Οριστικά τέσσερις οι δημοπρατούμενες τηλεοπτικές άδειες

Οριστικά τέσσερις είναι οι δημοπρατούμενες άδειες, σύμφωνα με όσα διαμηνύει η κυβέρνηση ενόψει της διαδικασίας της 30ης Αυγούστου στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Αύριο, Πέμπτη 25 Αυγούστου, στα γραφεία της ΓΓΕΕ θα διεξαχθεί προσομοίωση της δημοπρασίας και για τον λόγο αυτό έχουν κληθεί οι εκπρόσωποι των υποψηφίων, ώστε να «εκπαιδευτούν» πλήρως και να μην αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα την ερχόμενη Τρίτη.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, οι άδειες για τα κανάλια εθνικής εμβέλειας που δημοπρατούνται, είναι οριστικά τέσσερις, καθώς -όπως τονίζουν- τόσες «σηκώνει» η αγορά, δεδομένου ότι η σχετική διαφημιστική δαπάνη στην Ελλάδα έχει καταρρεύσει κατά τα μνημονιακά χρόνια από 600 στα 180 εκατ. ευρώ.

Επισημαίνεται ότι η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο διαρροής εμπιστευτικών πληροφοριών, κακόβουλης χρήσης του ηλεκτρονικού συστήματος υποβολής προσφορών ή τυχόν επικοινωνίας μεταξύ των συμμετεχόντων.

Παππάς: Οι τηλεοπτικές άδειες θα είναι τέσσερις

Οι τηλεοπτικές άδειες θα είναι τέσσερις, καθώς αυτό αποφάσισε η Βουλή με ευρεία πλειοψηφία, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και στον δημοσιογράφο Κώστα Αρβανίτη.

H αδειοδότηση των τηλεοπτικών συχνοτήτων θα οδηγήσει την τηλεόραση σε νέα εποχή και σε πιο ισορροπημένες σχέσεις των επιχειρηματιών με την πολιτεία, σημείωσε ο υπουργός και πρόσθεσε πως βάσει του νόμου οι άδειες είναι τέσσερις, τονίζοντας ότι η συζήτηση για περισσότερες άδειες, αν ανοίξει, θα αφορά το απώτερο μέλλον.

Η μετάβαση θα είναι ομαλή και θα ολοκληρωθεί ύστερα από 90 ημέρες, όσες προβλέπει ο νόμος, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.

«Η κυβέρνησή μας είναι η πρώτη που αδειοδοτεί» υπογράμμισε ο κ. Παππάς σημειώνοντας ότι «στην προηγούμενη κατάσταση είχε παγιωθεί η εκτίμηση ότι δεν θα έρθει ποτέ κανείς να βάλει το δάχτυλο στη πληγή».

O κ. Παππάς έκανε λόγο για ιδιότυπη ντε φάκτο χρησικτησία ενός δημόσιου αγαθού και αναφερόμενος στις αντιδράσεις μίλησε για σχέσεις διαπλοκής και ερμηνεία κατά το δοκούν του συντάγματος.

Αναφερόμενος στους υποψήφιους του διαγωνισμού σημείωσε ότι όσοι έχουν καταδίκες δεν μπορούν να είναι κύριοι μέτοχοι.

Αναφερόμενος στο κυβερνητικό έργο, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι έχουν μπει τα θεμέλια για μια δίκαιη ανάπτυξη και την Ελλάδα των επομένων ετών.

«Το θέμα είναι να αντιμετωπίσουμε τις ανισότητες που υπάρχουν και αυτό θα γίνει μέσα από μια μακροχρόνια αριστερή διακυβέρνηση» σημείωσε.

Επιπλέον είπε ότι δημιουργήθηκαν 250.000 νέες θέσεις εργασίας, έχει επιτευχθεί δημοσιονομική εξισορρόπηση και όλοι οι πολίτες έχουν πλέον πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Αναφορικά με το ΕΚΑΣ, ο Νίκος Παππάς τόνισε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά είχε συμφωνήσει την πλήρη κατάργησή του, ενώ η σημερινή κυβέρνηση έλαβε άμεσα μέτρα για όσους χάνουν το ΕΚΑΣ, όπως η κάρτα σίτισης κ.λπ. και εξασφάλισε μια μεταβατική περίοδο κατά την οποία το ΕΚΑΣ θα αναπληρωθεί με την ανάπτυξη.

Ερωτηθείς για το τραπεζικό σύστημα ο κ. Παππάς απάντησε ότι πρέπει να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα, ώστε οι τράπεζες να παίξουν τον ρόλο τους για την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας.

Αναφορικά με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην αυριανή σύνοδο των σοσιαλιστών ηγετών στο Παρίσι, ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι ο χώρος της Σοσιαλδημοκρατίας είναι όμορος για την Αριστερά και ο πρωθυπουργός θα βάλει στο τραπέζι την ατζέντα με την οποία ήταν υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν για μια δίκαιη και κοινωνική Ευρώπη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Άτυπο κυβερνητικό συμβούλιο υπό τον Τσίπρα

Την Τρίτη 30 Αυγούστου ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ