H ΕΣΗΕΑ για την εκπομπή του Τράγκα

H ΕΣΗΕΑ για την εκπομπή του Τράγκα

 

Η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε ανακοίνωση για την εκπομπή του Γιώργου Τράγκα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

 

“Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποδοκιμάζει έντονα το πνεύμα, το περιεχόμενο και το ύφος της εκπομπής του Γιώργου Τράγκα στον Τ/Σ «ΣΚΑΪ» την Κυριακή, 7 Απριλίου 2013. Στην εκπομπή είχαν κληθεί τέσσερις βουλευτές της «Χρυσής Αυγής», οι οποίοι για ώρες είχαν την ευκαιρία να προβάλλουν τις επικίνδυνες απόψεις τους και, μάλιστα, χωρίς αντίλογο.

Υπενθυμίζουμε ότι η προβολή θέσεων ρατσιστικού, φιλοναζιστικού και αντιδημοκρατικού περιεχομένου δεν είναι δημοσιογραφία. Δεν μπορεί να γίνεται μονόλογος με ανθρώπους, οι οποίοι είναι αρνητές του Ολοκαυτώματος και εμφορούνται από φιλοναζιστικές απόψεις. Δεν αποτελεί «ενημέρωση του λαού» η παράθεση παρόμοιων απόψεων. Άλλωστε, σε πολλές χώρες η ύπαρξη τέτοιου είδους κομμάτων είναι εκτός νόμου.

Αντίθετα, η παρουσίαση της «Χρυσής Αυγής» με το πέπλο της «δημοσιογραφίας χωρίς προκαταλήψεις» δεν αποσκοπεί παρά στη νομιμοποίηση των θλιβερών απόψεων της και στην παρουσίαση της συγκεκριμένης οργάνωσης ως ενός ακόμη «δημοκρατικού κόμματος». Η παρουσία της «Χρυσής Αυγής» στο Κοινοβούλιο πρέπει να προκαλέσει την αφύπνιση κάθε δημοκράτη και αντιφασίστα.

Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει κάθε προσπάθεια νομιμοποίησης νεοναζιστικών αντιλήψεων και προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλίες για την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση όλου του δημοσιογραφικού κόσμου, ώστε να αντιμετωπιστεί το επικίνδυνο φαινόμενο του νεοναζισμού”.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ