“Προσωπικά” με την Έλενα Κατρίτση- “Στις φυλακές Κορυδαλλού, κρατούμενοι διεκδικούν μια δεύτερη ευκαιρία”

«Τα σύνορα μεταξύ ζωής και θανάτου είναι η αναπνοή του ανθρώπου… Στο σχολείο  αναπνέουν ελεύθερα …Εδώ δεν υπάρχουν θάνατοι…». Η Έλενα Κατρίτση  μπαίνει στις φυλακές Κορυδαλλού και καταγράφει με τη κάμερα της εκπομπής ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ τη ζωή των κρατουμένων και τις σκληρές  συνθήκες που βιώνουν  καθημερινά στη φυλακή.

Αχτίδα φωτός στο σκοτεινό κόσμο της φυλακής αποτελεί για τους φυλακισμένους, η δυνατότητα να παρακολουθούν μαθήματα γραφιστικής, αποκτώντας τον ανάλογο τίτλο σπουδών, αλλά και να φοιτούν στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας. Για πρώτη φορά παρουσιάζονται το Ινστιτούτο Επαγγελματικής  Κατάρτισης των φυλακών Κορυδαλλού, το οποίο είναι το  πρώτο ΙΕΚ που λειτούργησε σε φυλακή πριν από λίγους μήνες, καθώς και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας που μετρά ήδη 10 χρόνια λειτουργίας.

Οι κρατούμενοι θεωρούν το σχολείο ως ευκαιρία να ξεφύγουν από τον εφιάλτη του εγκλεισμού και να αποκτήσουν ένα κίνητρο ώστε όταν θα έρθει η ώρα να αποφυλακιστούν, να καταφέρουν να  επιβιώσουν χωρίς να ξαναγυρίσουν στο έγκλημα. Είναι ο μοναδικός χώρος που δέχονται  τους κανόνες αδιαμαρτύρητα αλλά και τους προασπίζονται με κάθε τρόπο. 

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΑ ΚΑΤΡΙΤΣΗ

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου, στις 15:30  ΝΕΡΙΤ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ