσσα μόνο για να γλείφει

  Τα νέα που μας έφερε ήταν όλα μια ψευτιά
  μα ακούγονταν ευχάριστα στ’ αυτί μας
  γιατί έμοιαζε μ’ αλήθεια η κάθε του ψευτιά
  κι ακούγοντάς τον ησύχαζε η ψυχή μας

  Έστησε το κρεβάτι του πίσω απ’ την αγορά
  κι έλεγε καλαμπούρια στην ταβέρνα
  μπαινόβγαινε κεφάτος στα κουρεία και στα λουτρά
  και χάζευε τα ψάρια μες στη στέρνα

  Και πέρασε ο χειμώνας κι ήρθε η καλοκαιριά
  κι ύστερα πάλι ξανάρθανε τα κρύα
  ώσπου κάποιο βραδάκι βρε τι του `ρθε ξαφνικά
  κι άρχισε να φωνάζει με μανία

  Τα πόδια μου καήκανε σ’ αυτή την ερημιά
  η νύχτα εναλλάσσεται με νύχτα
  τα νέα που σας έφερα σας χάιδεψαν τ’ αυτιά
  μα απέχουνε πολύ απ’ την αλήθεια

  Αμέσως καταλάβαμε τι πήγαινε να πει
  και του `παμε να φύγει μουδιασμένα
  αφού δεν είχε νέα ευχάριστα να πει
  καλύτερα να μην μας πει κανένα"

  ΓΙΑ ΤΟΥΤΟ, ΟΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΤΑ "ΚΑΛΑ ΝΕΑ", ΤΑ ΗΧΗΡΑ ΜΕ ΤΙΣ
  ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΛΟΥΜΙΣΤΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ, ΑΥΤΟΣ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ.
  ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ ΓΕΜΙΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ
  ΚΑΙ ΠΡΟΘΥΜΟΥΣ ΟΚΝΟΥΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΑΚΡΟΑΤΕΣ
  ΛΙΓΑ ΤΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΛΕΒΕΝΤΙΣΣΕΣ, ΠΟΥ ΑΓΟΝΙΖΟΝΤΑΙ,
  ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΓΙΑΤΙ:
  "ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑ ΚΙΝΕΙ"

  ΜΑΘΕΤΕ ΤΟ:
  "ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟ ΤΡΥΓΟ ΚΡΑΤΑ ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ"

  ΜΕ ΕΚΤΊΜΗΣΗ

  Ε.Ι.
 • τάνιαΠέμπτη 20 Μαρτίου 2014, 17:19
  Μα και να δώσουν τα 500 ευρώ, κάποιοι δεν θα προλάβουν να τα πάρουν. Θα τα κρατήσει η τράπεζα από το λογαριασμό τους λόγω χρεών.
 • farosΠέμπτη 20 Μαρτίου 2014, 12:56
  Κι όμως, ο κόσμος, ... ψοφάει για τα ψέματα !

  Αλήθειες δεν θέλει ...
 • ΑνδρέαςΠέμπτη 20 Μαρτίου 2014, 11:42
  Αγαπητέ Νίκο συμφωνώ απόλυτα μαζί σου αλλά κάνε μου τη χάρη γιατί αναφέρεσαι στον Μητσοτάκη. Εάν δέν τον έριχνε ο μέγας ψεύτης Αντώνης, το αγγούρι θα μας έμπενε σιγά σιγά όχι έτσι απότομα όπως μας τόχωσαν τα δύο σαϊνια της Βοστόνης και μάτωσε όλη η κοινονία. Ισως να είχαμε αποφύγει και το άλλο μεγάλο λαμόγιο τον κινέζο ντέ που τέλειωσε την καταστροφή που άρχισε ο προκάτοχός του. Για σκέψου το λιγάκι.
 • Σταύρος ΤατάρογλουΠέμπτη 20 Μαρτίου 2014, 10:49
  Νίκο καλημέρα,
  μην αναφέρεσαι απαξιωτικά για τον Μαυρογιαλούρο, γιατί ήταν ο μόνος που παραδέχθηκε ότι κατάλαβε αυτό που γίνονταν και παραιτήθηκε , αναλαμβάνοντας την ευθύνη και για πράξεις αυτού του εσμού που αποκαλείται πολιτικό σύστημα και για τις οποίες ο ίδιος δεν είχε ατομική ευθύνη. Τότε που βγήκε ο ταινία ο σκηνοθέτης επέλεξε αυτόν τον τρόπο να ενημερώσει το σύστημα ότι ήδη γνωρίζαμε τι γίνεται, απλώς το σύστημα επέλεξε να λέει ότι ψιχαλίζει και ότι δεν το φτύνουν. Όσο για το πλεόνασμα, αυτό υπάρχει και είναι πλεόνασμα θράσους.

  Φιλικά,

  Σταύρος Τατάρογλου
  ( έμπορος σύνεφων ) έχουν πέραση τώρα τελευταία.

 • Αθήνα8°CΥψηλή:12°C
  Χαμηλή:7°C
 • Θεσ/νίκη4°CΥψηλή:5°C
  Χαμηλή:0°C
 • Πάτρα10°CΥψηλή:8°C
  Χαμηλή:3°C
 • Ηράκλειο16°CΥψηλή:16°C
  Χαμηλή:9°C
 • Λάρισα3°CΥψηλή:5°C
  Χαμηλή:1°C