Η Χάρις Αλεξίου και η Τάνια Τσανακλίδου στον Real Fm 97,8

Η Χάρις Αλεξίου και η Τάνια Τσανακλίδου στον Real Fm 97,8

Δύο από τις μεγαλύτερες φωνές του ελληνικού τραγουδιού, η Χάρις Αλεξίου και η Τάνια Τσανακλίδου, βρέθηκαν σήμερα στο στούντιο του Real Fm 97,8 καλεσμένες του Νίκου Χατζηνικολάου.

Με αφορμή την φετινή τους σύμπραξη στο Anodos Live Stage η Χάρις Αλεξίου και η Τάνια Τσανακλίδου λίγο μετά τις 11.00 ζέσταναν την ατμόσφαιρα με τις υπέροχες φωνές τους!

Χαλαρές, αυθόρμητες, ευδιάθετες κι απόλυτα ειλικρινείς μίλησαν για το πως προέκυψε η συνεργασία τους, για την κρίση και τα προβλήματα των ημερών και δεν έλειψαν στιγμές που η κουβέντα τους έγινε ιδιαίτερα αιχμηρή!

 

Η κρίση φέρνει και συνεργασίες, ξαναγεννιέται κάτι στη μουσική;

 

Χ. Αλεξίου  : «Η κρίση θέλει παρέα!»

Τ. Τσανακλίδου : «Η κρίση μας έκανε υποχρεωτικά πιο ταπεινούς, το τεράστιο ΕΓΩ μας κάπως μαζεύτηκε, η αίσθηση μεγαλείου μας κατέρρευσε και αυτό μας προσθέτει ανθρωπιά…

Συμπορευόμαστε σε πολλά πράγματα αλλά αυτό δυστυχώς δε συμβαίνει σε μεγάλο βαθμό… Αν είχε συμβεί η κοινωνίας μας θα ήταν καλύτερη! Εχουμε έλλειμμα αλληλεγγύης και αλληλοστήριξης».

 

Πως σας μπήκε η ιδέα να συνεργατείτε;

Τ. Τσανακλίδου : «Αυτή τη συνεργασία την ονειρευόμουν πάντα!

Αν δε μου έλεγε η Χαρούλα «έλα να δουλέψουμε» δεν ξέρω αν θα ξανατραγούδαγα…

Τρέχοντας κάθε βράδυ στο Σύνταγμα όταν πήγαμε να διαμαρτυρηθούμε είχα την εντύπωση ότι αυτός ο λαός μπορεί να κάνει κάποια πράγματα και να αλλάξει τη μοίρα του. Μετά είδα ότι λουφάξαμε όλοι σπίτια μας

γι’ αυτό αποφάσισα και πήρα τα πράγματά μου και έφυγα, πήγα στο χωρίο… Δε μπορείς να σώσεις κάποιον αν αυτός δε θέλει να σωθεί».

Χ. Αλεξίου : «Η κρίση μας έχει στεγνώσει μέσα μας, μας έχει παγώσει και αναζητάμε τους ανθρώπους, τα πρόσωπα, τις καταστάσεις που θα μας δώσουν συγκίνηση. Όταν παρακολουθούσα την Τάνια στο “Cabaret” είπα «γιατί, γιατί με αυτή τη γυναίκα δεν ανεβαίνω στην σκηνή, που έχει το ρεπερτόριο, το ταπεραμέντο, την θεατρικότητα, τον τσαμπουκά;» Εκείνη την ώρα ήταν σαν εκείνη να εγκαταστάθηκε…»

 

Ο πνευματικός κόσμος της χώρας αντιδρά σε αυτό που μας συμβαίνει; Εχει μιλήσει με τον τρόπο που θα έπρεπε και όσο θα έπρεπε;

 

Χ. Αλεξίου : «Αυτό που μπορούσα να κάνω στα 20 ή στα 30 τώρα δε μπορώ να το κάνω… Αντιδρώ με έναν άλλο τρόπο! Δε μου είναι εύκολο να βγω στο δρόμο».

 

Τ. Τσανακλίδου : «Με το που έγινε το πρώτο μνημόνιο βγήκαν οι διάφοροι διανοούμενοι ανάμεσά τους και ποιήτριες που λατρεύω για να μας καθησυχάσουν ότι έτσι πρέπει να γίνει. Αλλά υπάρχουν και άλλοι διανοούμενοι που βγαίνουν και μιλάνε».

 

Σε έναν βαθμό έχουμε μια ευθύνη και τα Μέσα Ενημέρωσης στο σε ποιους απευθυνόμαστε να ζητήσουμε τη γνώμη τους…

 

Τ. Τσανακλίδου : «Τα Μέσα Ενημέρωσης ειδικά η τηλεόραση έχει παίξει έναν άθλιο ρόλο στην περίοδο της κρίσης, τρομοκρατώντας συνειδητά τον κόσμο με κατασκευασμένες ειδήσεις, δημιουργούν συνεχώς μια αγωνία ότι όλα θα καταρρεύσουν ΑΝ… Δεν βγαίνουν στα περισσότερα μέσα οικονομολόγοι που έχουν αντίθετη άποψη, λασπολογούνται άνθρωποι και διαλύονται…

Όμως τι περιμένουμε όταν υπάρχουν τα μεγάλα κανάλια που χρωστάνε εφορίες, ΙΚΑ, δάνεια και εκβιάζουν συνεχώς τους κυβερνώντες ότι αν τυχόν τους ζητηθούν αυτά τα χρήματα πίσω, θα σταματήσουν την υποστήριξη; Είναι ένα άθλιο σύστημα το οποίο γνωρίζουμε όλοι και το ανεχόμαστε! Εγώ γι αυτό έκλεισα την τηλεόραση. Γιατί δεν θέλω έναν «τρομοκράτη» μες στο σπίτι μου, κι επίσης δεν θέλω έναν «απατεώνα» ο οποίος ενώ κλέβει, έρχεται και μου κάνει το δάχτυλο έτσι ότι εγώ δεν είμαι άξιος πολίτης»!

 

Για να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη της Χάρις Αλεξίου και της Τάνιας Τσανακλίδου πατηστε εδώ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ