Τηλεοπτικές άδειες – Εκπνέει η προθεσμία για την πρώτη δόση

Οι προσωρινοί υπερθεματιστές του διαγωνισμού για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας πανελλαδικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου οφείλουν να καταβάλουν σήμερα την πρώτη από τις τρεις δόσεις.

Ήδη, την Παρασκευή η πλευρά Αλαφούζου κατέβαλε στη ΦΑΕ Πειραιά το ποσό των 14.533.333,34 ευρώ, που αντιστοιχεί στο ένα τρίτο των 43,6 εκατ. ευρώ τα οποία προσέφερε για να αποκτήσει την πρώτη άδεια που δημοπρατήθηκε.

Λίγο αργότερα, ακολούθησε η πλευρά Μαρινάκη, που κατέθεσε στη ΔΟΥ Πλοίων Πειραιά 24.633.333,34 ευρώ (συνολική προσφορά 73,9 εκατ. ευρώ), για την τέταρτη άδεια του διαγωνισμού.

Υπενθυμίζεται ότι για τη δεύτερη άδεια υπερθεματιστής έχει αναδειχθεί το σχήμα Κυριακού, που θα πρέπει μέχρι το απόγευμα να καταβάλει το ένα τρίτο των 75,9 εκατ. ευρώ της προσφοράς του, δηλ. 25.300.000 ευρώ.

Επίσης, το σχήμα συμφερόντων Β. Καλογρίτσα θα πρέπει επίσης μέχρι το απόγευμα να καταβάλει 17.533.333,34 ευρώ, από τα 52,6 εκατ. ευρώ της δικής του προσφοράς, για την τρίτη άδεια.

Όπως προβλέπει η παράγραφος 8.4 της προκήρυξης, σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης καταβολής οποιασδήποτε από τις επόμενες δόσεις του τιμήματος «ανακαλείται αυτοδικαίως η χορηγηθείσα άδεια».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, «άσφαιρα πυρά» της Νέας Δημοκρατίας χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, τα περί «απώλειας του ηθικού πλεονεκτήματος του ΣΥΡΙΖΑ» και τονίζει πως στο τέλος της διαδικασίας για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών θα είναι κοινή η παραδοχή ότι υπήρξε μια μεγάλη τομή, σημειώνοντας πως δεν πρέπει να προκαλούνται περιττές πολιτικές εντάσεις για το θέμα, όταν όλα λειτουργούν στο πλαίσιο των νόμων του κράτους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Βενιζέλος: Η χώρα κινδυνεύει με πολιτική, οικονομική και κοινωνική κατάρρευση

Βούτσης: Στο τέλος η διαδικασία χορήγησης τηλεοπτικών αδειών θα θεωρείται μεγάλη τομή

Κουρουμπλής: Οι υπερθεματιστές δεν είναι αδειούχοι

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ