Στο παρά πέντε εξασφάλισε η ΔΤ τα δικαιώματα

Στο παρά πέντε εξασφάλισε η ΔΤ τα δικαιώματα

Της Ναταλίας Ανδρικοπούλου

Στο παρά πέντε της έναρξης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου κι αφού πέρασε πρώτα από σαράντα κύματα, εξασφάλισε η Δημόσια Τηλεόραση τα τηλεοπτικά δικαιώματα του κορυφαίου τουρνουά που ξεκινά σήμερα το απόγευμα στο Σόποτ της Πολωνίας.

Το αθλητικό τμήμα της ΔΤ είχε κάνει προεργασία για την κάλυψη της διοργάνωσης, ωστόσο, πριν λίγες ημέρες διαπιστώθηκε ότι δεν έχει τα δικαιώματα καθώς αυτά εντάσσονται στο πακέτο της τριετίας 2014-2017 και άρα πρέπει να γίνει μια συνολική διαπραγμάτευση για την εξασφάλιση τους.

Με δεδομένο ότι δεν υπήρχε ο απαιτούμενος χρόνος για κάτι τέτοιο, οι ιθύνοντες της ΔΤ εγκατέλειψαν την προσπάθεια και το πρωτάθλημα στίβου (καθώς και οι αγώνες των Ελλήνων αθλητών σε αυτό) θα έμεναν χωρίς τηλεοπτική κάλυψη.

Η ανατροπή ήρθε σήμερα το πρωί όταν η EBU βλέποντας ότι τα τηλεοπτικά δικαιώματα μένουν αδιάθετα, ενημέρωσε τη ΔΤ ότι δέχεται να παραχωρήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματος του τρέχοντος τουρνουά σε μεμονωμένη τιμή, και να διαπραγματευτεί σε δεύτερο χρόνο το κόστος για το υπόλοιπο πακέτο της τριετίας 2014-2017.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στο Ραδιομέγαρο, κινητοποιήθηκε το αθλητικό τμήμα, και έγινε τροποποίηση όλου του προγράμματος της ΔΤ από σήμερα έως και την Κυριακή.

Λόγω του ότι η συμφωνία έγινε τελευταία στιγμή, δεν υπήρχε χρόνος να σταλεί δημοσιογραφική αποστολή στην Πολωνία κι έτσι η περιγραφή των αγωνισμάτων θα γίνει από τα στούντιο στην Αθήνα. Οι μεταδόσεις ξεκινούν απόψε στις 19.00.

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ