Η ΑΔΕΔΥ για τον Γιάννη Καλαμίτση

Η ΑΔΕΔΥ για τον Γιάννη Καλαμίτση

Από το γραφείο Τύπου της ΑΔΕΔΥ, για τον θάνατο του Γιάννη Καλαμίτση, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Καλό ταξίδι Γιάννη,

Έφυγε, μετά από πολύμηνο αγώνα, ένας πολεμιστής της ζωής, ένας λαϊκός ήρωας, πολυτάλαντος δημιουργός, με μεγάλη και τρυφερή καρδιά και πολλές φορές καυστικό χιούμορ.

Πνεύμα ανήσυχο ο Γιάννης Καλαμίτσης καταπιάστηκε ερασιτεχνικά με τις τέχνες, τον αθλητισμό, την οινοποιία, τη ζωγραφική, την ξυλουργική κτλ.

Υπήρξε εκλεκτός στιχουργός και πολλά από τα έργα του μελοποιήθηκαν από σπουδαίους μουσικοσυνθέτες όπως ο Μ. Θεοδωράκης, ο Μ. Πλέσσας, ο Γ. Χατζηνάσιος, ο Γ. Μαρκόπουλος κτλ και τα ποιήματά του τα τραγούδησαν σπουδαίοι καλλιτέχνες όπως ο Στ. Καζαντζίδης, ο Δ. Μητροπάνος και άλλοι.

Το πλατύ κοινό όμως τον γνώρισε μέσα από το ραδιόφωνο όπου με τις εκπομπές του, από το 1990, με τον τίτλο «Πρωινές Χειρηλασίες», ανεδείκνυε καθημερινά θέματα, καθώς διακωμωδούσε ή καυτηρίαζε πολιτικές, κυρίως και κοινωνικές πράξεις και γεγονότα, όπου μπορούσε και ενσωμάτωνε στοιχεία επιθεώρησης με δόση αποδεκτής ελευθεροστομίας.

Καλέ μας φίλε σε αποχαιρετούμε, μέσα από τη θλίψη που μας άφησες με τον πρόωρο θάνατο σου, αιώνια σου η μνήμη, θερμά συλλυπητήρια σε όλους τους αγαπημένους σου.

Σίγουρα θα λείψει από πολλούς η ευαίσθητη και ξεχωριστή ανθρώπινη παρουσία σου, θα σε θυμίζουν, όμως, πάντα τα σατυρικά σου κείμενα και οι στίχοι σου που πολυτραγουδήθηκαν.

Καλό ταξίδι Γιάννη Καλαμίτση».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ