ΒΙΝΤΕΟ-Η παρέμβαση του Ν.Χατζηνικολάου στη ΝΕΤ

ΒΙΝΤΕΟ-Η παρέμβαση του Ν.Χατζηνικολάου στη ΝΕΤ

 

Παρέμβαση για το θέμα της ΕΡΤ έκανε ο Νίκος Χατζηνικολάου στο απεργιακό πρόγραμμα της ΝΕΤ.

Ο εκδότης της Real News αναφέρθηκε στην αποκάλυψη της εφημερίδας στις 26 Μαΐου σχετικά με την πρόταση-βόμβα για «λουκέτο» στην ΕΡΤ.   

 «Μέσα μου κι εγώ ευχόμουν να διαψευστεί το σενάριο αυτό. Ο λόγος που αποφασίσαμε να το κάνουμε πρώτο θέμα είναι ότι το σενάριο προερχόταν από απολύτως ασφαλείς πηγές και είχε διασταυρωθεί από εμάς το γεγονός ότι είχε υπάρξει συζήτηση ανάμεσα στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς πριν από το δημοσίευμα της 26ης Μαΐου. Αυτό δίνει και μια απάντηση σε όσους λένε, ισχυρίζονται, διαδίδουν ότι τα δύο μικρότερα κόμματα της κυβερνητικής πλειοψηφίας δεν ήταν ενημερωμένα για τις προθέσεις του Μεγάρου Μαξίμου. Αυτό δεν είναι αληθές. Από το δικό μου ρεπορτάζ προκύπτει ότι ήταν ενημερωμένα πριν από το δημοσίευμα», είπε.   

«Ξαναδιάβασα το ρεπορτάζ  υπό το φως των νέων εξελίξεων . Το ρεπορτάζ αναφερόταν σε συνομιλία των τριών στην τελευταία σύσκεψή τους πριν από τις 26 Μαΐου. Και νομίζω ότι αυτό είναι απολύτως σαφές και δείχνει ότι οι τρεις αρχηγοί δεν συζήτησαν για πρώτη φορά το θέμα στη σύσκεψη της περασμένης Κυριακής στο πατρικό του Αντώνη Σαμαρά, αλλά είχαν ξανασυζητήσει το θέμα και υπήρχε ζύμωση ανάμεσα στα κόμματα της κυβέρνησης», τόνισε ο Νίκος Χατζηνικολάου.

Ο ίδιος χαρακτήρισε το «λουκέτο» στην ΕΡΤ ως «μία κίνηση που έγινε χωρίς σοβαρή προεργασία και προετοιμασία». «Κατά τη γνώμη μου την κρατική ραδιοτηλεόραση την “έκλεισε” ο κ. Μανιτάκης. Η κίνηση αυτή δεν ήταν μια κίνηση επανάστασης όπως ισχυρίζονται ορισμένοι στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Ήταν μια λύση ανάγκης για να αντιμετωπιστεί η ανικανότητα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να είναι συνεπές στις μνημονιακές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση», σημείωσε.  

Ο Νίκος Χατζηνικολάου, ερωτηθείς για τις πολιτικές εξελίξεις,  εκτίμησε ότι υπάρχουν δύο σενάρια.

Το πρώτο σενάριο , είπε, είναι αυτό που επιθυμεί η πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου. «Να υπάρξει, δηλαδή, μία συμβιβαστική λύση, ένας συμβιβασμός κορυφής την Δευτέρα το απόγευμα στην συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, να μην πάνε σε εκλογές και να ξανανοίξει η ΕΡΤ με κάποιο σχήμα σαν αυτό που πρότεινε ο Πρωθυπουργός στη χθεσινή δήλωση του ή ένα παραπλήσιο αν χρειαστεί να κάνει και κάποιες ακόμη υποχωρήσεις απέναντι στους κυβερνητικούς του εταίρους», επεσήμανε.

Το δεύτερο σενάριο, όπως υπογράμμισε, «λέει ότι θα επιμείνουν οι κ. κ. Βενιζέλος και Κουβέλης σθεναρά στη θέση τους να ανοίξει η ΕΡΤ όπως ήταν και στη συνέχεα να ανοίξει ο διάλογος για μετεξέλιξή της σε δημόσια τηλεόραση». «Στο δεύτερο σενάριο- αν δεν καταφέρουν να τα βρουν- πάμε σε εκλογές», πρόσθεσε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ