Εκπέμπει η Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση

Εκπέμπει η Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση

Η πρώτη κάρτα της “νέας μεταβατικής ΕΡΤ” βρίσκεται ήδη στον αέρα. Η ΕΡΤ μετονομάστηκε σε ΕΔΤ (Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση) και αναμένεται να εκπέμψει πρόγραμμα τις επόμενες ώρες. Η κάρτα εκπέμπεται από τις συχνότητες της ΕΡΤ.

Εργαζόμενοι ΕΡΤ: Ψεύτικο αντίγραφο η ΕΔΤ

Έντονη ήταν η αντίδραση των εργαζομένων της ΕΡΤ μόλις βγήκε στον αέρα το νέο σήμα της Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης.

Χαρακτηρίζουν το νέο φορέα ψεύτικο αντίγραφο της ΕΡΤ και καταγγέλλουν ότι δεν έχει αδειοδοτηθεί από το ΕΣΡ και δεν έχουν προκηρυχθεί οι συμβάσεις – προσλήψεις.

Χαρακτηριστικά, στην πρωινή απεργιακή εκπομπή των δημοσιογράφων της διαδικτυακής ΕΡΤ ο τεχνικός Νίκος Μιχαλίτσης αναρωτήθηκε αν ο νέος τίτλος έχει αναγνωριστεί από το ΕΣΡ και αν έχει ζητηθεί αδειοδότηση από την κυβέρνηση, πως οι δύο φορείς DIGEA και ΟΤΕ εκπέμπουν σταθμό χωρίς αδειοδότηση, ποιος πληρώνει τους εργαζόμενους, σκηνοθέτες και τεχνικούς της νέας δημόσιας τηλεόρασης, με ποιες συμβάσεις και «ποια είναι τα ανταλλάγματα που παίρνουν»;, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ανέφερε ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει αναρτήσει προκήρυξη διαγωνιστικής διαδικασίας και δεν έχει ανακοινώσει προσλήψεις-συμβάσεις, ενώ ανέφερε με βεβαιότητα ότι η εκπομπή της ΕΔΤ γίνεται από στούντιο της Παιανίας.

Ο Παντελής Καψής στο Mega

Ο αρμόδιος υφυπουργός, Παντελής Καψής, δήλωσε στο Mega ότι τις επόμενες ώρες θα ξεκινήσει η εκπομπή προγράμματος, το οποίο θα περιλαμβάνει αρχικά ταινίες και ντοκιμαντέρ, ενώ θα περνούν και κάποιες ειδήσεις με τη μορφή τίτλων.

Θα υπάρξει επίσης άμεσα, όπως είπε, προκήρυξη θέσεων ώστε να προστεθούν στο πρόγραμμα και δελτία ειδήσεων.

Ο κ. Καψής δήλωσε ανοιχτός στο διάλογο με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, οι οποίοι, σύμφωνα με τον ίδιο, «χθες το βράδυ ήταν πολύ κοντά στο να δεχτούν τις προτάσεις της κυβέρνησης».

«Επί της ουσίας έχουμε αντιμετωπίσει όλα τα ζητήματα που τέθηκαν», δήλωσε και πρόσθεσε ότι έχει πάβτα ανοιχτή την πόρτα του. 

O Παντελής Καψής στον ΑΝΤ1

«Έως αύριο θα παίζει πρόγραμμα η Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση» είπε ο Παντελής Καψής, ενώ τόνισε ότι «δεν μπορούμε να συμμορφωθούμε από την απόφαση του ΣτΕ λόγω κατάληψης της Αγίας Παρασκευής».

Ο κ. Καψής πρόσθεσε: «Ξεκινήσαμε με την τηλεόραση, θα προσπαθήσουμε και για τη Ραδιοφωνία. Δεν θα μπουν τα ΜΑΤ στην Αγία Παρασκευή, που την έχουν καταλάβει οι συνδικαλιστές. Στόχος μας είναι να εκπέμψουμε από την Αγία Παρασκευή και όχι να εκπέμπουμε από στούντιο ιδιώτη».

Δείτε Βίντεο:

 

 

 

Οι εργαζόμενοι για τη “νέα ΕΡΤ”

Την αντίδραση των εργαζομένων για την “νέα-μεταβατική ΕΡΤ” που εξέπεμψε ήδη σήμα και για τις δηλώσεις του Παντελή Καψή, εξέφρασε πριν από λίγο η εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΕΡΤ, μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη.

 

Ο Σίμος Κεδίκογλου για τη Δημόσια Τηλεόραση

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ