Η ΕΣΗΕΑ για την εισβολή μελών της Χρυσής Αυγής στα γραφεία της

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ, μετά την εισβολή στα γραφεία της μελών της Χρυσής, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την προστασία των μειονοτήτων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Την παγκόσμια ημέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα επέλεξε η Χρυσή Αυγή, για να κάνει προκλητική και βίαιη εισβολή στην ΕΣΗΕΑ, στη διάρκεια εκδήλωσης για την προστασία των μειονοτήτων», αναφέρει η ΕΣΗΕΑ.

Η Ένωση Συντακτών σημειώνει ότι αφετηρία της επανεμφάνισής της Χρυσής Αυγής, ήταν χωρίς αμφιβολία «η πολιτική ευκαιρία που της έδωσε ο κοινοβουλευτικός χειρισμός της κυβέρνησης με μετάβαση στο Καστελλόριζο και στη Ρω».

Συνεχίζοντας, η ΕΣΗΕΑ χαρακτηρίζει «πρωτοφανή» τη δήλωση του τέως υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου περί ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της Δημοκρατίας και επισημαίνει προς πάσα κατεύθυνση, ότι ουδείς μπορεί να ακυρώσει τον θεσμικό ρόλο της ΕΣΗΕΑ ως υπερασπιστή της ελευθερίας της έκφρασης, και να εμποδίσει την υποχρέωσή της και ως πνευματικού Σωματείου, να δίνει βήμα για την υπεράσπιση των πολιτικών, κοινωνικών και ατομικών δικαιωμάτων. «Καμία απειλή, καμία αντίδραση, όποιας μορφής δεν πρόκειται να μας επιβάλει λογοκρισία» υπογραμμίζει η ΕΣΗΕΑ.

Τέλος, η ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών αφήνει αιχμές για τη «διακριτική» στάση της αστυνομίας: «Αίσθηση, πάντως, προκαλεί η “διακριτικότητα” που επέδειξαν στην περίπτωση αυτή της βίαιης εισβολής στην ΕΣΗΕΑ και όσων μεσολάβησαν οι αστυνομικές αρχές».

 

Διαβάστε εποίσης:

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την εισβολή της ΧΑ στην ΕΣΗΕΑ: Έδειξε ξανά το πραγματικό της πρόσωπο

Εισβολή χρυσαυγιτών βουλευτών στην ΕΣΗΕΑ σε συζήτηση για τις μειονότητες – ΦΩΤΟ

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ