Εξοντωτικά πρόστιμα του ΕΣΡ στον Real fm

Εξοντωτικά πρόστιμα του ΕΣΡ στον Real fm 

Νέα εξοντωτικά πρόστιμα ύψους 30.000 ευρώ επέβαλλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στον Real fm. Την ίδια στιγμή έθετε στο αρχείο την καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ για την μη μετάδοση από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega ανακοίνωσής του σχετικά με τη δανειοδότηση του καναλιού ύψους 98 εκ. ευρώ.

 

Ο Προκόπης Παυλόπουλος για τα πρόστιμα του ΕΣΡ στον Real fm

“Μία ανεξάρτητη αρχή έχει αρμοδιότητες, αλλά καταξιώνεται όταν τις ασκεί σύμφωνα με κάποιες αρχές. Της αναλογικότητας και της ισότητας”, είπε νωρίτερα ο Προκόπης Παυλόπουλος μιλώντας στην εκπομπή  Νίκου Χατζηνικολάου στον Real fm. Και συνέχισε: “Έχουμε ανάγκη από τις ανεξάρτητες αρχές, αλλά οι ίδιες πρέπει να θωρακίζουν το κύρος τους. Το ΕΣΡ πρέπει να εφαρμόζει την αρχή της αναλογικότητας και της ισότητας και την αρχή της ελευθερίας της έκφρασης. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να κρίνεται ένας ραδιοφωνικός σταθμός με βάση την πολιτική που ακολουθεί”. 

 

Ο Πάνος Σκουρλέτης για τα πρόστιμα του ΕΣΡ στον Real fm

“Πρέπει να προβληματιστεί πολύ κανείς, για το αν αυτή η ανεξάρτητη αρχή κάνει καλά τη δουλειά της”, είπε για το ΕΣΡ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, στον Real fm.

Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι “η σύνθεση του ΕΣΡ έχει ξεπεράσει τα χρονικά όρια που ορίζει ο νόμος και αυτό είναι προβληματικό από μόνο που. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτές οι αρχές έχουν ορισμένο χρόνο. Άρα κάτι δεν πάει καλά. Δεν συμφωνώ με εξοντωτικά πρόστιμα, ιδιαίτερα σε εκείνες τις φωνές που ασκούν κριτική επί των κρατούντων. Πρέπει να προβληματιστεί πολύ κανείς, για το αν αυτή η ανεξάρτητη αρχή κάνει καλά τη δουλειά της”. 

 

Ο Σταύρος Λυγερός για το πρόστιμο του ΕΣΡ

Ακούστε το σχόλιο του πολιτικού αναλυτή του Real Fm, Σταύρου Λυγερού για τα νέα εξοντωτικά πρόστιμα ύψους 30.000 ευρώ που επέβαλλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στον Real fm.

“Τελικά, η ουσία της συζήτησης είναι αυτό που είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος. Οι ανεξάρτητες αρχές υπάρχουν για να είναι ανεξάρτητες. Η πρακτική του καθενός δείχνει τι είναι”, είπε ο κ. Λυγερός. 

 

Ο Καμμένος για το πρόστιμο του ΕΣΡ στον Real Fm

Για «φίμωση της ελευθεροτυπίας» κάνει λόγο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος αναφορικά με τα νέα εξοντωτικά πρόστιμα ύψους 30.000 ευρώ που επέβαλλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στον Real fm.

«Τα νέα πρόστιμα του ΕΣΡ σε Real FM και Γιώργο Τράγκα σχετικά με τα σχόλια του για την Άγκελα Μέρκελ και τον Κώστα Σημίτη συνιστούν φίμωση της ελευθεροτυπίας, παρέμβαση στην αξιολογητική κρίση ενός δημοσιογράφου, ανοικτή μεροληψία υπέρ πολιτικών προσώπων και γενικά, επιβολή καθεστώτος ελέγχου στο ποιος λέει τι αναφορικά με την πολιτική επικαιρότητα» τονίζει ο Πάνος Καμμένος και προσθέτει:

«Η πρόκληση του ΕΣΡ γίνεται ακόμη χειρότερη από το γεγονός ότι τα πολιτικά πρόσωπα τα οποία δήθεν θίχτηκαν, είναι μία Γερμανίδα επικυρίαρχος που έχει βάλει στο γύψο Ελλάδα και Ευρώπη και ο άνθρωπος που μετέτρεψε την Πατρίδα μας σε άντρο της Διαπλοκής».

«Κάθε τέτοια κίνηση θα μας βρίσκει ως Ανεξάρτητους Έλληνες πολιτικά απέναντι. Οι ανεξάρτητες αρχές δεν μπορούν να εξαρτώνται από την τρόικα», καταλήγει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

 

Κουράκος και Σταυρογιάννης για τα πρόστιμα του ΕΣΡ

Τα νέα εξοντωτικά πρόστιμα που επέβαλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στον Real fm σχολιάζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι ανεξάρτητοι βουλευτές Νίκος Σταυρογιάννης  και Γιάννης Κουράκος, τονίζοντας ότι ενισχύεται η πεποίθηση ότι η χώρα τελεί υπό γερμανική κατοχή. 

 Όπως επισημαίνουν οι δύο βουλευτές οι «υβριστικές» αναφορές του Γιώργου Τράγκα αφορούσαν και στη Γερμανίδα Καγκελάριο κ.Μέρκελ. «Η υποτελής στάση της τρικομματικής Συγκυβέρνησης διαπερνά  ακόμα  και τις «Ανεξάρτητες Αρχές», οι οποίες  σπεύδουν να ευθυγραμμιστούν με το πνεύμα υποχωρητικότητας», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

 Στον ίδιο άξονα όμως, υπογραμμίζουν, «κινούνται και οι «Αντιμνημονιακές»  δυνάμεις της χώρας, οι οποίες με τη σιωπή τους ουσιαστικά παρέχουν πολιτική στήριξη σε τέτοιου είδους ενέργειες υποβαθμίζοντας τη σοβαρότητα και την αξιοπιστία της εναλλακτικής πρότασης».

«Ο έλεγχος των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, η  ποινικοποίηση του δημοσιογραφικού σχολιασμού, η νομοθέτηση  με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου καθώς και η λήψη άνισων και άδικων μέτρων φτωχοποίησης και εξαθλίωσης του ελληνικού λαού εκφράζουν μια σαφή υποβάθμιση του Δημοκρατικού πολιτεύματος και εντάσσονται στο σχέδιο εκφοβισμού και υποταγής της ελληνικής κοινωνίας προκειμένου να μην αποτελέσει το ανάχωμα στην εκποίηση του εθνικού πλούτου και στην πλήρη εκχώρηση της  εθνικής κυριαρχίας» καταλήγουν οι δύο βουλευτές.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ