The Katia Paschou Project – Μάσκες

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου, 20.30 – Μάσκες. Το The Katia Paschou Project επιστρέφει δυναμικά δίνοντας «φωνή» σε σύγχρονους Έλληνες δημιουργούς.«Όταν η αποστολή μιας ομάδας είναι τα μέλη της να κοινωνούν μέσα στην Τέχνη και να την συν-δημιουργούν, φυσική συνέχεια της πορείας μας είναι να δώσουμε «φωνή» σε σύγχρονα και πρωτότυπα έργα. Οι καλλιτέχνες μαθαίνουν να συνδράμουν στο έργο σύγχρονων συνθετών, δίνοντας έτσι πνοή στη νέα δημιουργία. ΚΠ» #challengeandchangeΗ Κάτια Πάσχου ερμηνεύει τον κύκλο του διεθνώς καταξιωμένου συνθέτη Ιωσήφ Παπαδάτου «The Short Story», ειδικά γραμμένο για την σοπράνο. Ακούγονται επίσης έργα των Στάθη Γυφτάκη και William Antoniou. Το δεύτερο μέρος συνεχίζεται με ένα μουσικοθεατρικό παραμύθι για ενήλικες «Μάσκες» στο πνεύμα των γιορτών των Αποκριών.

Διαβάστε περισσότερα για τους συνθέτες

Η ΥπόθεσηΣτο παλάτι ενός «άχρονου» μεσαίωνα ο Βασιλιάς είναι θλιμμένος, και οι τρεις κυρίες της Αυλής του αναλαμβάνουν δράση: καλλονές, μάγισσες και ξωτικά παρουσιάζονται μπροστά του, μα τίποτα δεν τον συγκινεί. Τότε αποφασίζουν να δώσουν προς τιμή του μια γιορτή…μια γιορτή με μάσκες…

Το θεατρικό κείμενο που υπογράφει η Νεφέλη Τσιπουρίδη, φιλοξενεί μουσικά έργα των Purcell, Schubert, Fauré, Prokofiev, αλλά και μια σύνθεση που δημιουργεί ειδικά για το Project, ο ανερχόμενος βραβευμένος συνθέτης, William Antoniou. Τη μουσική επιμέλεια του θεατρικού κειμένου αναλαμβάνει ο πολυτάλαντος μουσικός και συνθέτης Γιώργος Γαϊτάνος. Η ομάδα μεταμορφώνεται με την εικαστική πρόταση του Νίκου Αγγελάκη, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση της Κάτιας Πάσχου.Τα ΜέληΑγγελάκης Νίκος, εικαστικός- ηθοποιός, Βαμβάκου Δανάη, φλαουτίστα, Σταύρος Γλυκοφρύδης, τρομπονίστας, Βλαμάκη Βασιλική, σοπράνο, Λεσιώτη Μαρία, πιανίστα, Μακρή Μαρία, θεατρολόγος-τραγουδίστρια, Δανάη Μπερή, ηθοποιός-τραγουδίστρια, Παπαδοπούλου Θάλεια, πιανίστα, Τσαντλογιάννη Μαρκέλα, σοπράνο, Τσιπουρίδη Νεφέλη, theater practitioner, Ψαθάς Νίκος, τενόρος.

Προμηθευτείτε το εισιτήριό σαςΤην Κάτια Πάσχου φιλοξένησε στην εκπομπή του στον Realfm 97,8 ο Νίκος Χατζηνικολάου.Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ