Μιχάλης Ιγνατίου στον Realfm 97,8: Οι Τούρκοι θέλουν να φέρουν στη Γενεύη τους Πρωθυπουργούς

«Αυτή η σύσταση της ομάδας εργασίας που θα συνεδριάσει στις 18 Ιανουαρίου στη Γενεύη είναι ομολογία ναυαγίου της διάσκεψης» είπε μεταξύ άλλων ο Μιχάλης Ιγνατίου, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Ήταν ένας εύσχημος τρόπος κατά τη γνώμη μου για να διασώσουν αυτήν τη διαδικασία που ξεκίνησαν χωρίς προετοιμασία. Δεν είχαν εξασφαλίσει ότι οι Τούρκοι θα έρθουν στην Ελβετία με ελαφρός αλλαγμένες θέσεις. Δεν δέχονται τον τερματισμό των εγγυήσεων» σημείωσε ο Μιχάλης Ιγνατίου και πρόσθεσε:

«Εάν δεν έρθουν με διαφορετικές σκέψεις οι Τούρκοι νομίζω είναι άνευ σημασίας η συνάντηση στις 18 Ιανουαρίου, θα συντηρήσουν αυτήν την κατάσταση. Σχεδιάζουν να φέρουν τα πράγματα σε ένα σημείο ώστε μέσα σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα να φέρουν στη Γενεύη τους Πρωθυπουργούς, δηλαδή να πουν ότι πάμε σε επίπεδο ηγετών».

Αναφερόμενος στο κλείσιμο της αξιολόγησης και το ΔΝΤ ο Μιχάλης Ιγνατίου δήλωσε ότι «καθυστερεί η αξιολόγηση το οποίο είναι λάθος και κακό διότι συσσωρεύονται τα προβλήματα. Το ΔΝΤ έχει ειπωθεί εδώ και καιρό, αλλά δυστυχώς στην Αθήνα νομίζω δεν το πίστεψαν, ότι το Ταμείο θα παραμείνει στις θέσεις του διότι προσπαθεί να ξεπλύνει και την ντροπή του 2010 όταν μπήκαν στο πρόγραμμα παραβιάζοντας το καταστατικό τους. Το ΔΝΤ θα το “τραβήξει” και προς τις δύο πλευρές και προς τους Ευρωπαίους και προς εμάς. Προς εμάς θα είναι σκληρό και θα απαιτεί μεταρρυθμίσεις προς τους άλλους θα απαιτεί την ελάφρυνση του χρέους.»

Ακούστε το ηχητικό:

Δείτε επίσης:

Νέο ραντεβού στις 18 Ιανουαρίου για το Κυπριακό – Βήματα χωρίς λύση στη Γενεύη

Συμφωνία-ναυάγιο για το Κυπριακό στη Γενεύη – Τι λέει το ανακοινωθέν του ΟΗΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ