Παραιτήθηκαν δύο διευθυντές του BBC

Παραιτήθηκαν δύο διευθυντές του BBC

 

Δύο διευθυντικά στελέχη του BBC News παραιτήθηκαν σήμερα, μία ημέρα αφού ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του βρετανικού ενημερωτικού δικτύου, δήλωσε ότι χρειάζεται ριζική αναδιάρθρωση για την αντιμετώπιση του σκανδάλου της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Η Χέλεν Μπόουντεν, διευθύντρια του BBC News και ο υποδιευθυντής της Στιβ Μίτσελ παραιτήθηκαν δύο ημέρες μετά την παραίτηση του γενικού διευθυντή Τζορτζ Εντγουίσλ , ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη για τη μετάδοση της εκπομπής Newsnight που περιείχε εσφαλμένες καταγγελίες κατά πρώην πολιτικού των Τόρις για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.

Το γραφείο Τύπου του BBC δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει την πληροφορία, ωστόσο είδηση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του αναφέρει ότι θα υπάρξει ανακοίνωση εντός της ημέρας.

Η εξέλιξη αυτή είναι το τελευταίο πλήγμα για το βρετανικό δίκτυο ενημέρωσης το οποίο βρίσκεται αντιμέτωπο με το διπλό σκάνδαλο της χρόνιας σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από την βεντέτα του BBC Τζίμι Σάβιλ και την συγκάλυψή του από το δίκτυο.

Ο Τζορτζ Εντγουίσλ , γενικός διευθυντής του BBC, παραιτήθηκε το Σάββατο αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την μετάδοση της εκπομπής Newsnight με εσφαλμένες καταγγελίες κατά πρώην πολιτικού του Συντηρητικού Κόμματος για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.

Ο Κρις Πάτεν, πρόεδρος του BBC Trust, δήλωσε χθες ότι θα αντικαταστήσει σύντομα τον Εντγουίσλ και θα ηγηθεί ριζικής αναδιάρθρωσης του βρετανικού ενημερωτικού δικτύου.  

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ