Τι έγραψαν για το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ που κυκλοφορεί εκτάκτως την Παρασκευή με την «Αγορά»

«Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ»

Μια έκδοση που έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές ανά τον κόσμο.

Ένα βιβλίο που μετατράπηκε σε πραγματική βίβλο, για εκατομμύρια αναγνώστες στον πλανήτη,  χρωματίζει μοναδικά την εφηβεία, τα σκιρτίματα, τους φόβους, τα βαθύτερα συναισθήματα της εβραιοπούλας Άννας Φρανκ στα σκοτεινά χρόνια των διωγμών από τους Ναζί.

«Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ» πιο επίκαιρο παρά ποτέ, αποκαλύπτει μια μοναδική προσωπικότητα και ένα ανείπωτα σκληρό βίωμα μιας νεαρής μόλις 16 ετών, αποτελεί το πιο πολυδιαβασμένο βιβλίο όλων των εποχών μετά τη Βίβλο, ενώ έχει αποσπάσει μοναδικές κριτικές από προσωπικότητες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Melissa Müller, Αυστριακή δημοσιογράφος, συγγραφέας και βιογράφος,  «Η δραματουργική γραφή και τα συναισθήματα που περιγράφονται στο βιβλίο έχουν συντελέσει στο να παγκοσμιοποιηθεί η ιστορία της Άννας Φρανκ».

Guardian, Βρετανική εφημερίδα « Ένα από τα σημαντικότερα βιβλία του 20oυ αιώνα».

Meyer Levin, Αμερικανός συγγραφέας, συντάκτης των  Chicago Daily News «Εμπεριέχει την ένταση και τα στοιχεία μιας καλογραμμένης νουβέλας».

Eleanor Roosevelt , Πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, 1955  «Από τα σοφότερα και συγκινητικότερα  χρονογραφήματα πολέμου που έχω διαβάσει με τρομακτική επίδραση στον ανθρώπινο ψυχισμό».

John F. Kennedy , πολιτικός 1961 «Από όλα τα πλήθη που σε όλη την ιστορία έχουν μιλήσει για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια σε περιόδους μεγάλης ταλαιπωρίας και απώλειας, καμία φωνή είναι πιο συναρπαστική  από αυτή  της Άννας Φρανκ ».

Václav Havel Τσέχος πολιτικός, συγγραφέας και δραματουργός, 1994  « Η κληρονομιά της Άννας Φρανκ είναι πολύ ζωντανή και μπορεί να αντιπροσωπεύσει πλήρως τις αλλαγές που συμβαίνουν στις χώρες του πρώην Ανατολικού Μπλοκ».

Hillary Rodham Clinton, πολιτικός, 1994 «Μας ξυπνά από την τρέλα της αδιαφορίας, ένα τεράστιο βάρος που φέρει  στην πλάτη της η νέα γενιά».

Nelson Mandela, πολιτικός το 1994 στο Γιοχάνεσμπουργκ  αποκάλυψε « Διάβασα «Το Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ» κατά την περίοδο της φυλάκισής μου και μου έδωσε κουράγιο».

 

Το Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ κυκλοφορεί εκτάκτως αυτή την Παρασκευή με την «Αγορά».

 

Διαβάστε επίσης:

Εκτάκτως την Παρασκευή στην Αγορά:Το Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ-Για πρώτη φορά σε εφημερίδα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ