Ξεκίνησε η μεταβατική λειτουργία

Ξεκίνησε η μεταβατική λειτουργία

Με σκηνές του παλιού ελληνικού κινηματογράφου και την ταινία «H κυρία δήμαρχος» σε μουσική επένδυση του Μάνου Χατζιδάκι επανήλθε, μετά από 30 ημέρες το σήμα στους τηλεοπτικούς δέκτες από την συχνότητα της ΕΡΤ, με το λογότυπο ΕΔΤ. Το σήμα με το νέο λογότυπο βγήκε στον «αέρα» στις 8 χθες το πρωί, ενώ το πρόγραμμα εγκαινιάστηκε 13 ώρες μετά, στις 9 το βράδυ.

Οι πρώτες ώρες του προγράμματος

Με την κινηματογραφική ταινία «Η κυρία δήμαρχος», που όπως αναφέρει η κυβέρνηση, αγοράστηκε από την ελεύθερη αγορά ξεκίνησε η εκπομπή του νέου προγράμματος.

Τη σκυτάλη πήραν το ένα ντοκιμαντέρ για τον Ανδρέα Εμπειρίκο και μία ακόμη ταινία πριν από τη διακοπή για το βράδυ. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει πάλι στις 8 το πρωί με παιδική εκπομπή.

Παράλληλα με την εκπομπή του προγράμματος ξεκίνησε και η προβολή ειδήσεων από το Αθηναϊκό Πρακτορείο, με τη μορφή κρόουλ στο κάτω μέρος της οθόνης.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο νέος μεταβατικός φορέας, ενώ ξεκίνησε ως «Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση» με τα αρχικά «ΕΔΤ», στη συνέχεια έφυγε το «Ε» και έμεινε το «ΔΤ».

Το πρόγραμμα που προβάλλεται είναι μεταβατικό σε εφαρμογή της σχετικής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώ μέσα στο επόμενο τρίμηνο εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι νομικές ενέργειες και οι διαδικαστικές λεπτομέρειες για να ξεκινήσει κανονικά η εκπομπή προγράμματος του νέου δημόσιου τηλεοπτικού φορέα.

Ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα δημόσιας τηλεόρασης Παντελής Καψής μιλώντας χθες στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» υπογράμμισε αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας της ΕΔΤ (Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση) πως για διάστημα δύο μηνών το οργανόγραμμα θα είναι λιτό και οι συμβάσεις που θα υπογραφούν θα έχουν αντίστοιχη χρονική διάρκεια με αμοιβές που δεν μπορούν να μείνουν μακρυά από αυτά που ισχύουν στο Ενιαίο Μισθολόγιο για το Δημόσιο.

Στη συνέχεια θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για την πλήρωση των κενών θέσεων του νέου φορέα, όπου οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος μπορεί να μετάσχει, αλλά οι εργαζόμενοι της πρώην ΕΡΤ θα πριμοδοτούνται με κάποια επιπλέον μόρια αναλόγως της προϋπηρεσίας και της εμπειρίας τους.

Αντιδρούν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ

Για «μαϊμού» πρόγραμμα κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνεχίζουν να καταγγέλλοντας την εκπομπή του σήματος του μεταβατικού φορέα ως πραξικοπηματική ενέργεια, που επί της ουσίας διακωμωδεί την απόφαση του ΣτΕ. Οι τελευταίες καταγγελίες, αφορούν πρώτον το γεγονός ότι το νέο σήμα δεν έχει νομική κάλυψη (αφού δεν έχει δοθεί άδεια από το ΕΣΡ) και δεύτερον, το ιδιωτικό στούντιο της Παιανίας από όπου βγαίνει η εικόνα της Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ