Ο Παναγιώτης Μπούσιος υποψήφιος με τους “Ενωμένους Δημοσιογράφους”

Γεια χαρά σε όλους τους ανθρώπους του πεζοδρομίου…

Θέλω απλά να ενημερώσω ότι για δεύτερη φορά θα είμαι υποψήφιος με την παράταξη «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι» στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ που θα γίνουν 3 και 4 Ιουνίου.

Δυστυχώς, δεν έχουμε ακόμα βρει την ωριμότητα να έχουμε ενιαίο ψηφοδέλτιο ώστε να μπορούμε να «σταυρώνουμε» όποιον συνάδελφο θεωρούμε κατάλληλο. Μην παραπονιέσαι όμως εσύ που διαβάζεις αυτό το κείμενο γιατί δεν σε έχω δει σε καμία συνέλευση της ΕΣΗΕΑ.

Στην κάλπη άσε απ έξω την κομματική σου ταυτότητα, ψήφισε κάποιον… δημοσιογράφο του… πεζοδρομίου, του ρεπορτάζ, της… δουλειάς και όχι ένα κομματικό στέλεχος.

Σε αυτές τις εκλογές, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να… πας να ψηφίσεις. Αν δεν πας στις 3 και 4 Ιουνίου, μετά δεν δικαιούσαι να έχεις λόγο σε οτιδήποτε συμβαίνει. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη.

Χωρίς να βάζω «φωτοστέφανο» σε κανέναν θα κάνω…clopy-paste από την ομιλία της προέδρου της Ένωσης και επικεφαλής του συνδυασμού, Μαρίας Αντωνιάδου. Άλλωστε, είναι η πιο διαδεδομένη κίνηση των ελληνικών ιστοσελίδων που ανταγωνίζονται ποια θα εχει τους λιγότερους δημοσιογράφους αλλα τους πιο γρήγορους… αναρτητές ειδήσεων.

«Πριν από ένα χρόνο, με μάχη δική μας και με απεργία αντιμετωπίσαμε το νομοσχέδιο εκείνο που επέτρεπε την ενοποίηση των δημοσιογραφικών τμημάτων των καναλιών και των εφημερίδων, άρθρα τα οποία αφαιρέθηκαν πριν πάει το νομοσχέδιο για ψήφιση.

-Αποτρέψαμε την ενοποίηση του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ με άλλα ταμεία,

-αποτρέψαμε την απώλεια των συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων,

-αποτρέψαμε την εκποίηση όλων όσων τόσα χρόνια μαζεύαμε.

Όταν ζητήθηκε η ενοποίηση των ταμείων το μόνο που ρητά εξαιρέθηκε με δήλωση ήταν το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ…

Αξιοποιήσαμε τις παρατημένες στην τύχη τους ιδιοκτησίες της Ένωσης.

2013: 50.000 ευρώ από ενοίκια.

2014: 87.800 ευρώ από ενοίκια.

Κόστος για την Ένωση: 0.

Αυτά τα χρήματα, τα χρησιμοποιήσαμε για να στηρίξουμε τους άνεργους συναδέλφους μας. Παλέψαμε και ήρθε στην ΕΣΗΕΑ το 2012 πρόγραμμα

5.000.000 ευρώ επανεκπαίδευσης ανέργων.

Για πρώτη φορά δώσαμε επίδομα αφερεγγυότητας ξεκίνησε με το Alter, συνεχίστηκε με την Ελευθεροτυπία.

Σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ, οι απολυμένοι και άνεργοι συνάδελφοί μας πήραν από 3.000 έως 8.000 ευρώ ο καθένας.

Δώσαμε περίπου 1.000.000 ευρώ από τα αποθεματικά της ΕΣΗΕΑ, από το Ταμείο Αλληλοβοηθείας, σε διάστημα ενάμιση χρόνου και φέτος η πρόβλεψη είναι χαμηλότερη γιατί η ΕΡΤ άνοιξε και ο κατάλογος των ανέργων ευτυχώς μειώνεται…».

(ΣΣ αν θέλεις, επειδή δεν ήρθες για μια ακόμα φορά στη συνέλευση, μπορείς εδώ να την διαβάσεις ολόκληρη www.endi.gr)

Σωστά κατά την γνώμη μου η πρόεδρος χρησιμοποιεί πληθυντικό αριθμό καθώς στο Δ.Σ δεν υπάρχουν μόνο μέλη των «Ενωμένων Δημοσιογράφων», άσχετα αν κάποιοι διαφώνησαν με διάφορες επιλογές.

Αυτά… Ραντεβού στην οδό Ακαδημίας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ