Τι λέει ο Γ. Παπαντωνίου – Η απάντηση της Realnews

Τι λέει ο Γ. Παπαντωνίου – Η απάντηση της Realnews

Με αφορμή το δημοσίευμα της Realnews, ο πρώην υπουργός κ. Γιάννος Παπαντωνίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση…

«Στο φύλλο αυτής της Κυριακής της εφημερίδας REAL NEWS, το πρωτοσέλιδο άρθρο αναφέρεται σε δήθεν ύπαρξη “8 νέων λογαριασμών” που συνδέονται με “μίζες” σε εξοπλιστικά προγράμματα. Το δημοσίευμα αυτό είναι ψευδέστατο, συκοφαντικό και παντελώς ανυπόστατο. Συγκεκριμένα:

(α) Δεν υπάρχουν 8 λογαριασμοί. Υπάρχει ένας λογαριασμός, ύψους 1,3 εκατ. ευρώ, που είχε δημιουργήσει η σύζυγός μου το έτος 2000 (Μάιο και Αύγουστο) για τα παιδιά της από τον προηγούμενο γάμο της. Ο λογαριασμός, σύμφωνα με στοιχεία της τράπεζας που έχουν ελεγχθεί από τις αρχές, υποδιαιρείται σε 8 υπολογαριασμούς, ανάλογα με τη διαχείριση από την τράπεζα του ενός και μοναδικού κατατεθέντος ποσού.

(β) Ανέλαβα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στις 31 Οκτωβρίου του 2001, σε χρόνο πολύ μεταγενέστερο από τη δημιουργία αυτού του λογαριασμού. Αποδεικνύεται, εξάλλου, από στοιχεία της τράπεζας που έχουν προσκομιστεί στις αρχές και έχουν ελεγχθεί, ότι μετά τον Αύγουστο του 2000 δεν κατατέθηκε ούτε ένα ευρώ στο λογαριασμό.

(γ) Κατά συνέπεια, δεν υπάρχει, και δεν θα μπορούσε να υπάρξει, καμιά απολύτως σχέση αυτού του λογαριασμού με εξοπλιστικά προγράμματα.

(δ) Η σύζυγός μου έχει χορηγήσει τρείς (3) εξουσιοδοτήσεις σε ισάριθμες αρμόδιες αρχές για το άνοιγμα του λογαριασμού.

Επειδή η ψευδολογία και η κατασυκοφάντηση δεν μπορούν, σε μια ευνομούμενη πολιτεία, να συνεχίζονται επ’ άπειρον, ζήτησα από το δικηγόρο μου να κατατεθεί αγωγή κατά της εφημερίδας REAL NEWS για βαρύτατη δυσφήμηση».

Η απάντηση της Realnews

Από τη διεύθυνση της Realnews έγινε το ακόλουθο σχόλιο:

«Οι αγωγές εναντίον της εφημερίδας μας ήταν στο πρόσφατο παρελθόν προσφιλής μέθοδος του κ. Άκη Τσοχατζόπουλου και των συνεργατών του, στην προσπάθειά τους να μας φιμώσουν. Είναι προφανές ότι δεν μας πτοούν. Το ρεπορτάζ μας στηρίζεται γι’ άλλη μία φορά σε επίσημα έγγραφα, τα οποία και δημοσιεύουμε».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ