Διδώ Σωτηρίου-Mατωμένα Χώματα: Σήμερα αποκλειστικά με τη Realnews

Διδώ Σωτηρίου-Mατωμένα Χώματα: Σήμερα αποκλειστικά με τη Realnews

ΔΙΔΩ ΣΩΤΗΡΙΟΥ – ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΧΩΜΑΤΑ

Το αριστούργημα της ελληνικής πεζογραφίας, που χαρακτηρίστηκε  «σύγχρονη βίβλος της εξόδου του Μικρασιατικού Ελληνισμού», προσφέρει σήμερα Κυριακή αποκλειστικά η Realnews στους αναγνώστες.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1962. Από τότε δεν έλειψε ούτε μια ημέρα από τις προθήκες των βιβλιοπωλείων (εκτός φυσικά από τα εφτά χρόνια της δικτατορίας, η οποία το είχε απαγορεύσει).

Η νέα έκδοσή που θα δώσει η Realnews είναι η 103η. Μέχρι στιγμής έχουν πουληθεί περισσότερα από 400.000 αντίτυπα, γεγονός που το καθιστά το απόλυτο ελληνικό best seller μεταπολεμικά.

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Διδώ Σωτηρίου, το γένος Παππά, γεννήθηκε στο Αϊδίνι της Μικράς Ασίας το 1909.

Με τη Μικρασιατική Καταστροφή, το 1922, η οικογένειά της κατέφυγε στην Αθήνα, όπου η Διδώ τελείωσε τις γυμνασιακές της σπουδές και συνέχισε με σπουδές γαλλικής φιλολογίας στο Γαλλικό Ινστιτούτο και στη Σορβόνη.

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1930 εντάχθηκε στις γραμμές του αριστερού κινήματος, του οποίου υπήρξε δραστήριο μέλος.

Στην Κατοχή έλαβε μέρος στην Εθνική Αντίσταση, ενώ στα μετεμφυλιακά χρόνια βρέθηκε στη δίνη των γεγονότων, όταν η αδερφή της, Έλλη Παππά (σύντροφος του Νίκου Μπελογιάννη), συνελήφθη και καταδικάστηκε σε θάνατο στην ιστορική δίκη του 1951 – δεν έφτασε όμως στο εκτελεστικό απόσπασμα, γιατί η κυβέρνηση Πλαστήρα δεν θέλησε να εκτελέσει μητέρα βρέφους.

Η Διδώ Σωτηρίου δόθηκε με πάθος στη δημοσιογραφία, όπου διακρίθηκε με τη σειρά καθημερινών άρθρων για τη διεθνή επικαιρότητα, τις ζωντανές ανταποκρίσεις και τα ρεπορτάζ.

Συνεργάστηκε αποκλειστικά με έντυπα της Αριστεράς – με τον “Pιζοσπάστη” (έως το 1947) και την “Kομμουνιστική Eπιθεώρηση”, και από το 1953 με την “Aυγή” και το περιοδικό “Oι δρόμοι της ειρήνης”.

Τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες.

Έχει βραβευτεί με το βραβείο Iπεκτσί (1985), το Kρατικό Eιδικό Bραβείο Λογοτεχνίας (1989), το Bραβείο Aκαδημίας Aθηνών για το σύνολο της προσφοράς της (1990) και τον Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος (1995).

Έφυγε από τη ζωή το 2004.

 

Η REAL NEWS ΣΑΣ ΠΑΕΙ ΘΕΑΤΡΟ

2 εισιτήρια για την παράσταση που επιθυμείτε στην τιμή του ενός.

Την Κυριακή (2-2) στη Real News εκπτωτικά κουπόνια για τις εξής παραστάσεις:

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Μεταξύ σοβαρού και αστείου του Γιώργου Μανιώτη. Σκηνοθεσία Γιώργος Μανιώτης Με τους: Αλεξάνδρα Παλαιολόγου και Γιάννη Γούνα. 16 ευρώ τα 2 άτομα.

Θέατρο Άλμα: Mein Complex σε διασκευή και σκηνοθεσία Μπάμπη Λαλιώτη. Με τους: Μάνθο Καλαντζή, Βαρβάρα Καρά, Κώστα Καραμουσάλι. Τσέλο: Σταύρος Παργινός. 10 ευρώ τα 2 άτομα.

Θέατρο Ιλίσια (παιδική σκηνή): Δον Κιχώτης του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αδαής. Με τους: Δημήτρη Αγορά, Αλέξη Βιδαλάκη, Πέτρο Ιωάννου, Θώμη Κοσκώση, κ.ά. 10 ευρώ τα 2 άτομα.

Θέατρο Βεάκη: Η Ποντικοπαγίδα της Αγκάθα Κρίστι,. Σκηνοθεσία: Μανούσος Μανουσάκης. Με τους: Μαριάννα Τουμασάτου, Γιάννη Αιβάζη, Κάτια Νικολαίδου, Όλγα Πολίτου, Γιώργο Ματαράγκα κ.ά. 20 ευρώ τα 2 άτομα.

 

ΕΚΠΤΩΤΙΚΟ ΚΟΥΠΟΝΙ ΒΙΣΣΗ – ΡΕΜΟΣ

Εκπτωτικό κουπόνι για να παρακολουθήσετε τη μουσικοθεατρική παράσταση «Ένα ή Κανένα» με την Άννα Βίσση και τον Αντώνη Ρέμο.

Κόψτε το κουπόνι που θα βρείτε στην πρώτη σελίδα της Realnews, επικοινωνήστε με το Pantheon για να κάνετε την κράτηση σας και κερδίστε έκπτωση 30% για όλες τις ημέρες των παραστάσεων (Παρασκευή- Σάββατο-Κυριακή).

Το κάθε κουπόνι ισχύει για 2 άτομα, χρησιμοποιείται για μία μόνο φορά και ισχύει για όλες τις ζώνες εισιτηρίων.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ