Απολύθηκε η διευθύντρια των New York Times

Απολύθηκε η διευθύντρια των New York Times

Έπειτα από τρία χρόνια στη θέση της διευθύντριας των New York Times, η Τζιλ Εϊμπραμσον απολύθηκε και αντικαταστάθηκε από τον Ντιν Μπάκετ, τον μέχρι πρότινος «νούμερο δύο» της εφημερίδας και πρώτο Αφροαμερικανό που αναλαμβάνει το πόστο του διευθυντή.

Η 60χρονη Εϊμπραμσον είχε αναλάβει τη θέση της διευθύντριας το 2011 και ήταν η πρώτη γυναίκα που τοποθετήθηκε σε αυτό το πόστο σε μια «ανδροκρατούμενη» εφημερίδα.

Η απόλυσή της ήταν αιφνιδιαστική και κανένας από τους εργαζόμενους στην εφημερίδα δεν είχε ενημερωθεί για την αλλαγή.

Ο εκδότης της εφημερίδας, Αρθουρ Σουλτσμπέργκερ, δεν εξήγησε για ποιο ακριβώς λόγο απομακρύνθηκε η διευθύντρια, παρά ανέφερε μόνο «προβλήματα με τη διοίκηση».

Σύμφωνα με τον Guardian, οι σχέσεις της πρώην πλέον διευθύντριας σύνταξης των New York Times με τον εκδότη δεν ήταν καλές.

Φαίνεται ότι είχαν προκύψει πολλά προβλήματα, όταν η Εϊμπραμσον έκανε προσπάθειες για να τοποθετήσει στη θέση της διευθύντριας της διαδικτυακής έκδοσης την Τζανίν Γκίμπσον, η οποία διηύθυνε το αμερικανικό παράρτημα της βρετανικής εφημερίδας The Guardian.

Στα τρία χρόνια που η βραβευμένη με Πούλιτζερ Τζιλ Εϊμπραμσον βρισκόταν στο τιμόνι των New York Times, η εφημερίδα έγινε ξανά κερδοφόρα και κέρδισε οκτώ βραβεία Πούλιτζερ.

Πρόκειται για το δεύτερο κρούσμα απομάκρυνσης από διευθυντικό πόστο μεγάλης εφημερίδας τις τελευταίες δύο ημέρες.

Την Πέμπτη ανακοινώθηκε ότι εγκαταλείπει τα καθήκοντά της η διευθύντρια της γαλλικής εφημερίδας Le Monde Ναταλί Νουγκερέντ, μετά από μόλις 14 μήνες στη θέση αυτή.

Η Ναταλί Νουγκερέντ εξήγησε σε επιστολή της πως δεν έχει «πλέον τα μέσα για να ασκήσει με πληρότητα και γαλήνη» τα καθήκοντά της.

Την περασμένη εβδομάδα, η κρίση στους κόλπους της γαλλικής εφημερίδας πήρε έκταση και η σύνταξη απηύθυνε στην Ναταλί Νουγκερέντ μήνυμα αμφισβήτησης. Επτά από τους 10 αρχισυντάκτες ή αναπληρωτές αρχισυντάκτες της εφημερίδας είχαν επίσης ανακοινώσει πως παραιτούνται από τη θέση τους.

Οι δημοσιογράφοι επέκριναν τη 46χρονη Νουγκερέντ για έναν «μοναχικό» τρόπο διαχείρισης, κατηγορώντας την ότι «δεν ακούει κανένα».

Πηγή: tanea.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ