Μίνι τηλεοπτική σειρά για “Το όνομα του ρόδου” – ΒΙΝΤΕΟ

Μία μίνι σειρά βασισμένη στο μπεστ σέλερ του Ουμπέρτο ‘Εκο “Το όνομα του ρόδου” θα ακολουθήσει την επιτυχημένη ταινία του Ζαν Ζακ Ανό του 1986 με πρωταγωνιστές τους Σον Κόνερι και Κρίστιαν Σλέιτερ.

Η πολυαναμενόμενη ιταλογαλλογερμανική παραγωγή, μια σειρά οκτώ επεισοδίων διάρκειας 52 λεπτών, θα μεταδίδεται από απόψε Δευτέρα στη δημόσια ιταλική τηλεόραση και από αύριο, Τρίτη, στο τηλεοπτικό δίκτυο OCS στη Γαλλία, ενώ τον Μάιο θα την προβάλλει το δίκτυο SundanceTV στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ακολουθώντας πιστά την πλοκή του μυθιστορήματος που κυκλοφόρησε το 1980, μεταφράστηκε σε 40 γλώσσες και πούλησε 50 εκατομμύρια αντίτυπα, η σειρά συνδέει το αστυνομικό μυθιστόρημα που εκτυλίσσεται στον Μεσαίωνα με την ιστορική αφήγηση μιας ταραγμένης εποχής, δίνοντας παράλληλα έμφαση στο πορτρέτο ενός από τα πιο γοητευτικά πρόσωπα της σύγχρονης λογοτεχνίας.

Μετά τον Σον Κόνερι, έρχεται ο Τζον Τουρτούρο, επίσης σεναριογράφος και εκτελεστικός συμπαραγωγός, να υποδυθεί τον Γουλιέλμο της Μπάσκερβιλ, τον φραγκισκανό μοναχό με την απεριόριστη ευρυμάθεια και διορατικότητα.

“‘Το όνομα του Ρόδου’ είναι ένα σπουδαίο βιβλίο που περιέχει ένα μυθιστόρημα, το θρίλερ που αφηγείται η ταινία” του Ζαν-Ζακ Ανό, εξήγησε στους δημοσιογράφους ο Ιταλός σκηνοθέτης Τζιάκομο Μπατιάτο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ