Ινστιτούτο Reuters: Στις πρώτες θέσεις προτίμησης του κοινού το enikos.gr, η Realnews και ο Realfm 97,8

Κορυφαία θέση στην εμπιστοσύνη του κοινού που ενημερώνεται από το διαδίκτυο καταλαμβάνει το enikos.gr, σύμφωνα με την έρευνα του ινστιτούτου Reuters που έγινε σε συνεργασία με το τμήμα δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της ‘Ενωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης.

Πρόκειται για μία έρευνα που καταγράφει τις συνήθειες και το προφίλ των ανθρώπων που χρησιμοποιούν για την ενημέρωσή τους τόσο το διαδίκτυο όσο και τα παραδοσιακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με την έρευνα, ότι οι χρήστες του διαδικτύου στην Ελλάδα αυξάνονται συνεχώς και σήμερα φτάνουν στο 63% του κοινού. Μάλιστα, το 56% δηλώνει ότι χρησιμοποιεί το διαδίκτυο περισσότερες από μία φορές την ημέρα.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, το enikos.gr αποτελεί έναν από τους πρώτους ιστότοπους που επιλέγει το 88% του κοινού για την ενημέρωσή του κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Το συγκεκριμένο ποσοστό εκπροσωπεί εκείνους που προτιμούν τις ιστοσελίδες που δημιουργήθηκαν στο διαδίκτυο, σε αντίθεση με τα μικρά ποσοστά εκείνων που ενημερώνονται από ιστοσελίδες εφημερίδων ή τηλεοπτικών σταθμών.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται, στην ίδια έρευνα, στην εφημερίδα Realnews που αποτελεί την πρώτη επιλογή των Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου για την ενημέρωσή τους από τα παραδοσιακά Μέσα Ενημέρωσης. Στις παρατηρήσεις τους οι ερευνητές επισημαίνουν ότι οι Έλληνες που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο δεν απορρίπτουν τα παραδοσιακά Μέσα, αντιθέτως τα προσθέτουν στα Μέσα που χρησιμοποιούν για την καθημερινή ή την εβδομαδιαία ενημέρωσή τους. Στο πλαίσιο αυτό, η έρευνα επιβεβαιώνει και την πρώτη θέση του Realfm 97,8 στην ακροαματικότητα, κατατάσσοντάς τον, μαζί με την Realnews, στην πρώτη θέση των προτιμήσεων του κοινού.

Τα αποτελέσματα της έρευνας που αποτυπώνουν τις προτιμήσεις, τις συνήθειες και τις αντιλήψεις του ελληνικού κοινού τόσο για τα ψηφιακά όσο και για τα παραδοσιακά Μέσα Ενημέρωσης παρουσιάστηκαν σήμερα στο κτίριο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ