Παραιτήθηκε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Γιώργος Θαλασσινός

Την παραίτησή του υπέβαλε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Γιώργος Θαλλασσινός. Στην επιστολή του, αναφέρει ότι του ζητήθηκε η παραίτηση χωρίς να εξηγηθούν όμως οι λόγοι.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή πηγές από το περιβάλλον του υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης σημείωναν ότι ο Λευτέρης Κρέτσου ζήτησε τις παραιτήσεις του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ Βασίλη Κωστόπουλου και του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου Γιώργου Θαλασσινού, επειδή τα δύο κορυφαία στελέχη της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης «δεν ήταν σε θέση να συνεργαστούν αρμονικά».

Ακολουθεί η επιστολή παραίτησης του κ. Θαλασσινού

Προς Υπουργό ΨΠΤΕ

Προς Υφυπουργό ΨΠΤΕ

Αγαπητοί Υπουργοί

Στις 2.11.2018 μου ζητήθηκε από τον Υφυπουργό κ.Λευτέρη Κρέτσο η παραίτησή μου από μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ, χωρίς να μου εξηγηθούν οι λόγοι. Ταυτόχρονα, έγινε γνωστό στα ΜΜΕ από κύκλους του Υφυπουργού ότι «δεν κατάφερα να συνεργαστώ αρμονικά με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ».

Οφείλω να διευκρινίσω ότι οι διαφωνίες μου με τον Βασίλη Κωστόπουλο ήταν πολιτικές (ως προς το τι πρέπει να γίνει στην ΕΡΤ), διοικητικές, δεοντολογικές και ηθικές. Δεν ήταν καθόλου «ασυμφωνία χαρακτήρων» ή εξυπηρέτηση προσωπικών φιλοδοξιών. Είμαι βέβαιος ότι το γνωρίζετε πολύ καλά αυτό.

Κατά τα άλλα, εννοείται ότι θέτω την παραίτηση μου στη διάθεση σας και εύχομαι καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στο έργο σας στην ΕΡΤ.

Γιώργος Θαλασσινός

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ