Ο Παντελής Θαλασσινός στο στούντιο του Realfm 97,8

Ο Παντελής Θαλασσινός βρέθηκε στο στούντιο του Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, με αφορμή τις νέες του εμφανίσεις.

“Στα μαγαζιά είσαι πιο ελεύθερος να παίξεις ότι θέλεις, σε μια μεγάλη συναυλία έρχεται ο κόσμος να ακούσει τα τραγούδια σου και είναι πιο λίγη η ώρα. Στο μαγαζί μπορείς να κάτσεις πολλές ώρες με τον κόσμο” τόνισε.

“Υπάρχουν πολλοί που θα ήθελα να συνεργαστώ, πάντα με όλους κάνω πολύ καλή παρέα και ειδικά με ανθρώπους που με συγκινούν” ανέφερε.

“Η ιστορία ξεκινάει την ημέρα που πέθανε ο Δημήτρης Μητροπάνος. Αυτά τα τραγούδια μου τα έδωσε ο Άλκης Αλκαίος το 2012, για να κάνουμε τον καινούργιο δίσκο του Δημήτρη Μητροπάνου. Ωστόσο, πεθαίνει και ο Αλκαίος την ίδια χρονιά. Και μένω με την κληρονομιά των στίχων, βέβαια είχε ακούσει τα πέντε τραγούδια και μου είχε πει θα τα κρατήσεις εσύ. Δεν ήθελα να βγω αμέσως μόλις πέθανε ένας άνθρωπος εμπορικά να το εκμετταλευτώ και να βγάλω το βιβλίο και το cd. Περίμενα τέσσερα χρόνια και έβγαλα με αγάπη αυτό το cd” σχολίασε.

“Η Αθήνα μου αρέσει αλλά μέχρι ενός σημείου. Είναι ένα τέρας ώρες – ώρες αλλά είναι και τόσο γλυκιά κάποιες στιγμές που βλέπεις τις ομορφιές της. Η ζωή τρέχει με τέτοιους ρυθμούς που περνάμε από όμορφα σημεία και δεν μπορούμε να τα δούμε” πρόσθεσε.

“Μου έχουν κάνει πρόταση να πολιτευτώ αλλά πιστεύω ότι στον χώρο που ανήκω, θα πρέπει να ασχολείσαι πάρα πολύ με τον κόσμο. Δεν το βλέπω σαν επάγγελμα την πολιτική. Νιώθω ότι για να πολιτευτείς πρέπει να είσαι εκπρόσωπος, να είσαι βουλευτής όχι επιβουλευόμενος. Δεν πρέπει ένας καλλιτέχνης να αξιώνεται την αναγνωρισιμότητά του, ή το όνομά του για να ασχοληθεί με αυτό που λέγεται πολιτική σήμερα, όχι με τα κοινά. Τα κοινά είναι τιμή σου να ασχοληθείς. Η Ελλάδα βαδίζει στον ξέφρενο καπιταλισμό με αλλαγή πάντα των μηχανοδηγών” υπογράμμισε.

“Έχω γράψει γύρω στα 350 τραγούδια και έχω τραγουδήσει γύρω στα 400. Τα έχω σε λίστα και μάλιστα αλφαβητικά για να μπορώ να τα βρίσκω εύκολα. Δεν θυμάμαι τους στίχους” συμπλήρωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Α ΜΕΡΟΣ:

Β ΜΕΡΟΣ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ