Πρεμιέρα για το “Αlpha Check up”

Πρεμιέρα για το “Alpha Check up”

Μία νέα εκπομπή, το “Alpha Check Up”, έρχεται στις οθόνες μας για να μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε τον καλύτερό μας εαυτό με παρουσιάστρια την Ζέτα Δούκα. Από την Κυριακή 14 Απριλίου και κάθε Κυριακή στις 15:50 κλείνουμε ραντεβού για ένα “Alpha Check up”.

 

Ιατρικές ερωτήσεις που πάντοτε είχαμε, αλλά ποτέ δεν τολμήσαμε να κάνουμε, απλές οδηγίες για καλύτερη υγεία, έγκυρες συμβουλές για πρόληψη και πρώτες βοήθειες, ιδέες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας, tips ευεξίας και ισορροπίας είναι ορισμένα από τα θέματα τα οποία θα καλύψει η εκπομπή.

 

Η Ζέτα Δούκα θα συζητά με τους προσκεκλημένους της εκπομπής, οι οποίοι θα μοιράζονται προσωπικές τους εμπειρίες. Μαζί της, μια σταθερή ομάδα έμπειρων και καταξιωμένων επιστημόνων θα απαντά στα ερωτήματά μας και θα παρέχει αξιόπιστες πληροφορίες για όλα τα μικρά και μεγάλα ιατρικά, διατροφικά, ψυχολογικά, και άλλα ζητήματα που μας απασχολούν, μαζί και με ιατρούς όλων των ειδικοτήτων οι οποίοι θα προσκαλούνται στην εκπομπή.

 

Η μόνιμη ομάδα επιστημόνων του “Alpha Check up αποτελείται από τους: Δρ. Σμαρούλα Παντελή, ψυχολόγο – συγγραφέα, Δρ. Βάλια Μουσάτου, δερματολόγο Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστήμιου Αθηνών, Δρ. Τάσο Παπαλαζάρου, διαιτολόγο – διατροφολόγο, Δρ. Ηλία Χιντιπά, μαιευτήρα – γυναικολόγο Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρυσάνθη Λαθήρα, παιδίατρο και Φωτεινή Τενεκετζή, εκπαιδεύτρια πρώτων βοηθειών.

 

Την Κυριακή 14 Απριλίου, το θέμα συζήτησης είναι όσα πρέπει να γνωρίζουμε για μια ασθένεια που αφορά κυρίως τις νέες ηλικίες από 20 έως 40 ετών, τη σκλήρυνση κατά πλάκας. Καταξιωμένοι επιστήμονες συζητούν για την πάθηση, ενώ δύο άτομα που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας παραδίδουν μαθήματα αξιοπρέπειας κι αισιοδοξίας. Επίσης, μαθαίνουμε ποιες πρέπει να είναι οι πρώτες αντιδράσεις μας σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος, ηλεκτροπληξίας ή πνιγμού, ώστε να είμαστε ασφαλείς και να δώσουμε σωστά τις πρώτες βοήθειες σε αυτόν που τις χρειάζεται. Τέλος, ενημερωνόμαστε σχετικά με τις ραγάδες και τις πανάδες που εμφανίζονται στις γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς και για τις διατροφικές συνήθειες των αρχαίων Ελλήνων και τις επιρροές τους στη σημερινή σύγχρονη ελληνική κουζίνα.  

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ