Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιάννης Τριανταφύλλου σε ηλικία 50 ετών

Σε ηλικία 50 ετών έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Γιάννης Τριανταφύλλου.

Ο Γιάννης Τριανταφύλλου εργάστηκε στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», ενώ στη στήλη του “Σημείο Συνάντησης” είχε φιλοξενήσει αρκετές από τις συνεντεύξεις που είχε πάρει από ξεχωριστά πρόσωπα και διεθνείς προσωπικότητες.

Μεταξύ αυτών ήταν του Πίτερ Αρνέτ, του πρώτου δυτικού δημοσιογράφου που πήρε τηλεοπτική συνέντευξη από τον Οσάμα Μπιν Λάντεν για το ειδησεογραφικό δίκτυο CNN σε μια σπηλιά στα βουνά του Αφγανιστάν το 1997. Ακριβώς τέσσερα χρόνια προτού ο υπόλοιπος κόσμος μάθει το όνομα του Σαουδάραβα τρομοκράτη.

Αίσθηση είχε κάνει και η συνέντευξή του με τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ επί προεδρίας Τζίμι Κάρτερ και αργότερα σύμβουλο του πρώην προέδρου Ομπάμα σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ζμπίγκνιου Μπρζεζίνσκι, για την οικονομική κρίση και την Ευρώπη.

Στο «Σημείο Συνάντησης» φιλοξενήθηκε μεταξύ άλλων και η συγγραφέας-κόρη του διάσημου επιστήμονα, Στίβεν Χόκινγκ, με αφορμή το βιβλίο που έγραψε μαζί με τον πατέρα της, στο οποίο εξηγεί όλα τα μυστικά του Σύμπαντος. Επίσης, στην «Ελευθεροτυπία» φιλοξένησε και τον σερ Τζον Κίγκαν τον διασημότερο εν ζωή θεωρητικό του πολέμου με αφορμή την επανακυκλοφορία του βιβλίου του «Το πρόσωπο της μάχης».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ