Αθώωση του Ανδρέα Γ. Κουρή για το ALTER

Αθώωση του Ανδρέα Γ. Κουρή για το ALTER

 

Ομόφωνα αθώος κρίθηκε από το Α’ Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (που δίκαζε ως εφετείο) ο επιχειρηματίας Ανδρέας Γ. Κουρής ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα πριν ένα χρόνο για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ της εταιρείας «Ελεύθερη Τηλεόραση ΑΕ – Alter Channel».

Να σημειωθεί ότι την απαλλαγή του Ανδρέα Γ. Κουρή από τις κατηγορίες ζήτησε και η εισαγγελέας της έδρας.

Όπως απεδείχθη στην ακροαματική διαδικασία, ο κ. Κουρής δεν εκπροσώπησε ούτε άσκησε ποτέ διοίκηση στον τηλεοπτικό σταθμό Alter, (στον οποίο εμφανιζόταν ως απλός αντιπρόεδρος και μη εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου) ενώ σύμφωνα και με εγκύκλιο του ίδιου του ΙΚΑ αλλά και νομολογία του Αρείου Πάγου (662/2013), δεν είχε ευθύνη για τις υποχρεώσεις της εταιρείας προς το Δημόσιο.

Οι μάρτυρες υπεράσπισης, βεβαίωσαν στο δικαστήριο ότι ο Ανδρέας Γ. Κουρής δεν είχε την παραμικρή σχέση με την διοίκηση του καναλιού αφού όπως χαρακτηριστικά είπαν, δεν τον γνώριζαν ούτε εξ όψεως μέχρι και τις αρχές του 2011. Επίσης τόνισαν ότι ο μοναδικός που ασκούσε διοίκηση στο Alter και αποφάσιζε για όλα με μεγάλο συγκεντρωτισμό ήταν ο ήδη έγκλειστος στις φυλακές εκτίοντας ποινή για οφειλές στο Δημόσιο, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του σταθμού, Κώστας Γιαννίκος.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ